"תחום המחשוב הצבאי יצמח ב-2023 לעשרה מיליארד דולר"
כך אמר סגן אלוף (מיל') אודי קאוף, חבר הוועד המנהל בעמותה להנצחת חללי חיל הקשר והתקשוב, ושותף ב-ProVision C4I, שדיבר בפתח כנס ITforIDF – טכנולוגיה בשלישי
"מחשב מוקשח הוא כזה הנועד לפעול בשדה הקרב. אלא שפלטפורמות מוקשחות יכולות לפעול גם במקומות אחרים, מחוץ לצבא, בכל מקום בהם מתקיימים תנאים קשים מאשר אלה שבמשרד. עולם המחשוב הצבאי נמצא בגידול, מכמה סיבות, וחברות המחקר צופות כי הוא יצמח ויעמוד בשנה הבאה על היקף של כעשרה מיליארד דולר", כך אמר סגן אלוף (מיל') אודי קאוף, חבר הוועד המנהל בעמותה להנצחת חללי חיל הקשר והתקשוב.
קאוף, שותף ב-ProVision C4I, דיבר בפתח כנס ITforIDF – טכנולוגיה בשלישי. הכנס, בשיתוף אנשים ומחשבים, התקיים היום (ג'), ונושאו היה עולמות המחשוב המוקשח. קאוף, שהוביל בצבא את תחום המחשוב המוקשח, אף הנחה את הכנס, שמתקיים זה יותר מ-40 פעמים.
לדבריו, "בשנים האחרונות, בשל מצוקת משאבים, יצרניות המחשבים החלו לייצר מחשבים סטנדרטיים, אבל עם הקשחה. בעבר מחשבים אלה יוצרו לפי הזמנה, והיו מחשבים יעודיים. כיום, מרבית הלקוחות רוצים לחסוך, ולכן הם בוחרים בציוד סטנדרטי ומוקשח".
מרבית המחשבים המוקשחים בצה"ל – מהמדף
"המעבר למחשבים מוקשחים מהמדף", הסביר קאוף, "נובע מכמה סיבות, עלות ההצטיידות ואורך חיי המוצר. כך, בעת רכישה של מחשבים מוקשחים, נחסך כל ההיבט של פיתוח. לא נדרש לפתח מאפס, וכך מתקצרים זמני הפיתוח, הייצור וההגעה לשוק".
"סיבה נוספת", אמר, "היא שכאשר יש מוצר מדף, תמיד ניתן לעדכן אותו, בניגוד למחשב יעודי, אז לספקית אין אינטרס לעדכנו. כך, המחשבים המוקשחים מהמדף יוצאים עם רכיבים מתקדמים, כמו גם עם תאימויות לאחור. ממד נוסף הוא שקט נפשי לאורך זמן, כאשר יש תמיכה לאחור שבע שנים, ולעיתים אף יותר".
גורמים נספים להליכת השוק הצבאי לעבר מחשבים מוקשחים מהמדף, הסביר קאוף, הם "צמצום התלות באינטגרטור מסוים – כי זה מוצר מדף. מידת האמינות שלהם רבה יותר, כי מיוצרים פריטים רבים שכאלה. ממד נוסף הוא המחיר: בעוד שעלות מחשב יעודי עומדת על עשרות אלפי דולרים, הרי שהעלות של מחשב מוקשח מהמדף היא אלפי דולרים בלבד".
"כבר כיום", סיכם סא"ל (מיל') קאוף, "מרבית המחשבים המוקשחים בצה"ל הם מחשבים מבוססי מוצרי מדף".
כנס מרתק תחומים מעניינים עבודה יפה