חוק המאפשר הטבות למשקיעים בהיי-טק אושר בקריאה ראשונה

החוק עבר ברוב של 18 מתנגדים מול שלושה תומכים ● משמעות המעבר בקריאה ראשונה היא שיחול עליה דין הרציפות - מה שאומר שהיא תמשיך מאותו המקום גם אחרי הבחירות, ולא יהיה צריך להתחיל בתהליך החקיקה בכנסת הבאה

אושרה בקריאה ראשונה בכנסת עוד הצעת חוק שמיטיבה עם ההיי-טק.

מליאת הכנסת אישרה היום (ב') בקריאה ראשונה הצעת חוק שמאפשרת הטבות למשקיעים בחברות ישראליות או בגין רכישת חברות אחרות שהקניין הרוחני שלהן רשום בישראל והן פועלות מהארץ. החוק צפוי להיטיב עם חברות היי-טק ישראליות, שעיקר ההשקעות הוא בהן. ההצעה עברה במהלך דיון פגרה של הכנסת, ברוב של 18 תומכים מול שלושה מתנגדים.

מדובר בהצעת חוק ממשלתית, שזכתה לשם הצעת החוק לעידוד תעשייה עתירת ידע (הוראת שעה), התשפ"ב-2022. יזמה אותה שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אורית פרקש הכהן מכחול לבן, והוצמדו אליה שתי הצעות חוק פרטיות – האחת של הח"כים אלכס קושניר מישראל ביתנו ו-ולדימיר בליאק מיש עתיד, והשנייה של ח"כ לימור מגן תלם מישראל ביתנו. כעת תעבור הצעת החוק לוועדת הכנסת, ומאחר שהיא עברה בקריאה ראשונה, נראה שיחול עליה דין הרציפות – כלומר, היא תוכל להמשיך בהליך החקיקה בכנסת הבאה, לאחר הבחירות, מהיכן שהוא הסתיים בכנסת הנוכחית.

מהן ההטבות?

הצעת החוק כוללת שלוש הטבות מרכזיות – או, כלשונה, שלושה הסדרים: הראשון מקנה זיכוי ממס למשקיעים פרטיים שמבצעים השקעות בסטארט-אפים בגובה של סכום ההשקעה המוכפל בשיעור מס רווח ההון שחל על המשקיע – מה שמוזיל את עלות ההשקעה בחברות אלה; השני מאפשר את דחיית תשלום המס על רווח ההון במכירה של חברה טכנולוגית לבעל מניות שמשתמש בחלק מהתמורה מהמכירה לצורך השקעה בסטארט-אפ; וההסדר השלישי מאפשר התרת השקעה במניות כהוצאה לצורכי מס, לחברה טכנולוגית גדולה שרוכשת שליטה בחברה טכנולוגית אחרת – זרה או מקומית.

לדברי השרה פרקש הכהן, "ענף ההיי-טק הישראלי שמר בשנים האחרונות, ועד לפני כמה חודשים, על נתוני פעילות טובים יחסית – הן ברמת ההשקעות והן ברמת השכר. זאת, למרות המשבר הכלכלי שפקד את המדינה בשל התפשטות נגיף הקורונה. על אף הנתונים המעודדים, התחרות בין מדינות על מיקום פעילותן של פירמות, בעיקר בתחום הטכנולוגיה, ועל מיקום רישום הכנסותיהן מצריכה הקצאת משאבים לשימור ישראל כיעד אטרקטיבי להשקעות".

היא ציינה כי "מטרת ההסדרים היא לעודד גורמים בעלי הון עצמי להשקיע בסטארט-אפים בשלבים הראשונים של פעילותם, למרות הסיכון הגבוה יחסית שיש בהשקעות אלה. לכן המדינה מתערבת ומעניקה להם הטבות שעד כה לא היו".

 

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. המבין

    נשמע כמו חוק שמטיב עם אנשים מאוד מאוד ספציפיים במיוחד מנכלים עשירים ובעלי נכסים שיממשו דיבדינדים ומניות ובגדול יגזלו הון מהציבור לכיסם. שחיתות פר אקסלנס ונפוטיזם בחסות החוק

  2. אילן

    כל הכבוד , רק הטבות למשקיעים יניעו את הכלכלה .בסופו של דבר זה גם חוזר לאזרחים כמו למשקיעים . משקיעים לוקחים סיכונים גדולים וצריך לעודד אותם להמשיך להשקיע בסטארט-אפ חדש שעדיין לא הוכיח עצמו כרווחי . זה לזכותה של ממשלת המעבר הזאת .

אירועים קרובים