לא רק מלינדה: מי יהיה המרוויח הגדול מהגירושים במשפחת גייטס?

האם לארי אליסון סופק ידיים בהנאה כשהוא קורא את הידיעות על הגירושים של ביל ומלינדה גייטס? ייתכן, כי על פי ההערכות, השווי של מייסד מיקרוסופט עומד לרדת ביותר מ-72 מיליארד דולר - מה שיציב אותו הרבה מתחת לאליסון בדירוג עשירי העולם

התורמים הכי דומיננטיים בעולם. מלינדה פרנץ' וביל גייטס.

הגירושים של ביל ומלינדה גייטס הם ללא ספק החדשות החמות של השבוע בעולם ההיי-טק – וגם בעולם הסלבס. בני הזוג, שמתגרשים אחרי 27 שנות נישואים, הם בין העשירים ביותר בתעשייה ובעולם בכלל, ומנהלים ביחד את הקרן הפילנתרופית הגדולה בתבל. הסכם הגירושים שהשניים חתמו לא פורסם, אבל סביר להניח שהמרוויחה הגדולה ממנו תהיה מלינדה. אלא שהיא לא לבד: ייתכן שבהחלט שמרוויח נוסף מהמהלך יהיה לארי אליסון, הנמסיס של גייטס – גם אם זה יהיה רווח של כבוד ולא רווח כספי.

גייטס ואליסון הם בין הוותיקים בתעשיית ההיי-טק, ושניהם ייסדו חברות מצליחות מאוד: גייטס ייסד את מיקרוסופט יחד עם פול אלן ב-1976 ואליסון את החברה שלימים תהפוך לאורקל שנה לאחר מכן – ב-1977. שתי החברות הפכו לציבוריות בשני ימים עוקבים – ב-12 וב-13 במאי 1986. מיקרוסופט הכפילה את שווי השוק שלה ביום אחד – יום לאחר ההנפקה הראשונית של החברה – ומובילה מאז על פני אורקל. השווי הנוכחי של הענקית מרדמונד הוא כמעט פי 10 מהשווי של החברה של אליסון: קרוב לשני טריליון דולר לעומת 220 מיליארד "בלבד".

עומד לנצח ב-"קרב" הארוך מול ביל גייטס? לארי אליסון, מייסד אורקל. צילום: יח"צ

עומד לנצח ב-"קרב" הארוך מול ביל גייטס? לארי אליסון, מייסד אורקל. צילום: יח"צ

השווי האישי של גייטס עומד על 145 מיליארד דולר, לפי מדד העשירים של בלומברג, וזה של אליסון – על 92.2 מיליארד. אם תמומש ההנחה הסבירה שלפיה בני הזוג גייטס יחלקו את הרכוש שלהם שווה בשווה, ביל יישאר עם 72.5 מיליארד דולר – כמעט 20 מיליארד פחות מהשווי של המיליארדר ה-"מתחרה". בכך יגשים אליסון חלום ישן ויעבור – ובגדול – את הנמסיס שלו.

גייטס הוביל לאורך שנים רבות את רשימת עשירי העולם, אבל לפני כמה שנים הוא איבד את הבכורה – בהתחלה למיליארד המקסיקני קרלוס סלים ואחר כך לג'ף בזוס, מייסד אמזון (שנשאר האיש העשיר ביותר בעולם גם לאחר שנפרד מרעייתו, מק'ינזי, ב-2019). נכון למדד העשירים של בלומברג מהיום (ד'), השווי של בזוס עומד על 193 מיליארד דולר, כשלא רחוק מאחוריו נמצא אילון מאסק עם 184 מיליארד ובמקום השלישי – ברנארד ארנו, האיש העשיר ביותר בצרפת, עם 151 מיליארד. גייטס נמצא "רק" במקום הרביעי ואליסון – בתשיעי. אלא שייתכן מאוד שבקרוב זה עומד להשתנות.

אגב, לא רק לארי אליסון – או, כפי שנוהגים לקרוא לו בתעשייה, לאריסון – לא מחבב את גייטס: גם סטיב ג'ובס, מייסד אפל וחברו הטוב של לאריסון, לא אהב אותו במיוחד עד למותו ב-2011.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים