חוזר הביתה: פט גלסינגר עוזב את VMware – וימונה למנכ"ל אינטל
מנכ"ל ענקית השבבים, בוב סוואן, יפרוש מתפקידו בפברואר, לאחר יותר משנתיים ● גלסינגר ניהל את VMware ב-8.5 השנים האחרונות, ומותיר אותה במצב בעייתי משהו, עם פרישה שנייה בתוך כחודש של בכיר מאוד בחברה
דרמה כפולה בעולמות השבבים והווירטואליזציה: בוב סוואן, מנכ"ל אינטל, יעזוב את תפקידו ב-15 בפברואר, ובמקומו ימונה לתפקיד פט גלסינגר, כיום מנכ"ל VMware. סוואן יפרוש מאינטל לאחר שנתיים בתפקיד המנכ"ל (הקבוע) וגלסינגר יגיע אליה אחרי שהיה מנכ"ל VMware במשך 8.5 שנים
סוואן מונה למנכ"ל אינטל בינואר 2019, לאחר ששימש כמנכ"ל זמני במשך שבעה חודשים. במהלך כהונתו, ענקית השבבים ספגה מכות מהמתחרות. כך, למשל, בקיץ האחרון החברה דיווחה כי שבבי הדור האחרון שלה יתעכבו, בעוד ששבבי AMD כבר הוטמעו במחשבים ניידים. אפל הודיעה בסתיו כי תשתמש בשבבים פרי פיתוחה במחשבי ה-Mac שלה, ובכך תשבור שותפות בת 15 שנים עם אינטל.
ביקורת רבה על אינטל וסוואן
בחודש שעבר, Third Point, קרן גידור בראשות דן לואב, דחקה בדירקטוריון של ענקית השבבים לבחון "חלופות אסטרטגיות", לאחר שהיא איבדה נתח שוק למתחרות AMD, סמסונג ו-TSMC. קרן הגידור קראה לאינטל להיפטר מ-"רכישות כושלות", ומתחה עליה ביקורת בגלל מה שהיא קראה "אובדן המנהיגות הייצורית שלה". סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה כי Third Point רכשה באחרונה מניות של אינטל בשווי של כמיליארד דולר.
ככלל, המבקרים של ענקית השבבים הצביעו על העובדה שסוואן לא הגיע מרקע טכני, לאחר שכיהן בעבר כסמנכ"ל כספים. לא כך המצב אצל גלסינגר, שמכיר את החברה שבראשה יעמוד היטב. הוא מונה לתפקיד מנכ"ל VMware ביולי 2012, לאחר שעבר אליה מ-EMC, שם הוא שימש כנשיא וסמנכ"ל מוצרי תשתית המידע של החברה. גלסינגר נכנס לתפקיד, כמו גם הצטרף לדירקטוריון VMware, חודשיים לאחר מכן והחליף את פול מריץ. הוא הצטרף ל-EMC ב-2009, שם הוא פיקח על השקת סדרת המוצרים הגדולה ביותר בהיסטוריה שלה והאיץ את כניסתה לתחום האחסון המאוחד, כמו גם לקטגוריות שהיו אז חדשות בשוק, בהן ביג דטה ואחסון פלאש.
זאת לא הפעם הראשונה שגלסינגר מוזכר בהקשר של ניהול אינטל: ב-2013 עלה שמו כמועמד פוטנציאלי להחלפתו של מנכ"ל החברה דאז, פול אוטליני, אולם הוא הזים את השמועות ודחה את הרעיון. בתשובה לשאלה של הוול-סטריט ג'ורנל בנושא במסגרת ראיון עמו אמר גלסינגר כי "אני מוחמא כמובן, אך למרות זאת, אני מאושר בתפקידי ומקווה להמשיך לנהל את VMware עוד שנים רבות".
ניסיון של 30 שנים באינטל
לגלסינגר יש ניסיון ארוך – בן 30 שנים – כעובד באינטל, שהפסיק עם הצטרפותו ל-EMC. הוא הפך למנהל הטכנולוגיה הראשי הראשון של החברה והניע את יצירת טכנולוגיות מפתח בתעשייה כמו USB ו-Wi-Fi. כמו כן, הוא היה הארכיטקט של המעבד המקורי 80486, הוביל 14 תוכניות מעבדים שונות ומילא תפקידים מרכזיים במשפחות המעבדים Core ו-Xeon.
הוא אמר כי "אני חוזר לאינטל על מנת להוביל אותה בתקופה חשובה זאת לחברה ולתעשייה. לאחר שהתחלתי את הקריירה שלי באינטל ויצקתי מים על ידיהם של אנדי גרוב, רוברט נויס וגורדון מור, נפלו בחלקי הזכות והכבוד לחזור לחברה בעמדת מנהיגות. אני רוחש כבוד עצום להיסטוריה העשירה של אינטל ולטכנולוגיות העוצמתיות שיצרה עבור התשתית הדיגיטלית בעולם. אני מאמין שיש לה פוטנציאל משמעותי להמשיך בעיצוב עתיד הטכנולוגיה".
סוואן ציין כי "בשנתיים האחרונות שאפתי למצב את אינטל לקראת עידן של בינה מבוזרת, שיפור הביצוע לחיזוק מותג המעבדים שלנו והרחבת ההיצע בכדי להאיץ את הצמיחה. בעקבות ההתקדמות המשמעותית שהושגה בהיבטים אלה, אנחנו נמצאים כעת בצומת הנכונה לביצוע המעבר למנהיג הבא של אינטל. אני בטוח שבהובלת גלסינגר, אינטל תמשיך להיות אחת מחברות הטכנולוגיה המשפיעות ביותר בעולם".
יותר מ-50 ביקורים בישראל
גלסינגר מכיר היטב את השוק המקומי, וביקר בארץ עשרות רבות של פעמים. "אני מכיר את ישראל היטב, בין השאר בשל עבר של שלושה עשורים באינטל", אמר לפני שנים אחדות בראיון לאנשים ומחשבים. "אני חש כבוד רב ליכולות של הטכנולוגיות שלכם. בנוסף, יש חשיבות רבה לפעילות של VMware בישראל, הן במכירות והן במו"פ. ישראל ממלאת תפקיד חשוב ומשמעותי באסטרטגיה של החברה".
גם סוואן ביקר בישראל – במקרה שלו כמה פעמים, ביניהן בנובמבר 2018, עוד בהיותו מנכ"ל זמני של אינטל, אז הוא נפגש בין היתר עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו. כמה חודשים לאחר מכן הוא הגיע לישראל על מנת להשיק כאן את תוכנית הסטארט-אפים Ignite, שמנהל צחי וייספלד ושבינתיים התרחבה למדינות נוספות.
גם לענקית הווירטואליזציה העזיבה של גלסינגר – הבכיר השני שעוזב את החברה בתוך חודש – בעייתית. בחודש שעבר, רג'יב רמסוואמי, בכיר ב-VMware, מונה למנכ"ל ונשיא נוטניקס. בארבע השנים האחרונות הוא שימש כמנהל תפעול ראשי בענקית הווירטואליזציה והיה אחראי על מוצרי ושירותי הענן בחברה, כמו גם על כמה מהרכישות הבולטות שהיא ביצעה. בשל כך VMware תבעה אותו על הפרת אמונים ופגיעה בחוזה.
תגובות
(0)