הפשע משתלם: האקרים גנבו מאזרחי ארה"ב 7 מיליארד דולר ב-2021

את הנתונים הדרמטיים סיפק באחרונה IC3 - מרכז התלונות לפשעי אינטרנט של ה-FBI ● כופרות, מתקפות על תשתיות קריטיות, הונאות קירפטו והונאות רומנטיות היו מאירועי הסייבר הבולטים אשתקד

פשיעת הסייבר משתלמת. השנה החולפת בארה''ב בסייבר. אילוסטרציה.

על אף שארה"ב התקדמה באבטחת סייבר, העלויות של של פשעי סייבר המשיכו לנסוק: האקרים ופושעי סייבר לקחו וגנבו במצטבר מאזרחי ארה"ב סכום הגדול מ-6.9 מיליארד דולר, כך לפי IC3, מרכז התלונות לפשעי אינטרנט של ה-FBI.

"השנה החולפת בארה"ב בסייבר", כך לפי מרכז התלונות, "התאפיינה בגידול של מתקפות כופרה, הונאות של מיילים עסקיים (BEC), וכן גידול בשימוש של פושעי סייבר במטבעות קריפטו". נתונים אלה, כך ציינו במרכז, "משקפים את האיום ההולך וגדל של פושעי הסייבר לאנשי פרטיים, חברות, בנקים וארגוני ממשל".

IC3 - מרכז התלונות לפשעי אינטרנט של ה-FBI.

IC3 – מרכז התלונות לפשעי אינטרנט של ה-FBI. צילום: לכידת מסך מאתר האינטרנט

שלוש כופרות פגעו בארגוני תשתיות קריטיות ויש צפי לעוד השנה

בארצות הברית, שלוש כופרות כוונו לארגוני תשתיות קריטיות, לרבות ארגונים מהמגזר התעשייתי-ביטחוני, אנרגיה ומתקנים ממשלתיים. בשנה החולפת, שלוש הכופרות המובילות – CONTI, LockBit ו-REvil/Sodinokibi – תקפו יותר מ-196 ארגונים, המשקפים כ-30% מהקורבנות. לפי הדו"ח, ארגונים ממגזרי הבריאות, השירותים הפיננסיים והיי-טק היו אלה שבהם הפושעים התמקדו עם מתקפות כופרה בשנת 2021.

השנה, המרכז צופה עלייה בהיקף הקורבנות שייפגעו, ממגזר התשתיות הקריטיות. אחד הגורמים לגידול, הם העריכו, הוא שממשלת רוסיה בוחנת אפשרויות להתקפות סייבר על תשתיות קריטיות בארה"ב – כנקמה על העיצומים שהושתו עליה בשל המלחמה הנמשכת באוקראינה.

תשתיות קריטיות הותקפו. אילוסטרציה.

תשתיות קריטיות הותקפו. אילוסטרציה. צילום: אילוסטרציה. BigStock

הונאות רומנטיות – עניין נפוץ ולא רומנטי כלל

לפי הדו"ח, "כיום, מטבעות קריפטוגרפיים פותחים פתח רחב לסוגים שונים של הונאה, כולל הונאות רומנטיות. הרמאים יוצרים קשר עם הקורבנות שלהם באמצעות אפליקציות היכרויות, או בפלטפורמות מדיה חברתית, רוכשים את הביטחון והאמון שלהם. אז, הם טוענים שיש להם 'מקרה חירום', או מידע על השקעה במטבעות קריפטוגרפיים שיביאו לרווחים משמעותיים". בשנה שעברה, המרכז שבתוך ה-FBI קיבל יותר מ-4,300 תלונות, על הפסדים שנגרמו בגובה של יותר מ-429 מיליון דולר.

כך, אחת הקורבנות סיפרה לחוקרי הבולשת כי נגנבו ממנה בדרך זו 2 מיליון דולר. הכסף הלך למחזר מקוון, אותו היא מעולם לא פגשה. היא אמרה כי "יש בי חלק גדול שלא מאמין ש…אם הוא רמאי, עברתי כזו שטיפת מוח… איבדתי הכל. זה כל מה שהיה לי. זו כל הירושה שיכולתי להעביר לבת שלי".

ה-FBI ממליץ ​​לאזרחים לפעול באופן שקול ואיטי: "הרמאים יפתחו עם הקורבנות מערכת יחסים באופן מהיר מאוד. הם ינסו להתחבב על הקורבנות. הם יגידו להם כל מה שהם, הקורבנות – ירצו לשמוע".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים