שומר החומות: צה"ל תקף מתחם של המחלקה הטכנולוגית של החמאס

בסרטון שהפיץ צה"ל ניתן לראות שהבניין, שנמצא בשכונת ג'בליה בעזה, ניזוק קשות ● מדובר בעוד צעד במהלכים של ישראל לסכל את יכולות הסייבר של החמאס

רגע תקיפת המתחם. צילום מסך. מקור: דובר צה"ל

מטוסי קרב של צה"ל תקפו היום (ד') מתחם צבאי של המחלקה הטכנולוגית של החמאס, שנמצא בבניין בשכונת ג'בליה בעזה. לא נמסרו פרטים נוספים אודות התקיפה. בסרטון שהפיץ צה"ל ניתן לראות שהבניין ניזוק קשות.

האירוע הנוכחי מצטרף לתקיפה שנערכה ביום ו' האחרון, אז מטוס קרב של צה"ל תקף אתר שאוחסן בו ציוד סייבר של המודיעין הצבאי של החמאס. האתר שהותקף היה בצפון רצועת עזה. לתקיפה היו שותפים אגף התקשוב וההגנה בסייבר, אגף המודיעין וחיל האוויר. מדובר בשני מבנים שהמידע עליהם הוצלב בטרם הופצצו. זוהי עוד דוגמה לשילוב המערכות בין הממד הקינטי והקיברנטי לטובת מימוש היכולת המבצעית של צה"ל.

מקור: דובר צה"ל.

ביום ד' בשבוע שעבר חיסל צה"ל בכירים ב-"פורום המטה הכללי" של החמאס, בהם את ג'מעה טחלה, ראש מערך הסייבר ומוביל פרויקט שיפור הטילים של ארגון הטרור. הוא החזיק את תיק המחקר ופיתוח בחמאס, והיה יד ימינו של רב המחבלים מוחמד דף והמוביל המרכזי של התעצמות הארגון.

התקיפות האלה הן חלק מהניסיון של צה"ל לסכל יכולות סייבר של אויבי ישראל. בדצמבר האחרון אמר הרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי, כי "מרחב הלחימה המשמעותי ביותר שהשתנה השנה הוא ממד הסייבר, שביצענו בו השנה מבצעים התקפיים רבים". הייתה זו הפעם הראשונה שבה הוא התייחס לנושא הסייבר ההתקפי – אם כי מטבע הדברים, הוא לא אמר באילו מבצעים מדובר. בשנה שעברה יוחסו לישראל על ידי גורמים זרים כמה מתקפות סייבר, בהן נגד איראן.

מתקפות סייבר של החמאס נגד ישראל

לחמאס יש לא מעט יכולות סייבר, אם כי הן פחותות מאלה שיש לישראל. על פי קלירסקיי הישראלית, "החמאס מנסה לתקוף, אבל ברמה שלו – השבתת אתרים, חדירה לטלפונים, גניבת מידע מחיילים, פגיעה בספקי אירוח ישראליים – ועושה זאת, אולם ברמה בינונית. ההאקרים של החמאס מנסים לייצר שיתופי פעולה בסייבר עם גופים בטורקיה, טוניסיה ואלג'יריה, כדי להגביר את היכולות שלהם".

החמאס ביצע מספר מתקפות סייבר נגד יעדים ישראליים. במאי 2019 פרסמנו כי סוכל ניסיון של ארגון הטרור לפגוע ביעדים ישראליים בסייבר, כחלק מסיבוב ההסלמה שהיה אז בינו לבין ישראל, שבמסגרתו נורו כ-700 טילים על יישובי הדרום ונהרגו ארבעה ישראלים ו-18 פלסטינים (בסיבוב הנוכחי נורו עד כה יותר מ-3,000 טילים על אזורים נרחבים יותר בארץ, ונהרגו 12 ישראלים ומעל 200 פלסטינים).

לפני שנתיים פורסם כי הזרוע הצבאית של החמאס הצליחה להגיע למצב של טשטוש עקבותיה, והיא מסוגלת לגייס כספים באמצעות ביטקוין ולחמוק מפיקוח.

ביולי 2018 דיווחנו שצה"ל חשף רשת מודיעינית של הארגון, בעקבות דיווחי עשרות חיילים וחיילות על ניסיון של דמויות חשודות ליצור אתם קשר ברשתות החברתיות ובהודעות ווטסאפ, ולגרום להם להוריד אפליקציות. אלה כללו יכולות ריגול רחבות היקף נגד הקורבנות.

חודש לאחר מכן פרסמנו כי החמאס הפיץ רוגלה המתחזה לאפליקציית צבע אדום, במטרה להשתלט על טלפונים סלולריים של ישראלים ולרגל אחריהם. בנוסף, ההאקרים מטעם הארגון הפיצו קובץ המתחזה לטופס ההצטרפות לשירותי סלקום TV. עוד הקימו אנשי הסייבר של החמאס אתר חדשות מזויף לטובת הדבקה בנוזקות, וכן לשם הפצת פייק ניוז.

ימים ספורים אחר כך דווח כי החמאס המשיך להשתמש ברשתות החברתיות כדי לגרום לחיילי צה"ל לנדב מידע חשוב מבלי ידיעתם. הפעם הניסיון בוצע דרך אינסטגרם.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים