רידג' השלימה גיוס של 22 מיליון דולר
החברה מאפשרת לעסקים לפרוס יישומים מבוססי ענן בכל תשתית ובכל מקום ברחבי העולם, ומטרת הגיוס הנוכחי היא להאיץ פריסה גלובלית של אפליקציות ולצמצם את פערי הכיסוי של הענן
ספקית שירותי הענן העולמית רידג' (Ridge) הודיעה אתמול (ב') כי השלימה גיוס של 22 מיליון דולר בשני סבבים נפרדים. NFX הובילה את סבב הסיד, וכעת הצטרפה לסבב A שנערך בהובלת Chartered Group. בשני הסבבים השתתפו בנוסף Mayfield, Slow Ventures ו-Viola.
רידג' מספקת פתרון עבור חברות הזקוקות לארכיטקטורת ענן גמישה כדי לעמוד בדרישות הייחודיות של היישומים שהן מפתחות. לדבריה, החברה מספקת למפתחים את אבני הבניין הנחוצות לפריסת ענן בכל קונפיגורציה, ובכך סוגרת את פערי הכיסוי בעננים הציבוריים הקיימים ומאפשרת לחברות להעניק שירות ללקוחות בכל מקום בעולם, כולל במקומות בהם לא קיימת תשתית ענן של הספקיות הגדולות. החברה אומרת כי משתמשי הענן שלה נהנים הן מיתרונותיו של שירות ענן גלובלי והן מביצועים גבוהים, שהתאפשרו עד כה רק באמצעות תשתית מקומית.
גישה בלתי מוגבלת לענן – מבלי להחזיק בדטה סנטרים
טכנולוגיית הענן של רידג' בנויה על גבי תשתיות קיימות במאות דטה סנטרים ברחבי העולם. לחברה יש עשרות שותפויות קיימות עם דטה סנטרים מובילים כמו T-Systems, NTT ו-INAP. הדטה סנטרים אשר עובדים עם רידג' מוסיפים בקלות את שירותי הענן הציבורי של רידג' מבלי להזדקק למומחיות בהפעלת השירותים בעצמם.
"למדנו שאין ארכיטקטורת ענן אחת שמספיקה לדרישות היישומים של היום", אומר יונתן סיליג, יו"ר הדירקטוריון של רידג'. "חברות ומפתחים זקוקים לגמישות, כדי להנגיש את היישומים שלהם בצורה הטובה ביותר בכל מקום בעולם בו הם נדרשים לעשות זאת – רידג' מעניקה להם את החופש הזה. הענן שלנו מאפשר סקייל בקלות, אינו דורש הוצאות CAPEX נוספות, והוא משתלב בקלות בכל ארכיטקטורת ענן היברידית וארכיטקטורה הכוללת שימוש ביותר מענן אחד (hybrid/multi cloud). בנוסף, הוא בנוי להתמודד עם אפליקציות מודרניות, אשר רגישות למיקום גיאוגרפי, דוגמת אלו המשתייכות לדור החדש של יישומי IoT", הוסיף סיליג.
"רידג' מנגישה הלכה למעשה את שירותי הענן למקומות בהם קיימים פערים בכיסוי הענן הציבורי, או עבור יישומים שהענן הציבורי אינו בהכרח מתאים להם – מדובר בשני אתגרים שהולכים וגדלים", אמר גיגי לוי-וייס, שותף ב-NFX. "בעבר, פריסת ענן הייתה מוגבלת ותלויה בתשתיות, אך כעת, באמצעות הפתרון של רידג', הרי שהמגבלה הזו אינה קיימת עוד. בדיוק כמו ש-Airbnb מאפשרת פתרונות מלונאות ואירוח מבלי להחזיק בנדל"ן כלשהו, רידג' מאפשרת גישה בלתי מוגבלת לענן וזאת מבלי להחזיק בדטה סנטרים. אנו מאמינים שרידג' תאיץ תהליכי פריסה של אפליקציות על הענן, וכמו כן תאפשר לחברות רבות לפתח דור חדש של אפליקציות חדשות", הוסיף לוי-וייס.
"טכנולוגיות הענן הקיימות הן בעלות ארכיטקטורה מאוד ריכוזית"
רידג' הוקמה ב-2018 על ידי מתי לרנר, מנכ"ל משותף, ניר שפי, מנכ"ל משותף ו-CTO, ו-סיליג, היו"ר. השלושה חברו יחדיו בעזרתו של לוי-וייס, שותף מייסד ב- NFX והמשקיע המוביל בסבב סיד. בבסיס החזון המשותף עומד הצורך לנצל את מלוא הפוטנציאל של מחשוב ענן ולספק לחברות פתרון ענן מבוזר, אשר מאפשר להן לפרוס אפליקציות ולגדול באופן מקומי בכל מקום בעולם. סיליג היה שותף בעברו להקמת אקמאי (Akamai) והוא מחלוצי שוק ה-CDN. שרתי CDN חיוניים לאופן שבו ספקי תוכן מודרניים מבטיחים מהירות וביצועים, רידג' תספק את אותה פונקציונליות חיונית לעולם הענן.
"כשהקמנו את החברה, הבנו שטכנולוגיות הענן הקיימות הן בעלות ארכיטקטורה מאוד ריכוזית", אמר לרנר, המנכ"ל המשותף של רידג'. "דיברנו עם חברות רבות, שחלקן כיום לקוחות שלנו, והקונצנזוס היה שבמקרים רבים נדרשת שליטה רבה יותר על המקום שבו היישום נפרס, אך מבלי לפגוע בחוויית המשתמש. זה בדיוק החזון שלנו. אפליקציות שזקוקות לתשתית מבוזרת מפותחות מדי יום, ואנחנו מספקים את התשתית לפריסה שלהן".
תגובות
(0)