מנמ"רים – גם אתם יכולים להשפיע על הפחתת השפעות משבר האקלים

"הקורונה איימה על חיינו - משבר האקלים עלול להרוס אותם", אמר ז'אן פסקאל טריקו, יו"ר ומנכ''ל שניידר אלקטריק, שפעילה בתחום ● לדבריו, "מנמ"רים יידרשו להקטין את טביעת הרגל האקולוגית של המחשוב" ● איך עושים זאת?

ז'אן פסקל טריקו, יו"ר ומנכ''ל שניידר אלקטריק. צילום: יח"צ

"תקופת הקורונה עד כה היוותה שיעור עם הרבה לקחים עבור החברה האנושית. למדנו רבות, כאשר הדבר העיקרי הוא הצורך להתמקד, עוד יותר מבעבר, בדיגיטליזציה. המגפה הביאה לשינויים ולשיבושים רבים: כמעט כל מגזר תעשייתי נפגע ממנה, שינינו את הדרך שבה העובדים עובדים והארגונים פועלים ומתפקדים, ממד העבודה מרחוק הוטמע באופן נרחב, ובשל הסגרים והגבלות התנועה, פעולות רבות שנעשו בעבר באופן ידני נעשות כיום באופן אוטומטי, ולעתים קרובות מרחוק. עלינו להפנים לקחים אלה לעבר עולם תעשייתי עם יותר ייעול ושיפור. כחלק מזה, כעת אנחנו מבינים שאם נגיף הקורונה יכול לאיים על חיינו – הרי שמשבר האקלים עלול להרוס אותם", כך אמר ז'אן פסקל טריקו, יו"ר ומנכ"ל שניידר אלקטריק (Schneider Electric).

בדבריו בכנס Innovation Summit World Tour 2021 ציין טריקו, שעומד בראש החברה, שמתמחה בעולמות ניהול האנרגיה והאוטומציה התעשייתית, כי "מזה כמעט שנתיים שאנו בתוך המגיפה, שהביאה להתמודדות מול אתגרים רבים, שיבושים בתעשיות, בשרשראות האספקה ובתפעול".

הוא ציטט מממצאי הדו"ח האחרון של IPCC – הפאנל הבין ממשלתי לשינויי אקלים, שפועל תחת האו"ם – שלפיו "השינויים הדרסטיים בהתנהגות מזג האוויר הם קריאת השכמה, קוד אדום לאנושות כולה. הפאנל קבע שהתחזק הקשר בין פליטות גזי החממה למזג האוויר הקיצוני בעולם ושחלק מהשינוי כבר לא ניתן לעצירה. מדענים מבחינים בשינויים באקלים של כדור הארץ בכל מקום ועל פני מערכת האקלים כולה. רבים מהשינויים הם חסרי תקדים באלפי השנים האחרונות, וחלק מהשינויים, דוגמת המשך עליית גובה פני הים, כבר מתרחשים, והם בלתי הפיכים".

"עם זאת", אמר טריקו, "יש גם ניצנים חיוביים: הפחתה חזקה ומתמשכת בפליטות גזי החממה תגביל את ההתחממות הגלובלית והשינויים האקלימיים. כלומר, עדיין ניתן לפתור, ולו באופן חלקי, את הבעיה החמורה. זה מה שאנחנו עושים: מביאים ארגונים תעשייתיים לצרוך אנרגיה באופן מתקדם, חכם ויעיל, כדי לקדם את נושא הקיימות".

"ארגונים צריכים לקבוע את נקודת האל-חזור ל-2030"

טריקו ציין ש-"יש שחוזים שנקודת האל-חזור תגיע ב-2050, ויש מי שמדבר על 2040. אנחנו קוראים לארגונים לקבוע את היעד ל-2030. כדי שנשיג תוצאות משנות חיים ובמהירות, עלינו להביא להפחתת הצריכה של גז הפחמן בהיקפים של פי שלושה ממה שדובר עד כה. רק כך נציל את כדור הארץ. אם לא נפעל כעת, לא נשיג את היעדים כלל. אסונות אקלים קורים בכל יום והם גובים מחירים משמעותיים".

"יש לפעול יותר מהר", הדגיש. "הטכנולוגיה לפתור את הבעיה רחבת ההיקף הזו קיימת. עלינו לעשות זאת כדי שכל אחד ואחת על פני הכדור ייהנו מהשיפור בשינוי האקלים, עם חיים הוגנים ודיגיטליזציה". לדבריו, "יש לעשות זאת בשלוש דרכים: יותר חשמול, לשם הפחתת צריכת פחמן; הפחתת הפחמן בייצור החשמל; והתייעלות כללית – ואנרגטית בפרט".

ארבע משימות להפיכת כדור הארץ לידידותי יותר לסביבה

הוא אמר כי "שניידר אלקטריק במסע הזה, של הפיכת כדור הארץ למקום ידידותי יותר לסביבה, מזה 15 שנים. השנה זכינו להכרה והוכתרנו כחברה הכי סביבתית וירוקה בעולם. קיימות היא לא חלק מהעסק שלנו, אלא היא ליבת האסטרטגיה העסקית שלאורה אנחנו פועלים. תוואי הפעולה שלנו כולל ארבע משימות: שילוב של אנרגיה ומיכון יחד; הכול מקושר לכל, כולל הסרת החומות בין ה-IT וה-OT, וניוד נתונים בין ה-IT וה-IoT – מנקודת הקצה, מתחנת הקצה בסניף המרוחק ומהדטה סנטר ועד לענן; פעילות מוכללת של תכנון, עיצוב, הקמה, תפעול ותחזוקה של הסביבה הדיגיטלית; וניהול משולב ומוכלל של היבטי האנרגיה, על ידי איחוד מערכות ותפעול מרכזי ששולט בכלל הדטה סנטרים".

הפגנה בעד קיימות ונארגיה ירוקה. צילום אילוסטרציה: BigStock

הפגנה בעד קיימות ונארגיה ירוקה. צילום אילוסטרציה: BigStock

"הקיימות", ציין טריקו, "היא אתגר חדש, גדול ומתעצם, של הבנת ההשלכות ה-IT על טביעת הרגל האקולוגית של הארגון ופעולות בהתאם. הדטה סנטר הוא צרכן אדיר של משאבים ואחראי לכמות נכבדה של פליטות גזי חממה. היעילות האנרגטית של פתרונות מסורתיים בתחום – נמוכה. אתגר זה מונח לפתחם של המנמ"רים, ועליהם תוטל האחריות לוודא שצרכי המחשוב יקבלו מענה הולם, אך במקביל הם יידרשו להקטין את טביעת הרגל האקולוגית של המחשוב. הם יצטרכו לוודא שהטרנספורמציה הדיגיטלית שלהם הולמת את דרישות הקיימות הנובעות מדעת הקהל והרגולטורים".

לסיכום הוא אמר כי "שניידר אלקטריק פעילה מזה עשור בתחום ההתייעלות של הדטה סנטרים, ומזה שלוש שנים בעולם מחשוב הקצה. עבדנו עם תעשיית הדטה סנטרים העולמית על הגדלת ניצולת החשמל במתקנים והבאנו להתייעלות של 80% – כדי לעמוד ביעדי הקיימות הנדרשים. בעולם מחשוב הקצה פיתחנו קווי מוצרים ייעודיים לתחום. הפכנו מחברת מוצרים בלבד לחברה של מוצרים ושירותים: אנחנו מביאים לשוק תוכנות ושירותי דיגיטל לניהול ולתפעול השוטף של הדטה סנטר, לצד שירותים בתחומים שונים, דוגמת ניטור מרחוק של מכלולי הדטה סנטר הפזורים בקצוות הארגון. המסע שלנו לקיימות טרם הסתיים – יש עוד הרבה מה לעשות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים