"האתגר: לשנע צונאמי של נתונים בזמן אמת – ובמילי-שניות"
לדברי סאבו אייר, נשיא ומנכ''ל אירוספייק, בסיס הנתונים שפיתחה החברה עומד באתגרים של טיפול בתעבורות נתונים גדולות מאוד, בהשהיה נמוכה, עם אמינות מוחלטת ובמהירות של שברירי שנייה לפעולה
"הטיפול בנתונים לטובת שיפור ההיבטים העסקיים והתפעוליים בארגון אינו דבר חדש. בעבר קראו לכך BI ולאחר מכן ביג דטה. אלא ששלושה דברים השתנו: היקף הנתונים; הצורך לטפל בהם בזמן אמת; והצורך לעשות זאת במהירות, בתוך מילי-שניות בודדות. ארגון שלא יעשה זאת – לא ישרוד בשוק הדינמי והתחרותי של היום, ויהפוך במהרה ללא רלוונטי", כך אמר סאבו אייר, נשיא ומנכ"ל אירוספייק (Aerospike).
אייר דיבר בפתח כנס שערך הסניף הישראלי של החברה, הפועלת בתחום מסדי הנתונים NoSQL. הכנס נערך אתמול (ג') ב-וויסקי בר שרונה בתל אביב, בהשתתפות עשרות מלקוחות החברה בארץ. אייר עובד בתעשייה זה 25 שנים, משמש בתפקידו הנוכחי כחמישה חודשים, לאחר תפקידי ניהול בכירים באורקל, EMC, וריטאס ו-HPE, כשתפקידו האחרון היה מנהל שיווק עולמי של ריוורבד (Riverbed).
לדברי אייר, "ארגונים החלו בטרנספורמציה הדיגיטלית בשנים האחרונות, אלא שבסיסי הנתונים שלהם לא מסוגלים לעמוד במשימות המוטלות עליהם. הארגונים מייצרים יותר מדי נתונים, הם הפכו למונעי-נתונים. בעיקר – הם עמוסים ביותר מדי נתונים, שקשה לתפעל אותם, יקר לתחזק אותם, ומנגד – יכולת הביצועים, החיקור והחילוץ לטובת הפקת תובנות – אינם מהירים מספיק ואינם גדלים באופן גמיש. עוד אתגר טמון בצורך לטפל בנתונים בזמן אמת, הגדלים מדי שנה בהיקף 35% הוא העובדה שכלל התהליכים הללו מביאים לעיתים לאובדן נתונים".
"בסיס הנתונים שלנו", ציין, "מאפשר ללקוחות הארגוניים להפיק תובנות רבות יותר מהנתונים, לחלץ אותם בתוך חלקי שניות ולערוך עליהם פעולות שונות, כגון חיקור – במהירות גבוהה. אנו מספקים לארגונים יכולת לטפל בנתונים במהירות וביעילות, עם בסיס נתונים בעל יכולת גידול רבה (Hyper Scale)".
"פיתחנו", אמר, "בסיס נתונים לא רלציוני, NoSQL, המטפל בתעבורות נתונים גדולות מאוד, בהשהיה נמוכה, עם אמינות מוחלטת ובמהירות של שברירי שנייה לפעולה, ובעלויות שפויות. בסיס הנתונים מבוסס על ארכיטקטורה היברידית, ששילבנו בה את ה-RAM והאחסון שעובדים יחד ומספקים יעילות רבה יותר של טרנזקציות על כל מכונה. אנו מספקים יכולת ריפוי וניהול לאשכולות של בסיסי הנתונים. בבסיס הנתונים יש קליינטים 'חכמים', היודעים היכן בדיוק נמצא המידע, וכך הם יכולים לטפל בנתונים מהר יותר ולבצע איזון אוטומטי – בלי התערבות אנשי התפעול".
"בנק גדול גלובלי", סיפר, "נדרש לחישובים מבוססי נתונים לטובת אישור הלוואות ללקוחות. בעבר התהליך בוצע רק בלילות, כדי לא להפריע לעבודת ה-IT. לאחר הטמעת בסיס הנתונים שלנו, אנשי הבנק יכולים לעשות זאת ביום – וכמה פעמים ביום. כך, הבנק הגדיל את היקף עסקיו במאות מיליוני דולר בפחות משנה".
"פתחנו את הנציגות שלנו בארץ, בראשות עמי אהרונוביץ', לפני ארבע שנים", סיכם אייר, "כיום יש לנו עשרות לקוחות גדולים. נגדיל את היקף ההשקעה בסניף הישראלי, במכירות וגם במו"פ. המסר שלי למנמ"ר.ית בכל מקום זהה: הנתונים צריכים להיות בראש סדר העדיפות של המנכ"ל שלך".
סריני סריניוואסאן, סמנכ"ל הטכנולוגיות ומייסד-שותף של אירוספייק, הציג את גירסה 6 החדשה של בסיס הנתונים של החברה. לדבריו, "בסיס הנתונים מתאפיין ביכולת לשליפת נתונים וטיפול בהם בזמן אמת, כשהם נמצאים בבסיס נתונים NoSQL – כאילו היו על בסיס נתונים SQL". לדבריו, "הרחבנו את יכולות הטיפול בנתונים בזמן אמת, עם תמיכה בביצועים מהירים וטובים יותר – ביישומי בינה מלאכותית ולימוד מכונה, שדורשים כמויות אדירות של מידע ממערכות שונות בזמן אמת. אנו מפשטים את הארכיטקטורה המורכבת בהשוואה למסדי נתונים אחרים, ותומכים בשירותים מבוססי ענן, כולל תמיכה מלאה בקוברנטיס".
תגובות
(0)