"שיתופי פעולה טכנולוגיים בין ישראל לאמירויות יעשו טוב לכל האזור"

עלי מוחמד חליפה אל מוואג'יי, בכיר בהיי-טק מאיחוד האמירויות הערביות, מספר על פעילות הענף במדינה, ויש לו גם עצה לישראלים שרוצים להתחיל לפעול בה

עלי מוחמד חליפה אל מוואג'יי, חבר הנהלת קבוצת ריינברוק , בכנס שלשום (ג'). צילום מסך: פלי הנמר

"איחוד האמירויות הערביות משמשת כמקום לנציגות של חברות בינלאומיות רבות, לרבות חברות טכנולוגיה, היי-טק ואינטרנט, דוגמת סאפ, אורקל ומיקרוסופט. היא משמשת שער לאזור, ויש לה קבלות על פרקטיקות מובילות ועל סיפורי הצלחה. הסכם השלום בין ישראל לאמירויות מהווה הזדמנות גדולה, לא רק עסקית ולא רק טכנולוגית. שיתופי פעולה בין שתי המדינות יעשו טוב לא רק לשתיהן, אלא גם לכלל החברות הטכנולוגיות ולמדינות האזור", כך אמר עלי מוחמד חליפה אל מוואג'יי, חבר הנהלת קבוצת ריינברוק (RheinBrücke).

אל מוואג'יי השתתף בפאנל שנערך במסגרת כנס המחשוב הממשלתי eGov 2020 של אנשים ומחשבים, בהשתתפות מאות אנשי IT מהמגזר הממשלתי-ציבורי. את הכנס הנחו יהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה, וד"ר נחמן אורון, יועץ אסטרטגי למגזר הממשלתי ויו"ר ועדת התכנים של האירוע. מנחי הפאנל היו פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים, ושמואל שי, יו"ר הפורום העסקי ישראל-האמירויות.

הפאנל דן בהזדמנויות העסקיות שנולדו בעקבות הסכם השלום בין שתי המדינות. אל מוואג'יי אמר בו כי "איחוד האמירויות מובילה כבר שנים ברציפות בדירוג עשיית עסקים בעולם הערבי. ב-2010 דורגנו במקום ה-35 בדירוג עשיית עסקים בעולם, ובחלוף פחות מעשור, ב-2019, עלינו למקום ה-16 בין 190 המדינות בתבל". הוא ציין כי "אנחנו מהווים כר פעילות נוח ממגוון סיבות, ביניהן היבטי תשתיות, רגולציה ותהליכים, שבגללם אנחנו יכולים להקים חברות במהירות ולהאיץ את פעילותן. כיום, כל חברה שרוצה להיות בדובאי או באבו דאבי לא נדרשת לנוכחות פיזית, והתהליך אורך בין שעה לשלושה שבועות – תלוי בטבעו של העסק".

"המגזר הציבורי באמירויות נתן דחיפה טכנולוגית"

"לפני עשור", אמר אל מוואג'יי, "ארגונים במגזר הפרטי באיחוד האמירויות הובילו לפני המגזר הממשלתי, עם טכנולוגיה טובה שהוטמעה והביאה לאספקת שירותים ומוצרים מתקדמים. המגזר הממשלתי נתן מאזדחיפה רצינית וכיום יש תחרות בין שני המגזרים – מי יספק את השירות הכי טוב לקהילה. כך, המדינה עוברת למצב של 100% דיגיטל. ב-2017 היינו למדינה הראשונה בעולם שהקימה משרד לנושא הבינה המלאכותית. המשרד מקדם יוזמות בתחום, עם מפת דרכים ואסטרטגיה. הוא מביט על מגמות ויוזמות המקשרים בינה מלאכותית, אינטרנט של הדברים וביג דטה".

ישראל ואיחלוד האמירויות הערביות - שני חלקים שמתחברים. מקור: BigStock

ישראל ואיחלוד האמירויות הערביות – שני חלקים שמתחברים. מקור: BigStock

"הדלתות שלנו פתוחות לכל גוף ומדינה שרוצה לקדם את האסטרטגיה שלנו להיות אומת דיגיטל", הדגיש. "השקענו בכך משאבים רבים, והם נשאו פרי: ערכנו רמת אספקת שירותי דיגיטל כבר לפני משבר הקורונה. כך, כשהנגיף הגיע ובמהלך כל התקופה לא חווינו כל שיבוש, הן בארגונים מהמגזר הממשלתי והן בחברות מהמגזר הפרטי". עוד ציין הדובר כי כמו במרבית המדינות האחרות בעולם, גם באמירויות, "הקורונה הביאה להרחבת השימוש בשירותים אונליין ובפלטפורמות הדיגיטליות. ראינו שינוי תרבותי, של מעבר למתן וקבלת שירות לקוחות באתרים באינטרנט".

אל מוואג'י סיים בעצה לישראלים: "להבין שהאמירויות הן אג'יליות בפעילותן. יש פה ראש פתוח, רצון לשמוע מה יש לכם להציע, היכן היתרון שלכם והאם יש לכם פתרון נכון עם ערך מוסף – למגזר הפרטי או הממשלתי. תהיו פרו-אקטיביים, הציגו את הטכנולוגיות שלכם וברוכים תהיו. שיתופי פעולה בין שתי המדינות, במגזרים הפרטי והממשלתי, בעתיד הקרוב והרחוק – מהווים הזדמנויות עצומות לשתיהן".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים