אילון מאסק מעוניין במחיר חדש לקניית טוויטר – מהו?

באחרונה זרק מאסק הצעה נוספת לעסקה, שאת מחירה ברצונו להתאים לאחוז החשבונות המזויפים שלדעתו פעיל ברשת המצייצת - או במילים אחרות להציע הרבה פחות מ-44 מיליארד הדולרים שכבר סיכם שישקיע בפלטפורמה - אבל כמה?

רבים נוטשים את טוויטר בעקבות ניהולו של אילון מאסק.

אילון מאסק הוסיף באחרונה קיסם למדורת רכישת טוויטר על ידיו – רכישה שסוכמה אך הוקפאה בסוף השבוע הקודם – כש"זרק" הסכמה לסכום נמוך בהרבה עבורה מאשר הצעת הרכש המקורית שלו, שעמדה על 44 מיליארד דולר במקור.

היזם המולטי-מיליארדר הסכים לצמצם את שווי העסקה, בתוך התחשבות בשיעור החשבונות המזויפים הפעילים באמת בפלטפורמה. לטענתו, חלקם של חשבונות מזויפים הוא בסביבות 25% מסך המשתמשים של הרשת המצייצת, ולא הנתון שסיפקה טוויטר כהערכה – 5% בלבד. מאסק כינה את חוסר ההסבר של טוויטר לגבי המספר האמיתי של הבוטים "חשוד מאוד" וכאמור, הסכים לאפשרות לעסקה מופחתת בהרבה.

תרגיל להורדת המחיר?

הכל התחיל כשמנכ"ל החברות טסלה, SpaceX ואחרות, הודיע ​​בחודש שעבר כי בכוונתו לרכוש את טוויטר תמורת 44 מיליארד דולר. הוא צייץ שאחת מהעדיפויות העליונות שלו אחרי העברת הבעלות תהיה הסרת "בוטי ספאם" מהפלטפורמה.

אלא שאחרי שהרכישה כבר אושרה בידי הדירקטוריון של טוויטר, בהתאם לסכום שהציע מאסק, היזם התזזיתי הודיע לפתע ​​כי הרכישה שלו בהקפאה, עד שיקבל מידע נוסף על מספר החשבונות המזויפים האותנטי בפלטפורמת המדיה החברתית המצייצת.

אנליסטים שונים הביעו עקב המהלך הזה חשדות שאולי זוהי אסטרטגיה של מאסק לצורך דיון מחודש על הסכום שהוא מוכן לשלם כדי לרכוש את הפלטפורמה, במיוחד לנוכח העובדה שיזם הטק לא התכחש לרצונו לבצע את העסקה אבל במחיר מופחת. מאסק אמר מפורשות שהוא עדיין מחויב לקנות את טוויטר, רק בתמורה לסכום שונה משהציע.

בשבת האחרונה, עם זאת, מאסק "זרק" הצעה נוספת לרכוש את טוויטר, בתוך שהוא מבקש להתאים את המחיר, או במילים אחרות להפחית אותו באופן משמעותי, על סמך אחוז החשבונות המזויפים האמיתי שפעיל בפלטפורמת המדיה החברתית.

הפרשן השמרני איאן מיילס צ'ונג העלה את הרעיון להוזיל את מחיר הרכישה בטוויטר בציוץ שפרסם ובו כתב: "אם 25% מהמשתמשים הם בוטים, אז עסקת הרכישה של טוויטר צריכה לעלות 25% פחות".

"בהחלט", השיב מאסק לדברים אלו.

כשמיילס ג'ונג שאל את מאסק בציוץ נוסף האם הוא קיבל כבר הסבר על הדרך שבה הגיעה טוויטר למניין החשבונות המזויפים ענה העסקן ואיש הטק: "לא, הם עדיין מסרבים להסביר איך הם מחשבים ש-5% מהמשתמשים היומיים הם מזויפים/ספאם! מאוד חשוד". 

יצוין כי דירקטוריון הרשת המצייצת דווקא מנסה בכל זאת להוציא את העסקה עם מאסק אל הפועל. החברה הגישה את הצהרת ה-proxy שלה להשתלטות של מאסק ביום ג' שעבר, אחרי הקפאת העסקה מטעמו, ואמרה כי היא רוצה לסגור את העסקה "כמה שיותר מהר".

חבר המנהלים גם הצהיר מאוחר יותר ביום ג' ש-"הדירקטוריון ומר מאסק הסכימו לעסקה ב-54.20 דולר למניה. אנו מאמינים שההסכם הזה הוא לטובת כל בעלי המניות. בכוונתנו לסגור את העסקה ולאכוף את הסכם המיזוג".

על פי הדיווחים בתקשורת האמריקנית, הבחירה במילים "לאכוף את הסכם המיזוג" מצביעה כנראה על כוונת הדירקטוריון לנקוט בהליך משפטי נגד מאסק.

מלחמה בבוטי הספאם

מאסק מעולם לא הסתיר את הביקורת שלו על שפע החשבונות המזויפים בפלטפורמה, ובמיוחד על הפצת הונאות מטבעות קריפטוגרפיים באמצעותם. בעבר כינה מאסק את בעיית הספאם של טוויטר "הבעיה הכי מעצבנת" בשימוש בשירות. הוא אף הפציר בטוויטר בפומבי לעשות משהו בנידון. "כמה זמן זה אמור להימשך? הוא שאל בפברואר.

"אנחנו נביס בוטים המפיצים דואר זבל ונאמת חשבונות המוחזקים על ידי בני אדם אמיתיים", אמר מאסק בראיון ב-14 באפריל ב-TED 2022. מאסק התייחס לנושא זה כאל הדבר הראשון שהוא ישנה כבעלים החדש של טוויטר. "עדיפות עליונה שתהיה לי תהיה לחסל בוטי ספאם ו-scambots, כמו גם צבאות של בוטים שנמצאים בטוויטר", אמר. "הם הופכים את המוצר להרבה יותר גרוע".

ועכשיו למספר החדש – הפחתה של 25% משוויה של העסקה שמאסק סיכם מול טוויטר תקטין אותה ל-33 מיליארד דולר "בלבד". מעניין לגלות כי הסכום הזה קרוב הרבה יותר לשווי השוק של טוויטר, המוערך בקצת פחות מ-30 מיליארד דולר.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים