מיקרוסופט תפתח דטה סנטר בישראל בתחילת השנה הבאה
מדובר בדחייה של מועד ההשקה המקורי, שהיה אמור להיות במהלך השנה הנוכחית ● אורקל הקדימה את מיקרוסופט, לאחר שכבר בפברואר נודע שהיא תפתח בקרוב אזור ענן ישראלי ראשון ● אפשר שגם גוגל עושה צעדים בכיוון
מיקרוסופט (Microsoft) הודיעה היום (ג') כי היא עומדת להשיק אזור ענן היפר-סקייל בישראל (Hyperscale Cloud Datacenter Region) בתחילת 2022. לדברי החברה מדובר ב"אבן דרך נוספת במחויבות לקידום טרנספורמציה דיגיטלית בישראל".
בהכרזה, שפורסמה רשמית ובהרחבה באתר החברה, עדכנה ענקית הטכנולוגיה כי "אזור הענן בישראל יצטרף לאחת מתשתיות הענן הגדולות והחדשניות בעולם, המשרתת למעלה ממיליארד לקוחות ו-20 מיליון עסקים ברחבי העולם. האזור הישראלי יופעל בהתאם לעקרונות הענן והסטנדרטים של מיקרוסופט העולמית". עוד צוין בהודעה כי בתחילה תשיק החברה בישראל את ענן ה-Azure, ומיד בחודשים שלאחר מכן יהיו זמינים בישראל כלל פתרונות הענן הבינלאומיים של החברה, כולל Microsoft 365, Microsoft Dynamics ו-Power Platform.
לדברי רונית אטד, מנכ"לית מיקרוסופט ישראל: "ישראל ידועה ביכולות החדשנות והיזמות הגדולות שלה, ואני בטוחה שטכנולוגיית הענן שלנו תמלא תפקיד חשוב ביצירת הזדמנויות חדשות ומרתקות לארגונים במשק הישראלי. ארגונים זקוקים לתשתית מחשובית חזקה, יציבה ומאובטחת, שתאפשר להם להתמקד בצמיחה העסקית שלהם. בעידן הנוכחי, מחשוב ענן מהווה לב ליבו של כל ארגון, ועל ידי מינוף הנתונים והפיכתם למשאבים הארגוניים החזק ביותר, יכולים ארגונים לבצע מהפכות דיגיטליות ולהשפיע על כלכלת ישראל כולה".
ענן מיקרוסופט ציבורי בישראל יאפשר לכל עסק, גדול כקטן, גישה לתשתיות המחשוב, השירותים והטכנולוגיה המתקדמים בעולם לרבות כוח מחשוב, שירותי רשת, מסדי נתונים, טכנולוגיות אנליטיקה, יכולות בינה מלאכותית ופתרונות IoT – הכוללים זמן שיהוי נמוך (Low-Latency) ועמידה בדרישות לאחסון דטה ואבטחת מידע במדינת ישראל (Data Residency). החברה מסרה כי שירותי הענן שלה תואמים לדרישות הגנת הפרטיות באיחוד האירופי (GDPR) ועומדים בדרישות תקני אבטחה המידע והפרטיות המתקדמים ביותר בשוק כיום.
אורקל התחילה קודם, ואפשר שגם גוגל כבר בדרך
בהודעת החברה לתקשורת צוין כי "תשתית הענן של מיקרוסופט – הגדולה בעולם – מהווה כבר היום עמוד שדרה תשתיתי לארגונים רבים במשק הישראלי, המחברים אנשים, עסקים וממשלות ומפעילים יישומים קריטיים. מבין הלקוחות בישראל, שכבר הצטרפו למהפכת הטרנספורמציה העסקית בענן של מיקרוסופט ניתן למנות את בנק הפועלים, צים, רפאל, eToro, ורוניס, סאפיינס, אודיוקודס ואחרים, וכן שותפים עסקיים רבים, ביניהם – Accenture, KPMG, EY NESS וכן מטריקס, מלם תים, UBTECH מקבוצת ONE ואחרים".
יצוין עם זאת כי בהודעתה זו מיקרוסופט למעשה דוחה את יעד הזמנים שהציבה לעצמה בעבר. בינואר 2020 החברה התחייבה בהודעה כי "השירות יחל לפעול בשנת 2021, וישראל תצטרף אל עשרים מדינות ברחבי העולם שבהן פועל הענן של מיקרוסופט. המרכז החדש יוקם באזור מודיעין" כעת היא למעשה דוחה את הפתיחה במספר חודשים.
בנוסף כדאי לזכור כי בפועל את מיקרוסופט הקדימה חברה אחרת – כבר בפברואר נודע כי דווקא אורקל (Oracle) היא שהחלה בהקמת דטה סנטר ייעודי לטובת הענן הציבורי הראשון בישראל, שהולך ונבנה בימים אלה בירושלים. את הפרויקט מבצעת בינת תקשורת מקבוצת רד בינת. היקפו לא נמסר לפרסום, אולם גורמים בענף העריכו אותו במיליארד שקלים.
עוד ענקית שכבר מסתמן כי גם עושה צעדים בכיוון היא חברת גוגל (Google), שהחלה לגייס אנשי ענן מקומיים בלינקדאין (LinkedIn).
נדמה שהמאבק על החלוציות והנוכחות הדומיננטית בארץ ישראל בתחומי הטכנולוגיה המתקדמים ביותר יקרה לליבן של ענקיות טק רבות, ומיקרוסופט הדגישה כעת כי "השקת הדטה סנטר החדש בישראל והמעבר של החברה לקמפוס החדש בהרצליה, שמתפרש על פני 46 אלף מ"ר, מוכיחים את חשיבותה של ישראל עבור מיקרוסופט".
עוד נכתב כי "מאז תחילת פעילותה בישראל והקמת המשרד הראשון בשנת 1989, מיקרוסופט מחויבת למשק הישראלי ולתעשיית ההיי-טק המקומית". החברה הזכירה כי בשנת 1991 הקימה בישראל את מרכז המחקר והפיתוח הראשון שלה מחוץ לארצות הברית, שלדבריה, "מהווה כיום אחד משלושה מרכזים עולמיים אסטרטגיים, עם למעלה משלוש קבוצות מוצרים שונות, המובילות חלק נכבד ממוצרי הליבה העולמיים של מיקרוסופט. כמוקד מרכזי ליזמות, מפעיל מרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל, מספר תכניות האצה לסטארט-אפים ולמפתחים, במסגרת Microsoft for Startups, כולל ה-Reactor ותכנית AI for Good, מעבדת החדשנות המכונה "הגראז'" וקרן ההשקעות M12, שהחלה את פעילותה לראשונה מחוץ לארה"ב לפני 5 שנים, והשקיעה עד כה ביותר מ -13 חברות סטארט-אפ ישראליות מבטיחות".
החברה מסרה בנוסף כי היא מציעה הכשרות ללא תשלום לחיזוק המיומנויות הטכנולוגיות של עובדים פוטנציאליים, שמסייעת להם לחזור ולהיקלט בשוק התעסוקה לאחר משבר הקורונה. בישראל, היא מפעילה את התכנית בשיתוף עמותת תפוח.
בנוסף, מיקרוסופט הודיעה על הרחבת ההכשרות הממוקדות בתחומי הענן, המציאות הרבודה והבינה המלאכותית לאנשי טכנולוגיה – שאותן היא מציעה בשיתוף אוניברסיטאות וגופים ציבוריים ופרטיים.
תגובות
(0)