גיוסי שיא של 8.8 מיליארד דולר בסייבר הישראלי
ב-2021 חלה עלייה של פי שלושה בגיוסים בתעשיית הסייבר המקומית ● מערך הסייבר: "ישראל היא עמוד תווך של אקו-סיסטם חדשנות הסייבר העולמי"
תעשיית הגנת הסייבר הישראלית המשיכה ב-2021 את מגמת הצמיחה, וקבעה שיאים חדשים בכל התחומים – כך מראים נתוני מערך הסייבר הלאומי, שפורסמו היום (ה'). על פי המספרים, בהשוואה לשנה שעברה, סכומי הגיוסים של תעשיית הגנת הסייבר בישראל הגיעו ל-8.8 מיליארד דולר – צמיחה של פי שלושה לעומת 2.9 מיליארד ב-2020. הגיוסים וההשקעות הם תוצאה של יותר מ-130 עסקאות שונות שנערכו בתעשיית הסייבר הישראלית בשנה החולפת.
שיאים נוספים נרשמו בסך היצוא הכולל של הסייבר הישראלי ובכמות החברות המקומיות שנכנסו השנה למועדון חדי הקרן – חברות ששוות יותר ממיליארד דולר.
אחת החברות המצליחות בתעשייה ב-2021 היא סנטינל וואן, שביולי האחרון היא חוותה הצלחה, כאשר לאחר שהנפיקה את עצמה, היא הגיעה לשווי שוק של יותר מ-10 מיליארד דולר. ההנפקה שלה נרשמה כהנפקה הגדולה ביותר בהיסטוריה של עולם הגנת הסייבר.
ככלל, ארבע חברות סייבר ישראליות הונפקו אשתקד ו-11 נוספו למועדון חדי הקרן היוקרתי. על פי הנתונים, אחת מכל שלוש חברות סייבר בעולם שמוגדרות כחד קרן היא חברה ישראלית.
יותר מ-40 רכישות של חברות סייבר ישראליות בשנה
בשנה האחרונה, ההשקעה בישראל ביחס לעולם נמצאה במגמת עלייה: 2021 התאפיינה ביותר מ-40 עסקאות רכש של חברות ישראליות, בעלות מוערכת של מעל 3.5 מיליארד דולר. הנתון לא כולל חברות שהנפיקו את עצמן. כמו כן, סך ההשקעות בסייבר תוצרת ישראל הגיע השנה לכ-40% מכלל ההשקעות בתחום בעולם. על פי ניתוח של מכון היצוא, סך היצוא הכולל בסייבר עמד בשנה האחרונה על 11 מיליארד דולרים.
לדברי רועי ירום, ראש מרכז התעצמות במערך הסייבר הלאומי, "תעשיית הסייבר סיימה שנה מדהימה נוספת, שבה היא הדגימה שהיא לא רק מנוע ראשון במעלה של צמיחה כלכלית בישראל, אלא גם עמוד תווך של אקו-סיסטם חדשנות הסייבר העולמי".
תגובות
(0)