מתחילת המלחמה באוקראינה: עלייה של 21% במתקפות הסייבר נגד ישראל

ממוצע התקיפות נגד ארגון בישראל עומד בשלושת השבועות האחרונים על 1,715 ● מגמת העלייה ניכרת גם ברמה העולמית, כאשר ארגוני ממשלה וצבא נמצאים במוקד העניין של ההאקרים

המלחמה באוקראינה הביאה לעלייה במספר תקיפות הסייבר (גם) נגד ישראל.

האיראנים לא לבד, והמתקפה שלהם מאמש (ב'), שגרמה להשבתה של חלק מהאתרים של הממשלה, היא חלק מעלייה גדולה במספר המתקפות של האקרים על יעדים בישראל בשלושת השבועות האחרונים. הסיבה לכך היא, כך נראה, המלחמה באוקראינה, שמעלה את ה-"עצבים" בעולם, אבל גם את המוטיבציה של התוקפים לבצע פעולות התקפיות בסייבר.

דו"ח של צ'ק פוינט מעלה שכשלושה שבועות מאז החלה המלחמה המדוברת, מסתבר שהיא מקרינה על היקף מתקפות הסייבר ברמה העולמית וגם המקומית. החוקרים ראו עלייה של 21% בהיקף המתקפות מאז תחילת הלחימה – הן בישראל והן על מוסדות ממשלה וצבא בעולם. על פי הנתונים, באופן כללי, ממוצע התקיפות פר ארגון בשבוע עומד מאז פרוץ הקרבות במזרח אירופה על 2,000, כאשר בישראל הנתון מגיע ל-1,715. יצוין שבעוד שהנתון לגבי ישראל מתייחס למתקפות באופן כללי, הנתון העולמי מתייחס למתקפות על מוסדות ממשלה וצבא.

המתקפות על יעדי צבא וממשלה באוקראינה: זינוק – ואחר כך צניחה

מספר תקיפות הסייבר על יעדי ממשלה וצבא באוקראינה זינק בתחילת הלחימה כמעט פי שלושה – ב-196%, אולם בשבועיים האחרונים, דווקא שם, מגזרים אלה חווים ירידה של יותר מ-50% בתקיפות עליהם. גם בישראל חלה עלייה בהיקף המתקפות בסייבר על מוסדות ממשלתיים וצבאיים, בשיעור של 22%.

לפי חוקרי ענקית הגנת הסייבר הישראלית, באוקראינה עצמה, היקף מתקפות הסייבר עלה בצורה משמעותית – בשיעור של 20% – מאז תחילת הלחימה. בממוצע, ארגון במדינה זו מותקף 1,466 פעמים בשבוע , וזאת בזמן שהיקף הרשתות הפעילות בה ירד ב-27%, בשל הלחימה.

מה עם רוסיה? חוקרי צ'ק פוינט ציינו כי היקף תקיפות הסייבר על יעדים במדינה, שהיא התוקפת בממד הפיזי, עלה ב-1% מאז תחילת הלחימה ל-1,274 תקיפות שבועיות פר ארגון. לדברי החוקרים, "גם ביחס לרוסיה וגם ביחס לאוקראינה, מדובר בעלייה הגבוהה ביותר מאז תחילת 2022".

היקף תקיפות הסייבר בעולם עלה מאז תחילת הלחימה ב-14%, והממוצע העולמי עומד על 1,266 תקיפות שבועיות פר ארגון. בחלוקה לאזורים גיאוגרפיים, הגידול בהיקף מתקפות הסייבר על ארגונים בצפון אמריקה הוא בשיעור של 17%, באירופה מדובר בעלייה של 14%, ואילו חברות באסיה-פסיפיק חוו צמיחה בשיעור המתקפות עליהן של 11%. בדרום אמריקה היקף המתקפות עלה ב-17% ובאפריקה חלה ירידה של 2% בתקיפות ביחס לתקופה שלפני תחילת המלחמה במזרח אירופה.

לדברי עומר דמבינסקי, מנהל קבוצת מחקר הנתונים בצ'ק פוינט, "בתחילת המלחמה ניכר היה שקבוצות תקיפה שונות ממקדות את התקיפות שלהן בקונפליקט עצמו ובמטרות הקשורות בו. לאחר שבועיים הן הבינו מה ניתן לתקוף ומה קשה לתקוף. בשלב זה נראה שכנופיות ההאקרים חזרו ל-'עסקים כרגיל', והחלו לתקוף ביתר שאת ובהיקפים גדולים יותר בשאר העולם. נתון זה מביא לעלייה ניכרת בתקיפות בכלל ובתקיפות על מוסדות ממשלה וצבא בפרט". הוא הוסיף כי "נראה שהאקרים מנצלים את העניין של ממשלות וצבאות בלחימה באוקראינה כדי למקד עליהם מתקפות סייבר – קמפייני פישינג ואחרים. המגמה של עלייה בתקיפות הסייבר ברחבי העולם עקבית ומובהקת בשבועיים האחרונים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים