אקזיט ענק: HPE רוכשת את זרטו הישראלית ב-374 מיליון דולר

הנרכשת עוסקת בניהול והגנת נתונים בענן מפני מתקפות סייבר שונות, לרבות כופרות, והתקפות לא מתוכננות ● הפתרון שלה יצטרף ל-GreenLake, שירותי הענן של HPE ● העסקה תבוצע כולה במזומן

זרטו

HPE הודיעה היום (ה') אחר הצהרים כי היא רוכשת את זרטו הישראלית, שפועלת בעולמות ניהול והגנת הנתונים בענן מפני מתקפות סייבר שונות, לרבות כופרות, והשבתות לא מתוכננות. סכום הרכישה עומד על 374 מיליון דולר, במזומן – מה שעושה את העסקה לאחת הגדולות מאז תחילת השנה בשוק הסייבר הישראלי הרותח.

זרטו מפתחת פלטפורמות ניוד בענן. היא מציעה מערכת התאוששות מאסון, המאפשרת להשתמש בשירותי ענן ציבורי כאתר גיבוי לטובת DR במקרה של קריסת שירותי מחשוב. לזרטו לקוחות מכל הגדלים ומכל התעשיות, ובהם חברות ענק שמספקות בעצמן שירותים למיליוני לקוחות, וחוששות למצוא את עצמן ללא מענה בעת קריסה של המערכות – אם בשל טעויות אנוש ואם בשל אסון טבע. החברה נותנת שירות גם לחברות שמהגרות משירות בענן ציבורי אחד למשנהו, ודואגת שההגירה תבוצע ללא סיכון, ללא הפרעות לשירותים העסקיים וללא אובדן נתונים.

אפס RTO

זרטו מתמחה בחוסן של טכנולוגיות המידע ומבטיחה לשירותי ה-IT זמינות מרבית (Always on). במקרה של קריסה, היא מסייעת לארגון להתאושש בדקות בודדות, עם אובדן מידע של לא יותר מכמה שניות. החברה הוקמה ב-2009 על ידי זיו קדם, המנכ"ל, ועודד קדם, הארכיטקט הראשי, מונה כ-500 עובדים ויש לה יותר מ-9,000 לקוחות, לרבות מעל 350 ספקיות שירותים מנוהלים (MSP). לחברה סניפים בבוסטון ובהרצליה, וכלל המו"פ שלה מבוצע בישראל. שמה הוא הלחם של המילים אפס (Zero) ו-RTO.

בזרטו אומרים כי "חוסן ה-IT הוא תוצר של יכולת התאוששות מאסון. אנחנו מציעים פלטפורמה להתאוששות עסקית, שהכרחית לכל ארגון שעובר טרנספורמציה דיגיטלית ומערכות המחשוב מהוות את הליבה העסקית שלו. בנוסף, אנחנו מאפשרים לספקיות הענן המובילות להציע שירות משלים של התאוששות מאסון כשירות (DRaaS), כחלק מחבילת התשתיות כשירות (IaaS) שארגונים יכולים לרכוש מהן".

לדברי אנשיה, "ביצענו מהפכה, שלא לומר שיבוש, בעולם ה-DR. זאת, כי אנחנו מעניקים לארגונים יכולת שחזור וחזרה לאחור בכל רגע שהארגון ירצה בכך. פתרונות DR וגיבוי מסורתיים לא מאפשרים זאת, כי פתרון התאוששות מאסון מבוסס סנאפשוטים מחזיר את המצב כפי שהיה כמה שעות לאחור. אנחנו מספקים את היכולת שאנחנו מציעים באמצעות רפליקציה מתמשכת ורציפה, ללא הפרעות לשירותים העסקיים. הפתרון שלנו אגנוסטי לכל סוג ומערכת של אחסון".

אנטוניו נרי, נשיא ומנכ''ל HPE. צילום: יח"צ

אנטוניו נרי, נשיא ומנכ"ל HPE. צילום: יח"צ

מ-HPE נמסר כי "רכישה זו מרחיבה את שירותי HPE GreenLake וממשיכה את המעבר של האחסון שאנחנו מציעים לעסקי שירותי נתונים שמקורם בענן ומוגדרים תוכנה". אנטוניו נרי, נשיא ומנכ"ל הרוכשת, ציין כי "נתונים הם כעת הנכס הקריטי החשוב ביותר בארגונים. עם המשך ההתפוצצות בכמות הנתונים המצויים במחשוב הקצה, כמו גם לרוחב סביבות מחשב היברידיות, ארגונים ניצבים בפני אתגר הניהול וההגנה שלהם. הרכישה תרחיב את היכולות שלנו במסגרת שירותי הענן שאנחנו מציעים, ותאפשר ללקוחות הארגוניים להגן טוב יותר על הנתונים שלהם, עם יותר תובנות – מהקצה ועד לענן".

על פי HPE, תחום הגנת הנתונים כשירות (DPaaS) צפוי לצמוח מ-7.7 מיליארד דולר ב-2020 ל-15.3 מיליארד ב-2024 – נתון המשקף גידול שנתי של 19%.

זיו קדם, מנכ"ל זרטו, אמר כי "אסטרטגיית ה-'מהקצה עד הענן' של HPE מתאימה לנו מאוד. השילוב בינינו לבינם יניב ערכים מוספים ללקוחות, ויביא הן להרחבת ההיצע שלנו והן לגידול בבסיס הלקוחות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים