טוויטר: מבצע לאיתור תכנים כוזבים אודות חיסונים – ואזהרה מפניהם
הרשת המצייצת החלה לטהר את הפלטפורמה ממידע מטעה או שקרי הקשור בחיסוני הקורונה, על ידי זיהוי הציוצים הרלוונטים והוספת תוויות "תוכן מוליך שולל" ● בנוסף היא גם תספור למפיצי המידע, מתנגדי חיסונים מן הסתם, "פסילות" - ותגיב בהתאם
טוויטר (Twitter) הודיעה אתמול (ב') בבלוג שלה כי החלה להתמקד בחשיפת מידע שגוי על חיסונים שהועלה לפלטפורמה, על ידי תיוג ציוצים שנמצאו ככאלו והוספת תווית אזהרה מפני "תוכן מוליך שולל" אליהם. בנוסף היא תעניש "עבריינים" שישובו לפרסם תכני פייק ניוז בנוגע לחיסוני הקורונה.
אם כן, טוויטר תתמקד בבדיקת שלל התכנים המביעים ביקורת על החיסונים. אם החברה בדקה וגילתה שהתוכן שלהם אינו מבוסס ושקרי – היא תסיר את הציוצים. מאידך, החברה תבחר להוסיף תיוג המכיל אזהרה כשתתקל בציוצים החשודים כמכילים מידע מטעה אודות החיסונים. קישורים למידע רשמי של רשויות בריאות הציבור עשויים להופיע לצד תוויות האזהרה הללו.
כמו כן, חשבונות המפרים שוב ושוב את כללי טוויטר בנדון יהיו כפופים למערכת ה"פסילות" (strikes) של השירות – למשל, ציוץ שנמחק יצבור שתי פסילות ואילו ציוץ שתויג כלא אמין יצבור אחת, כך לפי החברה.
צבירת שתיים או שלוש פסילות יכולה להוביל לחסימה בת 12 שעות של חשבון המשתמש; ארבע כאלו כבר עלולות להביא לנעילת החשבון למשך שבוע; בעוד שבעל חשבון שיצבור חמישה "סטרייקים" עלול למצוא עצמו מסולק מהשירות לצמיתות. משתמשים שיסברו כי חשבונם נחסם בטעות יהיו רשאים לערער על האקט.
התוויות יוחלו תחילה באופן ידני, על ידי צוות סוקרי תוכן שייקבע אם הציוץ הפר את המדיניות של טוויטר בנוגע לחיסונים. בסופו של דבר החברה שואפת להשתמש בסקירה אוטומטית בשילוב סוקרים אנושיים, כדי לטפל בהפרות הקשורות לחיסוני הקורונה. מבצע הטיהור, כך נמסר מטוויטר, יתמקד תחילה בתוכן בשפה האנגלית.
מאמינים שאם מרבית האוכלוסיה תחוסן – הקורונה תמוגר
קמפיין הניקיון של תכנים המתנגדים לחיסונים יחל בטוויטר כעת, בזמנים שבהם יותר ויותר מדינות התחילו בחיסון האזרחים שלהן. האמונה הרווחת בעולם היא שאם מרבית האוכלוסיה תחוסן – הקורונה תמוגר. גישה זו גוררת אחריה התגייסות גורפת של גופי תקשורת מסורתיים, כמו גם של המדיה החברתית, לשכנוע ההמונים להתחסן, ובמקביל לניהול מלחמה עיקשת במפיצי מה שמוגדר כ"פייק ניוז" על החיסונים והסכנות, לכאורה, הגלומות בהם. למעשה, כעת מהלכי הרוב הנחרץ של הרשתות החברתיות בנוגע לכך דוחקים אל השוליים את סוגיית חופש המידע והביטוי.
המדיניות החדשה של טוויטר מגיעה לאחר שהמתחרה העצמתית שלה פייסבוק (Facebook) הקדימה אותה, ואסרה פרסום מידע מוטעה על חיסונים כבר בתחילת פברואר, תוך שימוש במערכת סטרייקים דומה, שמשעה משתמשים אשר מפרסמים טענות כוזבות ומסירה לצמיתות את מי שצברו הפרות מרובות עקב פרסומי תכנים דומים.
עם זאת כדאי לשים לב שפייסבוק מכוונת ספציפית לדפים ולקבוצות בהנחיות החדשות שלה, שאינן מתייחסות רק לתוכן הקשור לקורונה, אלא למידע כוזב בכלל, כולל למשל הטענה כי חיסונים אחרים גורמים לאוטיזם – הרווחת בקרב מתנגדי חיסונים בכלל.
טוויטר, פייסבוק ופלטפורמות כמו אינסטגרם (Instagram) וטיק-טוק (TikTok), החלו להוסיף קישורים ותוויות לכל מידע אודות הקורונה כבר בתחילת המגיפה. ביקורות שונות טוענות שבפייסבוק, באינסטגרם ובטיק-טוק, אפילו שימוש במונח "Covid-19" יכול לזכות את הפוסט בתווית אזהרה, או לפחות בקישור למידע מדויק מהמרכזים לבקרת מחלות ומניעתן.
מטוויטר נמסר בפוסט האחרון מאתמול כי יותר מ-8,400 ציוצים הוסרו ו-11.5 מיליון חשבונות ברחבי העולם כבר ספגו פסילות מאז הצגת הנחיות Covid-19 של הפלטפורמה.
נזכיר כי בין המושעים לצמיתות, גם עקב הפצת מידע מטעה בעניין קורונה, נכלל נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ. התוכן שהנשיא פרסם בנוגע לקורונה ולחיסונים אמנם אינו הסיבה המרכזית לסילוקו, אלא החשש שבציוציו הוא מלבה את יצירי תומכיו ועלול להביא אותם לעוד התפרצות אלימה, כפי שראינו בגבעת הקפיטול בטרם עזב טראמפ את הבית הלבן. ואולם רבים מתומכי טראמפ נחשבים כיום כמתנגדי חיסונים או כמכחישי מגיפה. יצוין עם זאת כי התקשורת העולמית בישרה היום שטראמפ עצמו, שגם חלה בקורונה, התחסן כבר בינואר. בחשאי.
תגובות
(0)