המשך הפרויקט: מצעד הגאווה של ההיי-טק

לכבוד חודש הגאווה, ביקשנו מהיי-טקיסטים.ות מקהילת הלהט"ב לשתף אותנו בסיפור שלהם.ן ובמה שצריך לעשות כדי לשפר את היחס לקהילה הגאה בהיי-טק ● חלק ג' במצעד הגאווה של הענף

מצעד הגאווה בתל אביב ביום ו' האחרון.

עומרי הנדרסון-מאיו, מנהל פרויקטים ב-cnvrg.io

מה זו גאווה בשבילך?
"גאווה מבחינתי זה להיות מי שאני בכל רגע ביום, בכל מצב, בכל חדר".

עומרי הנדרסון-מאיו, מנהל פרויקטים ב-cnvrg.io.

עומרי הנדרסון-מאיו, מנהל פרויקטים ב-cnvrg.io. צילום: יח"צ

כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה אתה עובד?
"cnvrg.io היא חברה הטרוגנית. ברמה היומיומית זה פחות מורגש, אבל בחודש הגאווה יש אצלנו התייחסות מיוחדת לכך. מעבר לזה, יש חבילות לעזרה לזוגות חד מיניים בתהליך פונדקאות בחו"ל, שזה חשוב מאוד ומעיד על פתיחות ורצון לשוויון".

האם לדעתך יש אפליה נגד להט"בים.ות בהיי-טק הישראלי? מה צריך לעשות כדי לשפר?
"אנחנו צריכים להסתכל על זה ברמה הכללית יותר, וכמובן שעדיין יש אפליה, בישראל ובחו"ל, ובעיניי, זה משתקף גם בעולם ההיי-טק. השוויון עוד רחוק, ואנחנו צריכים לא לשכוח זאת ולעשות ככל שניתן כדי לפעול למען שוויון זכויות מלא לקהילת הלהט"ב בישראל".

משה זכריה, מהנדס VLSI בהיילו

מה זו גאווה גאווה בשבילך?
"גאווה בשבילי היא בעיקר הערכה עצמית וקבלה. כלומר, הבנה שהמגוון המיני והזהות המגדרית הם חלק ממתנות החיים, ושאין יותר מקסים מלראות אדם מחובר לתחושות הפנימיות שלו ומתנהג בהתכתבות מלאה אתן".

משה זכריה, מהנדס VLSI בהיילו.

משה זכריה, מהנדס VLSI בהיילו. צילום: יח"צ

כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה אתה עובד?
"הדבר שהכי חשוב לי בחברה שבה אני עובד הוא היכולת להרגיש בנוח להתנהג, להתלבש ולדבר כפי שאני עושה בחיים האישיים שלי. ציון חודש הגאווה והעלאת המודעות – על ידי אירועים שונים, הרצאות, קישוטים קטנים וכדומה – מוסיפים לתחושת השייכות האישית בחברה. להיילו חשוב מאוד לתת ביטוי לכל אחד ואחת מאיתנו, גם לחברי הקהילה. לכן, ממש נעים לי פשוט להיות אני, גם בה".

האם לדעתך יש אפליה נגד להט"בים.ות בהיי-טק הישראלי? מה צריך לעשות כדי לשפר?
"מאוד קשה להגיד בפה מלא שאין אפליה, כי בסופו של דבר, תעשיית ההיי-טק מורכבת מאנשים עם דעות שונות, שחלקם גדלו והתחנכו בסביבות עם פחות מודעות לנושא. יצא לי לעבוד בחברה שבה הרגשתי שהנטייה המינית שלי יצרה אי נוחות מסוימת. עם זאת, אני שמח לראות שהמגמה חיובית והמודעות ללהט"בים עלתה בשנים האחרונות, בפרט בעולם ההיי-טק".

אמילי חיאק, ראשת צוות בדיקות תוכנה במטריקס

מה זו גאווה בשבילך?
"גאווה בשבילי זו השאיפה לנורמליזציה. זו הדרך שאנחנו, כקהילה, צריכים לצעוד עבור השגת המטרה שלנו, שהיא מאוד פשוטה והגיונית – שוויון. אז גאווה בשבילי זה להוות דוגמה לזוגיות רגילה, להיות פתוחה וגלויה, ולהציג את הנטייה המינית והזוגיות שלי כפי שכל אדם אחר היה עושה זאת. לא לצפות לשיחות או שאלות בנושא, ואם הן מגיעות – גאווה זה להכיר לעולם את הצדדים היפים והיתרונות שמגיעים עם ההשתייכות לקהילה הזו, הפתיחות המחשבתית, החוסן הרגשי והנפשי שפיתחנו עקב תהליך הקבלה העצמית והיציאה מהארון.
אפשר לומר שגאווה בשבילי היא הסתכלות על כל הצדדים החיוביים והכישורים הטובים שרכשתי מהיותי חלק מהקהילה הזו".

אמילי חיאק, ראשת צוות בדיקות תוכנה במטריקס.

אמילי חיאק, ראשת צוות בדיקות תוכנה במטריקס. צילום: נוגה זינדר

כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה את עובדת?
"היא באה לידי ביטוי במטריקס בדרך הנכונה והטובה ביותר: ייצוג ותשומת לב לנושאים שעדיין בוערים ונדרש להכיר ולשנות אותם, ובו זמנית שוויון. אין אצלנו משמעות לעובדה שאני חלק מהקהילה הגאה, וכך בדיוק זה צריך להיות".

האם לדעתך יש אפליה נגד להט"בים.ות בהיי-טק הישראלי? מה צריך לעשות כדי לשפר?
"אני מאמינה שתמיד יש מקום לשפר, באמצעות ניהול שיחות והעלאת נושאים שעדיין בעייתיים בישראל מבחינת הקבלה של הקהילה הגאה, אך אין ספק שכמו בהרבה נושאים אחרים, עולם ההיי-טק הוא פורץ הדרך – אם זה בתמיכה של חברות בעובדיהם בתהליך הפונדקאות היקר או בהסברה וסמינרים בנושא, כדי לדאוג לקבלה והכלה של כל קבוצת מיעוט. בעולם ההיי-טק אתה נבחן לפי הכישורים שלך ולא לפי צבע העור, הדת, הנטייה הפוליטית או המינית שלך, כך שיש בה את שוויון ההזדמנויות הגדול ביותר שקיים בשוק העבודה הישראלי".

רועי חן, מהנדס לימוד מכונה בפקאן (Pecan.ai)

מה זו גאווה בשבילך?
"אני חושב שלכל להט"ב יש מערכת יחסים מורכבת עם ארון – בין אם זה ביום יום ובין אם להגיע למקום עבודה חדש בפרט או להגיע לכל מקום עם מרקם חברתי חדש. מבחינתי, גאווה היא היכולת להיות שלם עם עצמך בלי מסיכות או סינונים שנובעים מהצורך להשתלב במרקם חברתי חדש".

רועי חן, מהנדס לימוד מכונה בפקאן.

רועי חן, מהנדס לימוד מכונה בפקאן. צילום: רותם רייצ'ל חן

כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה אתה עובד?
"היופי בפקאן הוא שזה לא בא לידי ביטוי באירוע ספציפי, או משהו מיוחד שקורה בחברה. זה קורה ביום יום. כחלק מהתרבות הארגונית, אנחנו מסתכלים על המאפיינים שיש אצל כל אדם ואדם בחברה. המרקם החברתי אצלנו מאפשר לאנשים להביע את עצמם כפי שהם. יש חשיבה רבה על כל עובד ועובדת, מה מתאים לו.ה, מבחינה מקצועית אבל חשוב מכך – מבחינה חברתית. כלומר, אילו מסגרת או צוות יאפשרו לאדם להרגיש בנוח, לבטא את עצמו בלי חשש וגם להתפתח ברמה המקצועית".

האם לדעתך יש אפליה נגד להט"בים.ות בהיי-טק הישראלי? מה צריך לעשות כדי לשפר?
"אני חושב שיש אפליה בחברה, לא בהכרח בהקשר הלהט"בי, והיא זולגת גם לתעשיית ההיי-טק. כדי לפרט, אני רוצה לעשות הבחנה שנהוגה בקהילה, והיא 'עובר' או 'לא עובר'. המשמעות של זה היא האם במפגש ראשון, הבן אדם עובר כסטרייט או לא. כלומר, האם אדם מפגין סממנים שתואמים למגדר שלו. פה מגיעה הבעיה: אני חושב שאם אדם כלשהו 'עובר', לא תהיה לו בעיה להתברג בתעשייה ולהתקדם בה. אבל אם זה לא קורה, אני חושש שהוא ייתקל בקשיים רבים יותר להיכנס לתעשייה ואם הוא כבר נכנס, להתקדם בה.

האחריות שלנו היא לנפץ סטיגמות, ולא בהכרח בהקשר הלהט"בי. הייתי שמח לראות מהפיכה בתחום. כלומר, לחזק עובדים שמחזיקים בתכונות שונות, כמו רגישות ומודעות חברתית, ויותר מכך הייתי שמח לראות א.נשים שמחזיקים בתכונות האלה מתקדמים בתעשייה ותופסים בה תפקידי מפתח. כחלק מזה, הייתי שמח לראות ולפיכך לראות יותר נשים בתפקידי ניהול, להט"בים בכלל וכמובן הכי חשוב, לראות יותר אנשים על הרצף הטרנסי, כי את זה, לצערי, לא יצא לי עדיין לראות באף חברה שעבדתי בה".

שקד יגאל, מומחה משפטי לענייני דטה בדארו (Darrow)

מה זו גאווה בשבילך?
"גאווה בשבילי היא לא רק להתגאות בעצמך ובאדם שאתה, אלא גם חופש – החופש להתפתח, לבחור ולבנות עתיד בדיוק כמו כל אדם אחר, ללא כל הבדל ובשוויון מלא".

שקד יגאל, מומחה משפטי לענייני דטה בדארו.

שקד יגאל, מומחה משפטי לענייני דטה בדארו. צילום: ארן גילור

כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה אתה עובד?
"הבחירה שלי לעבוד בדארו נובעת בעיקרה מההסתכלות בחברה על הפוטנציאל שבאנשים, ללא הנחות, ובעיקר ללא תבניות. לחגוג את חודש הגאווה ולשנות את הלוגו לצבעי הקשת זה Nice to have, אבל הגדולה והחוכמה האמיתית היא לתת לעובדים את כל הכלים והדחיפה להיות הגרסה הטובה ביותר של עצמם, כפי שקורה בדארו. אני גאה לעבוד בחברה שרואה את מה שיש לי להציע כאדם, ומייצרת אווירה בריאה ושוויונית בין כל האנשים, ללא הבדל או קשר למגדר או לנטייתם המינית".

האם לדעתך יש אפליה נגד להט"בים.ות בהיי-טק הישראלי? מה צריך לעשות כדי לשפר?
"ההיי-טק הישראלי, כמו בנושאים אחרים, סולל ומוביל את הדרך עבור שאר המשק בשילוב של להט"בים בתעשייה. מרגש לראות יזמים.ות להט"בים.ות, וכן בעמדות ניהוליות בהיי-טק. אף על פי כן, יש עדיין מקום לשיפור כדי לראות שילוב ומגוון גדול יותר של להט"בים.ות בתעשייה. כך, לדוגמה, הקשת הטרנסית לא מיוצגת בהיי-טק הישראלי כמעט בכלל. כולי תקווה לראות שינוי מגמה חיובי בייצוג שלהם.ן בשנים הקרובות, כפי שקורה בארצות הברית".

אוהד ימיני, ראש צוות תמיכה גלובלי בפנטרה

מה זו גאווה בשבילך?
"גאווה בשבילי זה להרגיש בנוח בעור שלי, להרגיש בנוח לבטא את מי שאני בכל מצב שאני נמצא בו ובכל חבורה שאני נמצא בה – ולדבר על זה, כדי שעוד אנשים ירגישו בנוח להיות מי שהם".

אוהד ימיני, ראש צוות תמיכה גלובלי בפנתרה.

אוהד ימיני, ראש צוות תמיכה גלובלי בפנטרה. צילום: ערן בארי

כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה אתה עובד?
"עבורי, הגאווה מתבטאת בפנטרה בזה שאני עובד בסביבה שמשלבת להט"בים.ות מעבר אליי, ושכל עובד.ת יכול.ה להביע את מי שהוא.היא ואת ההעדפות הזוגיות שלו.ה ללא חשש שזה יתקבל בצורה שלילית. בחברה שלי, אני מתבטא בצורה מאוד גלויה לגבי ההעדפות הזוגיות שלי בעבר ובהווה, בגישה שלי לחיים – וזה מתקבל נפלא.

בפורים האחרון הגשמתי חלום ועליתי לבמה עם מופע דראג שנערכתי אליו יחד עם החברים לעבודה. כל כך התלהבו מזה בחברה, עד כי כך שבאירוע החברה שנערך לפני כמה חודשים הופעתי שוב בדראג.

בנוסף, כולם בחברה יודעים שאני מטפל קבוצתי בעמותת עם סגול לקידום מצוינות בחברה הישראלית, כמטפל קבוצה עם הכשרה לטיפול במיניות אלטרנטיבית, ושאני מלווה בהתנדבות אנשים מהקהילה.

בפנטרה, הנטייה המינית שלך פשוט לא מעניינת אף אחד, כי זה חלק ממה שאנחנו, והמקום מקבל את כולם ומקפיד על זה. כשאדם מבטא הזדהות עם הקהילה, בין אם הזהות המינית ובין אם המגדרית, כולם ממשיכים הלאה – וזה הסיפור כולו".

האם לדעתך יש אפליה נגד להט"בים.ות בהיי-טק? מה צריך לעשות כדי לשפר?
"קהילת ההיי-טק נוטה להיות מכילה ומאפשרת, ואישית לא נתקלתי במקרים בוטים של אפליה. במידה שיש, היא סמויה, ובניואנסים הקטנים שלהט"בים.ות יכולים.ות לחוות כאשר הם.ן מציגים את עצמם.ן, או ניגשים.ות לריאיון עבודה. כשאני מראיין, אני מקפיד להבין מיד עם תחילת הריאיון מהי לשון הפנייה המועדפת על המועמד.ת – ראשית, מתוך כבוד לכל אדם, ושנית, כדי שידעו שבחברה שלנו, המועמד.ת ת.יוכל להרגיש בטוח.ה להיות מי שהוא.היא.

כדי לשפר את המצב של קהילת הלהט"ב בהיי-טק צריך לשים לב בעיקר לדברים הקטנים. מצעדי גאווה הם חשובים, אבל היומיום שלנו מושפע מהאנשים שסביבנו, מהאופן שבו הם מקבלים אותנו או לא. ברגע שיש איזשהו סימן לאי קבלה, צריך לקטוע את זה ולגלות אפס סובלנות – מה שעוזר לאחרים להיות יותר מודעים ויוצר לכולנו סביבת עבודה מקבלת ומכילה".

נרי ירדן, מפתח פול סטאק בסנאפי

מה זו גאווה בשבילך?
"בשבילי, המילה גאווה היא מילה נרדפת לסובלנות, והיא מזכירה לי שאין לי במה להתבייש. אני מניף את דגל הגאווה כדי שאף אחד אחר לא ירגיש שיש לו או לה במה להתבייש".

נרי ירדן, מפתח פול סטאק בסנאפי.

נרי ירדן, מפתח פול סטאק בסנאפי. צילום: יח"צ

כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה את.ה עובד.ת?
"הגאווה באה בסנאפי לידי ביטוי בכמה מישורים. ראשית, במוצר של החברה, פלטפורמה לשליחת מתנות, תמיד יכללו במרקטפלייס גם מתנות ומוצרים מעסקים קטנים ובינוניים, עסקים בבעלות נשים, להט"בים ועוד, לצד מוצרים ומתנות של המותגים הגדולים והמוכרים.

שנית, הנושא של הגיוון בא לידי ביטוי בתרבות הארגונית של החברה. כחלק מהרצון לקדם את הנושאים ולקיים שיח קמו קהילות של עובדים, כולל קהילת להט"ב. במסגרת חודש הגאווה אנחנו מתכננים אירוע 'גאים בעובדים שלנו', שבו אנחנו נותנים במה לחוויות ולסיפורים אישיים של עובדים. לצד זה, הפקנו חולצות וסטיקרים תחת הסלוגן We have gifts for everyone (יש לנו מתנות לכולם.ן), ונחלק אותם לעובדים ולחברים. הארגון שאליו בחרנו לתרום בחודש זה הוא הבית הפתוח בירושלים – מקום שמסייע להרבה אנשים ומשפחות מאוכלוסיות מגוונות, ומקדם תרבות של הכלה וקבלה".

האם לדעתך יש אפליה נגד להט“בים.ות בהיי-טק הישראלי? מה צריך לעשות כדי לשפר?
"החוויה האישית שלי בתעשיית ההיי-טק היא שיש הרבה פתיחות וסובלנות, ורצון אמיתי מצד המעסיקים לגרום לכל עובד להרגיש שייך. הייתי שמח אם גם בתעשיות אחרות בישראל ישימו דגש על הנושא ויקדמו תרבות של פתיחות וקבלה. תעשיית ההיי-טק יכולה להיות המגדלור ולהוות דוגמה לאיך יוצרים סביבה בטוחה במקום העבודה".

דודי כהן, מנהל פרויקטים בתחום הפאשן-טק בקורנית דיגיטל

מה זו גאווה בשבילך?
"גאווה בשבילי היא הכרח על מנת להמשיך את ההתקדמות המדהימה שהקהילה שלנו עשתה בדרך הארוכה, שעוד לא הגענו לסופה. גאווה היא להיות בכל מקום, להיות גאה במי שאני, מבלי לפחד. הרבה מזה בעיניי נועד לאותם.ן נערים.ות שמפחדים, שמרגישים חלשים מדי בכדי לחיות את חייהם כפי שהם מרגישים שהם אמורים לחיות אותם בתוך תוכם. בגאווה שלנו, אנחנו מנכיחים את עצמנו במרחב הציבורי, מראים לאותו.ה נער.ה שיש דרך אחרת, שאפשר לחייך ולחיות חיים שלמים גם עם השוני, ושלהיפך – השוני הזה, שמרגיש לפעמים כמו תהום שחורה, הוא הדבר הכי יפה ומיוחד שקיבלנו.

אני זוכר שכנער בארון התפללתי וקיוויתי להיות סטרייט, להיות 'נורמלי'. קיוויתי שעד הצבא זה יעבור. זה לא עבר. היום לא הייתי משנה דבר. אם הייתי יכול ללחוץ על כפתור שיהפוך אותי לסטרייט, הייתי מעיף אותו לים. בזכות מי שאני יש לי קהילה ויש לי משפחה שבחרתי, שהיא המשפחה הכי צבעונית ויפה שיש. היציאה מהארון לימדה אותי ללכת עם הלב שלי עד הסוף בכל דבר בחיים ולהבין שאין צורך ללכת ישר באיזשהו כביש שמישהו סלל, אלא לייצר דרכים חדשות בעולם. אני מרגיש שכהומו, אני שואל את עצמי שאלות ומעצב לעצמי עתיד, היות ששום דבר לא טריוויאלי בחיים שלי כבמסלול חיים של גבר סטרייט (חתונה, ילדים וכו'…), ואפשרות הבחירה הזו היא מתנה גדולה".

דודי כהן, מנהל פרויקטים בתחום הפאשן-טק בקורנית דיגיטל.

דודי כהן, מנהל פרויקטים בתחום הפאשן-טק בקורנית דיגיטל. צילום: אלה ברק

כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה אתה עובד?
"היא באה לידי ביטוי בכך שגיוון והכללה הם ערכי ליבה בקורנית דיגיטל, והחברה חיה על פיהם, הלכה למעשה. באחרונה ציינו את שבועות האופנה של קורנית דיגיטל בתל אביב ובלונדון, ומעבר לחריטה של החברה על הדגל את הערכים האלה כנושאים מובילים בה, ובשבועות האופנה בפרט, היה מרגש לראות כמעט אם לא בכל תצוגה גיוון אנושי של גיל, צורת גוף, גזע, מין ומגדר. בתור עובד, התרגשתי והרגשתי חלק מלראות את החברה שבה אני עובד שמה את הערכים האלה בקדמת הבמה ומתגאה בהם כערכי ליבה, גם אם יש מי שזה לא נעים לו או פחות נוח לו בעין".

האם לדעתך יש אפליה נגד להט״בים.ות בהיי-טק הישראלי? מה צריך לעשות כדי לשפר?
"בוודאי. כמו בכל תחום במדינה שאנחנו חיים בה, לצערי, ענף ההיי-טק לא יוצא מן הכלל. כקהילה, אנחנו נמצאים בייצוג חסר בהיי-טק לעומת שיעורנו באוכלוסייה הכללית, בוודאי כשמדובר על אוכלוסיות מוחלשות עוד יותר, גם בתוך הקהילה שלנו, שמורכבת מגוונים שונים כמו הדגל שלה, ובייחוד הקהילה הטרנסג'נדרית שמקופחת באופן מובהק בשוק התעסוקה בישראל.

מה ניתן לעשות כדי לשפר? אני חושב שהכול מתחיל במודעות והיכרות. כולנו מלאים בדעות קדומות ודימויים שבנינו לעצמנו סביב אנשים ששונים מאיתנו. גם אני חטאתי ובוודאי שעוד חוטא בזה, זה אנושי. הפתרון לזה הוא להפגיש את התפישות המדומיינות כלפי האחר עם המציאות, ובחשיפה כזו ובמפגש כזה דברים בדרך כלל משתנים ומתנרמלים. מדובר פה בהחלטות של מנהלים ומנהלות, שלא יפחדו לעשות צעד מוסרי גם אם הוא לא נוח לעובדים מסוימים בחברה שבה הם מנהלים. בסופו של יום, חיה ותן לחיות זהו ערך שהוא מעל הכול. לא יכול להיות מצב שבו על מנת להנעים את הנפש של עובד אחד, עובד אחר לא יוכל לחיות כפי שהוא רוצה, או ייעדר מהנוף בחברה ולא יהיה חלק ממנה באופן מלא".

חזי כהן, מנהל קהילות עורכי מפות של ווייז בישראל ובאירופה

מה זו גאווה בשבילך?
"ההיפך מלהסתיר, להתבייש. לדעת להחצין את האני האמיתי שלך בגאווה, ולמעשה, להוות דוגמה עבור אחרים, כדי שירגישו נוח להיות שלמים עם מי שהם".

חזי כהן, מנהל קהילות עורכי מפה של ווייז בישראל ובאירופה.

חזי כהן, מנהל קהילות עורכי מפות של ווייז בישראל ובאירופה. צילום: יח"צ

כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה אתה עובד?
ווייז, ששייכת לגוגל, הגאווה באה לידי ביטוי בשלושה רבדים מרכזיים: ראשית, היום יום שלנו. שליש מצוות הקהילות של ווייז, הצוות שלי, מזדהה כחלק מהקהילה הגאה, כולל חלק ממנהלי הצוות. המשפחות שלנו, בני ובנות הזוג, הם.ן חלק בלתי נפרד מהשיח שלנו כצוות, וגם בחברה כולה. שנית, זה בא לידי ביטוי בפעילות שוטפת, לא רק בחודש הגאווה, ליצירת סביבת עבודה בעלת מגוון אנושי, והגברת תחושת השייכות בקרב העובדים.ות. לכבוד הוא לי להיות מוביל שותף של התא הגאה של גוגל בישראל, שמתוקצב על ידי החברה באופן שנתי. הפעילות מערבת עובדים.ות בכל הרמות ונתמכת על ידי ההנהלה הבכירה. התא משקיע בבניית קשרים בין עובדים.ות גאים.ות ממחלקות שונות של החברה, הגברת המודעות בקרב העובדים.ות שלה לנושאים גאים מכל הקשת הלהט"בית וחיזוק קשרים עם הקהילה שבחוץ. עוד אופן שבו הגאווה באה לידי ביטוי ב-ווייז הוא שיפור המוצרים של החברה באופן מתמיד, על מנת שיתאימו לקהילה הלהט"בית ויגרמו לכולם.ן להרגיש כלולים. דוגמה לכך היא ש-ווייז מטמיעה בימים אלה קול חדש, ללא מגדר, בהוראות הניווט באפליקציה".

האם לדעתך יש אפליה נגד להט״בים.ות בהיי-טק?
"ההיי-טק בישראל מהווה את חוד החנית בכל הקשור לשוויון להט״בים.ות במקומות העבודה. יחד עם זאת, יש לכולנו דרך ארוכה לעבור בקידום שוויון עבור קבוצות מוחלשות בקשת הלהט"בית. קידום הקהילה הטרנסית, לדוגמה, זה נושא חשוב מאוד, שצריך לעבוד קשה כדי לקדם את השוויון בו, ובכך להרים את כל הקהילה גבוה יותר".

מני כץ, מנהל צוות אוטומציית בדיקות ברדיס

מה זו גאווה בשבילך?
"גאווה עבורי זאת אהבה חופשית, אהבה מוחצנת, שלא צריך להתבייש בה או להצניע אותה בחדרי חדרים. גאווה עבורי זאת היכולת להגיד: אני שווה, ואני גאה במי שאני".

מני כץ, מנהל צוות אוטומציית בדיקות ברדיס.

מני כץ, מנהל צוות אוטומציית בדיקות ברדיס. צילום: ליאור גולדשטיין

כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה אתה עובד?
"הגאווה באה לידי ביטוי ברדיס בשיח פתוח, בהכרה באנשי הקהילה, בציון של חודש הגאווה ובזה שיש דגלי גאווה תלויים במשרדים ולא מתביישים בהם, שכולם ירגישו הכי בנוח שאפשר".

האם לדעתך יש אפליה נגד להט״בים.ות בהיי-טק הישראלי? מה צריך לעשות כדי לשפר?
"בהחלט יש פחות להט"בים בתעשיית ההיי-טק בישראל, והמצב הזה צריך להשתנות. אני מקפיד לפרסם משרות שלנו בקבוצות של הקהילה ושל גייז בהיי-טק, ומאמין שיש צורך לעשות מאמצי גיוס דרך ערוצים אלה על מנת שיגיעו וישתלבו בתעשייה להט"בים נוספים.

אין ספק שישנם אפליה וקושי כלפי קהילת הטרנסג'נדרים.ות. אני לא מכיר או שמעתי על טרנסים שעובדים בתעשייה, והצעד הבא שצריך להיעשות הוא שילוב של טרנסים וטרנסיות בצורה אורגנית ואיכותית בהיי-טק הישראלי".

לחלק א' של הפרויקט לחצו כאן.
לחלק ב' לחצו כאן.

תגובות

(3)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. אר

    הגאוה היא המטבע אשר פסל המלך הגדול, ברוך הוא, והזהירנו עליה בתורתו, כמו שנאמר (דברים ח יא): "השמר לך פן תשכח אל ה' אלהיך", כי הגאה ישכח יוצרו, כדכתיב (דברים ח יג יח): "ובקרך וצאנך ירביון וכסף וזהב ירבה לך - ורם לבבך ושכחת את ה' אלהיך ואמרת בלבבך כחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה, וזכרת את ה' אלהיך כי הוא הנותן לך כח לעשות חיל". ובמלך נאמר (דברים יז כ): "לבלתי רום לבבו מאחיו" - אם הזהירה תורה אפילו במלך, כל שכן בהדיוטות, שלא ישתררו זה על זה. [ספר ארחות צדיקים - השער הראשון - שער הגאוה]

  2. אודי

    עצוב שאתם לוקחים צד בויכוח שמתקיים ותומכים בקבוצה שרק מיעוט מהעם תומכים בו ופוגעים ברוב העם. חכם לא נכנס למצבים שפיקח יודע לצאת מהם...

  3. טוני בטחיש

    אני מכבד כל אחד ואחת מכם, אני לא רואה שום חופש בלצאת מהארון, אולי היה עדיף לצאת מהחושך שיש בארון למקום מואר ובריא. אני חושב שמה קורה פה, זה יציאת מהארון ולא רק לקיחת החושך שהיה בארון, אלא להתגאות בו. אני מכבד את האדם שבתוככם, שכן צריך חופש, מי לא? הרי כולנו נולדנו בחט! ולא מצליחים לנער את החט לא משנה מה עושים! העניין שאנחנו מדברים עליו זה לא עניין פשוט, אולי כי יש הרבה אנשים משתייכים אליו לאחרונה, אבל שום דבר הגיוני וטבעי תומך בעניין, ואין לזה שום יסוד חוץ מ-, סליחה, פנטזיה מינים ולא יותר. בכל נקרה, זה לא עניין פשוט, יש בזה רוח (לא מאלוהים), וזה מה שעושה את העניין למדבק יותר. אם מישהו רוצה לבדוק את דבריי כדי לוודא אם זה אמת או לא. רק שימו לב לכל פעם המילה ״אלוהים״ מוזכרת, שימו לב להרגשה הפנימית שלכם, ובעיקר לאלה שמנסים למכור לכם את הנושא! תראו (תרגישו) בעמכם את הרוע שהתחיל, או עומד להתחיל או גובר באווירה ובסביבה שלכם איפה שאתם נמצאים. בברכה, טוני מנצרת - עיר ישוע המשיח. ולקיחת החושך שהיה בארון ולא לצאת מהלקחתאבל הדברים שאני שומע זה דבר מטורף ואין להם שום יסוד. על איזה חופש אתם מדובר? מה שאני שומע זה פנטזיות הזויות לא יותר, תכלס סיפורי מין ופנטזיות לא יותר! לא פלא שהסיפור הצחיל מלצאת מהארון! מה יש בארון? לא חושך!? ולמה להתחבא בארון?! כי זה לא בושה טבעית?! עם כל הכבוד לכבודכם, אבל הדיבורים שאני קורא חסרי הגיון ופשוט פוגעים במורל הטבעי והבסיסי שאלוהים ברא. לצערי הרב, היציאת מהארון זה פשוט חולשה הנושא הזה הוא פשוט הכרזת הדבר שאתם מדברים עליו זה את מה שאתם עוברים זה עניין בה, לכל אחד ואוחת שיש להם שייכות ומעורבים בנושא, שרואה את עצמו או עצמה שייכת לאותו נושא או רוח, וכן מצא או מצאה משהו הגאת דבריי הגיוניים...

אירועים קרובים