כמעט חד קרן: סייקוגניטו גייסה 100 מיליון דולר
החברה הישראלית, שמגינה על חברות רבות ברשימת הפורצ'ן 500 מפני איומי סייבר פוטנציאליים, כבר שווה 800 מיליון דולר
עוד חברה ישראלית נמצאת בדרך ה(כמעט) בטוחה להצטרף למועדון החד קרן: סייקוגניטו כבר שווה 800 מיליון דולר, לאחר שאתמול (ד') היא הודיעה כי ביצעה סבב גיוס של 100 מיליון. החברה, שמסייעת לחברות ברשימת הפורצ'ן 500 למנוע פריצות סייבר פוטנציאליות, מתכוונת להשתמש בכסף על מנת לגייס עשרות עובדים למרכז הפיתוח שלה בישראל.
הגיוס, בסבב C, הובל על ידי ווסטלי גרופ, והצטרפו אליו ת'ומווסט ונצ'רס, הריטג' גרופ והמשקיעים הקיימים – אקסל, לייטספיד ונצ'ר פרטנרס, סורנסון ונצ'רס ו-UpWest. ביחד עם סבב הגיוס הנוכחי, מגיע הסכום שהחברה גייסה עד כה ל-153 מיליון דולר.
סייקוגניטו הוקמה ב-2017 על ידי רוב גור-זאב, המשמש כמנכ"ל החברה, ודימה פוטחין, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה. היא ממוקמת במרכז הפיתוח שלה בישראל, שבו היא מעסיקה, נכון לעכשיו, 90 עובדים, ובפאלו אלטו, שם מועסקים שאר העובדים. החברה מדווחת שהסבב הנוכחי מגיע לאחר שבשנה האחרונה צמחו הכנסות החברה ב-400% והיא הגדילה פי שלושה, לדבריה, את מספר חברות הפורצ'ן 500 שמשתמשות במוצר שלה, בהן קולגייט-פלמוליב. אמרסון וטסקו. יש לסייקוגניטו גם לקוחוחת מהמגזר הציבורי, כגון מדינת קליפורניה.
איך עובדת הפלטפורמה?
בחברה אומרים שהפלטפורמה שהיא פיתחה, Attack Surface Management, עונה לאתגרי האבטחה המרכזיים בעידן הקורונה: הטרנספורמציה הדיגיטלית והעבודה מרחוק. המערכת מסייעת לארגונים לחשוף איומים חיצוניים דרך כל מכשיר המחובר לרשת הארגונית החיצונית, ולספק הערכה אודות סיכוני תקיפה פוטנציאליים ואפשרות לתגובה מהירה. באמצעות למידת מכונה והבנת שפה טבעית (NLP), הפלטפורמה בונה באופן אוטונומי מודל נתונים גרפי שמתאר את המבנה העסקי של הארגון – החל משמה של החברה ועד למאות המחלקות, החברות הבנות, הרכישות והמותגים שלה. לאחר מכן, היא סורקת מיליארדי שרתים והתקנים ברחבי הרשת כדי ליצור הקשר ולזהות נכסים בלתי מנוהלים החשופים לרשת, שיכולים לשמש כנקודות כניסה לתוקפים.
"על פי אנליסטים בתעשייה, רוב הפריצות לארגונים מתרחשות בגלל שרתים, אפליקציות ושרתי ענן שלא ידועים או לא מנוהלים היטב על ידי צוותי הגנת הסייבר של הארגון", אמר גור-זאב. "התוקפים חכמים ומחפשים נקודות חולשה בארגון, וכך יוצא שארגונים משקיעים לעתים מאות מליוני דולרים בהגנת סייבר, ונפרצים בגלל שרת שהם לא מודעים אליו, אבל מאפשר כניסה לרשת ולמידע שלהם ושל לקוחותיהם. לכן, פיתחנו פלטפורמה שבאופן אוטונומי ממפה את משטח התקיפה של הארגון ומזהה נקודות תורפה שמאפשרות פריצה אליו ברגע שהתוקפים מוצאה אותה".
תגובות
(0)