טוויטר: מידע על מחאות נגד מדיניות הקורונה בסין "הוחבא" מתחת לפורנו

בוטים - כנראה מטעם שלטונות סין - הציפו את טוויטר בזבל ופייק שעיקרו פורנוגרפי, בניסיון למנוע הפצת טענות של תושבים לפגיעה של הממשלה הקומוניסטית, המנהיגה בסין מדיניות "אפס קורונה" נוקשה, בזכויות אדם

נאבקת בקורונה ובמחאה חברתית נגד השלטונות. סין.

הרשויות הסיניות נתקלות באחרונה במפגינים ומוחים – עניין נדיר למדי במדינה הקומוניסטית – נגד מדיניות "אפס קורונה" שהממשל מנהיג במדינה.

הנושא, מעצם היותו דרמטי, הגיע גם לציוצים של משתמשים בטוויטר, אבל אם תחפשו פרסומים אודותיו באמצעות חיפוש בסיסי של שמות הערים המרכזיות בהן מתקיימות המחאות, תגלו שהמידע "מסתתר היטב" מאחורי אינספור פרסומי פורנו ושאר ציוצי פייק ש-בוטים מעלים לפלטפורמה. ה"פעילות" הזו של בוטי הספאם נעשית ככל הנראה במכוון, ביוזמת הרשויות הסיניות, כדי למנוע מההמונים לשמוע ביקורת על הממשלה בראשותו של שי ג'ינפינג.

הדיון בהפגנות החדשות, שכנראה מתקיימות בכל רחבי המדינה, מצונזר בקפדנות במדיה החברתית הסינית, לפיכך המפגינים פנו לפלטפורמות זרות, כמו טוויטר וטלגרם לצורך תקשורת ביניהם והפצת האינפורמציה לעולם החיצון. מכיוון שהרשתות החברתיות הגדולות המערביות חסומות בסין הגישה אליהן מחייבת שימוש ב-VPN, כלים שדי קשה לאתר בחנויות האפליקציות המקומיות.

אלא שגם הציוצים שהועלו לטוויטר בניסיון לעקוף את הניטור מטעם השלטונות, שכוללים את המידע על המחאה המתקיימת בסין – לא בלטו, בלשון המעטה.

לדוגמה, באחרונה נעצרו בשנגחאי מוחים שלקחו חלק באירועים ובתסיסה נגד מדיניות הממשל, אחרי שהמשטרה אמרה כי "לא צייתו" להוראות רשויות החוק. הכעס הציבורי גאה עקב מותם של עשרה בני אדם בשריפה בדירה, ובאופן נרחב יותר בגין מגבלות הבריאות המופרזות, לטענת המוחים אשר הסבורים כי מקורן ברצון השלטונות לצמצם את החופש של התושבים.

לא התייחס לבוטים שמסתירים את המחאה הסינית. אילון מאסק, הבעלים והמנכ"ל של טוויטר.

לא התייחס לבוטים שמסתירים את המחאה הסינית. אילון מאסק, הבעלים והמנכ"ל של טוויטר. צילום: BigStock

בוטי הספאם מסתירים דיווחים על סגרים חסרי מעצורים

ההפגנות פרצו ביום ו' האחרון בעקבות שריפה קטלנית שהתרחשה בדירה בעיר אורומצ'י שבמחוז שינג'יאנג בצפון-מערב המדינה. לטענת המוחים התקרית החמירה עקב מדיניות סגרים מופרזת, שהפריעה למאמצי החילוץ.

לטענת הממשל המקומי, ההגבלות המחמירות נערכות כניסיון למנוע התפרצות חריפה של נגיף הקורונה במדינה. אלא שההגבלות כללו סגרים ממושכים ברחבי סין, וכדרכם של סגרים, עצרו את החיים, הפסיקו פעילות עסקית וחיבלו בייצור שהמדינה דומיננטית בהקשר לו גם בעבור ארצות המערב.

ההפגנות עקב התנגדות חלק מהתושבים למדיניות הקורונה הנוקשה התפשטו ברחבי בייג'ינג, ווהאן ושנגחאי, וכללו גם נוכחות משטרתית גדולה ברחובות. ביום א' עמדו המונים ותיעדו כשהמשטרה החלה לדחוף אנשים שהתאספו בשנגחאי, לאחר שהשוטרים פינו מאות אחרים בכוח שעות ספורות לפני כן.

קשה לדעת בוודאות מה היקף המחאה ומה מספר המשתתפים בהפגנות, אך בסוכנות הידיעות AFP הגדירו אותן כחשובות ביותר מאז ההפגנות הפרו-דמוקרטיות שהתרחשו בסין ב-1989.

על פי דיווחים בתקשורת העולמית, הצנזורה הממשלתית הסינית עבדה קשה בימים האחרונים כדי למחוק את כל העקבות המקוונות של הדיווחים אודות ההפגנות מטוויטר ומפלטפורמות מערביות אחרות. לפי דיווח של TechCrunch, מודעות ליווי בשפה הסינית אינן עניין חדש בפלטפורמת המדיה החברתית המצייצת, אך התדירות שבה הן מטשטשות חיפושים של ערים סיניות בימים האחרונים היא יוצאת דופן.

מומחה לנתונים סטטיסטיים צייץ בטוויטר גרפים עתירי מידע המדגימים טענה זו.

טוויטר הגיבה רשמית לטענות, ואמרה כי היא "מודעת" לבעיית הספאם ו"עבדה כדי לפתור אותה", כך דיווח הוושינגטון פוסט אמש.

יצוין כי הנושא הנפיץ לא זכה לכל תגובה מהבעלים החדש והדומיננטי של הפלטפורמה, אילון מאסק. יזם הטק ביסס בעבר חלק גדול מביקורתו על החברה, לפני שעברה לידיו בשלהי אוקטובר, על סוגיית חשבונות הבוט המזויפים, שבאותם ימים סבר כי מהווים כ-20-25% מכלל "משתמשי" טוויטר.

עובדים חוו סגר במפעל קבלנית המשנה של אפל, פוקסקון. המשטרה התעמתה איתם כי מחו על תנאיהם. עיבוד ממוחשב כאילוסטרציה.

עובדים חוו סגר במפעל קבלנית המשנה של אפל, פוקסקון. המשטרה התעמתה איתם כי מחו על תנאיהם. עיבוד ממוחשב כאילוסטרציה. צילום: BigStock

מה קורה במפעל פוקסקון?

סין היא אחת המדינות היחידות בעולם שעדיין מפעילה מדיניות "אפס קורונה" קפדנית, הכוללת סגרים חוזרים ונשנים ובדיקות קורונה יומיות של האוכלוסייה.

בשבוע שעבר הצליחו לפרוץ את החומה הסינית של הצנזורה דיווחים שכללו סרטונים, אשר נחסמו בינתיים, בהם נראו נציגי רשויות אכיפת החוק הסיניים לבושים בחליפות מגן לבנות נגד קורונה, מתעמתים עם מאות עובדי מפעל פוקסקון – החברה הקבלנית של אפל שהיא היצרנית הענקית של מכשירי ה-iPhone – בקמפוס החברה העצום שבעיר ג'נגג'ואו. החברה הדרום קוריאנית מפעילה חלק ממתקני היצור שלה בסין, ומהמפעל הספציפי החלו להגיע כבר לפני מספר שבועות דיווחים על סגר שאילץ רבבות עובדים להינעל במפעל לזמן בלתי מוגבל.

וכך, בתקופה האחרונה דלפו אל המדיה החברתית העולמית תיעודים ודיווחים חדשים מפי עובדי פוקסקון הטוענים כי בשל מה שמוגדר בסין כמלחמה בהתפרצות קורונה חדשה, הם חווים מצבי דחק קשים בקמפוס החברה הענק, וחלקם אף מתקוממים נגד מצב זה עד כדי מנוסה מהמקום, כפי שדיווחנו כבר לפני כחודש.

האירוע הנוסף של ההפגנות בקמפוס נכלל אף הוא בסרטונים שהופצו ברשתות החברתיות, אך הוסרו בינתיים, בהם נצפו מאות עובדים צועדים בסביבות המפעל, כשהחלק הארי שלהם הלינו על שכרם הרעוע ועל בעיות אחרונות סביבו, אבל בהחלט קשרו זאת למאבק הדרקוני שמנהלת המדינה במגיפה, לפחות על פניו.

משתמשים שהעבירו את ההפגנות בפוקסקון בשידור חי במדיה החברתית העולמית אמרו כי עובדים אשר מחו נגד המצב הוכו על ידי המשטרה. איש לא יודע מה המצב לאשורו במפעל כרגע.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים