מאסק איים: בלי מידע מהימן על חשבונות בוט – רכישת טוויטר תבוטל

במכתב לראשת האגף המשפטי, המדיניות והאמון של טוויטר, ויג'יה גאדה, טען יזם הטק כי טוויטר "מתנגדת באופן פעיל ומסכלת את זכויות המידע שלי", כפי שהתוו בעסקה ● התובע הכללי של טקסס פתח בחקירת עניין הבוטים

רבים נוטשים את טוויטר בעקבות ניהולו של אילון מאסק.

יזם הטק אילון מאסק הודיע אתמול (ב') לטוויטר כי אפשר שיעצור את העסקה לרכישתה, אם היא לא תמסור לו את הנתונים האותנטיים על חשבונות מזויפים וחשבונות ספאם שפועלים בפלטפורמה, כפי שביקש.

מאסק למעשה איים שייסוג מהצעת המחיר שלו, בשווי 44 מיליארד דולר, לרכישת החברה העומדת מאחורי הרשת החברתית המצייצת, אחרי שהקפיא את העסקה ב-13 במאי, ושמאז הוא שב ומתעקש שבטוויטר פעילים יותר מ-5% חשבונות מזויפים – נתון החברה הציגה במו"מ מולו. מאסק כבר ציין כי הוא סבור שמדובר בהיקף הקרוב יותר ל-25% מכלל חשבונות טוויטר, ואף ציין כי משום כך מחיר העסקה צריך להשתנות, ולהתכווץ.

האיום האחרון נשלח במסגרת מכתב לטוויטר, בו האשימו מאסק ועורכי דינו את החברה שסירובה למסור מידע מהימן על חשבונות הספאם עלול לחבל סופית בהוצאת העסקה אל הפועל. חשבונות הבוט עליהם מדובר הפכו לעיסוק ציבורי מרכזי עבור המולטי-מיליארדר, ואולם יצוין כי מאסק סירב להזדמנות לבחון את הנתונים הפנימיים של טוויטר, שניתנה לו לפני כמה חודשים, ו"נזכר" בסוגיה רק אחרי שהגיש הצעה לדירקטוריון החברה ושהעסקה מולו אושרה בידי חבר המנהלים.

עם זאת, דווקא מאסק הוא שמתעקש על התנהלות לא הולמת מצד הנרכשת. "מדובר בהפרה מהותית ברורה של התחייבויותיה של טוויטר על פי הסכם המיזוג, ומר מאסק שומר לעצמו את כל הזכויות הנובעות מכך, לרבות זכותו לא לממש את העסקה וזכותו לסיים את הסכם המיזוג", הצהיר עורך הדין המייצג את מאסק במכתב.

מאסק כידוע חתם על הסכם עם טוויטר לרכישתה באפריל והודיע כי בכוונתו להפוך אותה לפרטית, אבל העסקה לא נסגרה בעצם, ובשבועות שעברו מאז העסקן הטכנולוגי הפגין יותר ויותר אי נוחות מההשתלטות, שבתחילה נראה שהוא להוט אליה במיוחד.

אז האם מאסק קיבל רגליים קרות? עדיין לא ברור

טוויטר עומדת איתן ומתעקשת על המחיר המוסכם מול מאסק, 54.20 דולר למניה – אך מאז תחילת מאי, המניה ירדה ביותר מ-25% מתחת לנתון זה. הפער בין מחיר העסקה למחיר המניה בפועל מעיד על כך שמשקיעים רבים לא חושבים שהעסקה תצא לפועל.

בנוסף, החלק הארי מהתוכנית הראשונית של מאסק למימון העסקה נשען על מניות טסלה, חברת הרכב החשמלי שייסד, כבטוחה להלוואות שבהן ישתמש לרכישת מניות טוויטר בעסקה. מאז מאסק התאים את התוכנית הללו, כך שעוד משקיעים עשויים להיות מעורבים, כולל בעלי מניות טוויטר. גם שמו של ג'ק דורסי, מייסד שותף ומנכ"ל טוויטר עד לפני כשנה, עלה כמי שאולי יצטרף אל מאסק לרכישה.

דורסי והיזם הדרום-אפריקני רואים עין בעין את האופן שבו יש לנהל את טוויטר – ביותר פתיחות ועם פחות צנזורה.

ויג'יה גאדה, האחראית על הצנזורה בטוויטר, שנבחרה ב-2014 על ידי פורצ'ן כאישה החזקה ביותר בצוות ההנהלה של הפלטפורמה.

ויג'יה גאדה, האחראית על הצנזורה בטוויטר, שנבחרה ב-2014 על ידי פורצ'ן כאישה החזקה ביותר בצוות ההנהלה של הפלטפורמה. צילום: לכידת מסך מאתר פורצ'ן

ואם בצנזורה עסקינן – מכתבו המאיים האחרון של מאסק מוען אל ויג'יה גאדה, מי שניצבת בראש המחלקה המשפטית של טוויטר, ומשתמשת כאחראית ראשית לצנזורה בה.

גאדה – עורכת דין אמריקנית הפועלת כמנהלת מדיניות ובטיחות, כסמנכ"לית משפט וכיועצת כללית של החברה, ושנמצאת בטוויטר מאז 2011 – זכתה בכותרות בחודשים האחרונים, אחרי שפרצה בבכי בעקבות הבשורה כי מאסק רוכש את טוויטר. היא עשתה זאת במהלך מפגש מיוחד של עובדים, שכונס כדי לדון בהחלפת הבעלים ובהמשך דרכה של הפלטפורמה.

הסיבה לדאגה של גאדה היא העובדה שהייתה הבכירה הראשית שהשתתפה בהחלטות להדיח את הנשיא האמריקני לשעבר, דונלד טראמפ, מהרשת המצייצת ולאסור בה פרסום פוליטי. 

מנכ"ל טסלה תקף את גאדה על החלטתה זו בעבר, היה בוטה בקביעתו כי הרחקת טראמפ היא מעשה לא ראוי וביקר את עורכת הדין באופן נחרץ. בנוסף, באחרונה, כידוע, הודיע מאסק שהוא מתכוון לבטל את ההרחקה לצמיתות של טראמפ, ולאפשר את חזרתו לשירות, אם ולכשהרכישה תצא לפועל.

פקסטון פתח בחירת סוגיית הבוטים

פתח בחקירת עניין הבוטים. קן פקסטון - התובע הכללי של טקסס.

פתח בחקירת עניין הבוטים. קן פקסטון – התובע הכללי של טקסס. צילום: ויקיפדיה

לפי דיווחים בתקשורת האמריקנית, לאחר שטוויטר חשפה את המכתב שקיבלה ממאסק, קן פקסטון – התובע הכללי של טקסס, המדינה שבה מתגורר מאסק, שידוע כמקורב לנשיא ארצות הברית לשעבר, טראמפ – הודיע כי פתח בחקירה אזרחית לטוויטר על רקע הבוטים שפעילים בשירות שלה, בטענה שהחשבונות המזויפים "לא רק יכולים להפחית את איכות חווית המשתמשים בפלטפורמה, אלא גם יכולים לנפח את הערך של החברה ואת העלויות של עשיית עסקים איתה, ובכך לפגוע ישירות בצרכנים ובעסקים של טקסס".

החקירה מופעלת במסגרת חוק שיטות ההטעיה של המדינה, ודורשת מידע רחב יותר ממה שטוויטר מספקת בדרך כלל לציבור, כמו מניין המשתמשים החודשיים מאז 2017 ומספר חשבונות הבוט הפעילים בפלטפורמה כיום.

יצוין כי מנכ"ל טוויטר, פרג אגראוול, ממשיך להתעקש על היקפי חשבונות הספאם בטוויטר, ועל היות הנתון זהה למה שהחברה דיווחה ל-SEC ולרוכש העתידי שלה, מאסק. 

בהצהרה מטעם החברה, שפורסמה אתמול כתגובה למכתב, אגראוול מצוטט כאומר: "טוויטר שיתפה ותמשיך לשתף באופן קואופרטיבי מידע עם מר מאסק, כדי לממש את העסקה בהתאם לתנאי הסכם המיזוג".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים