"הטרנספורמציה הדיגיטלית הכי נוגעת למקצוע ניהול הפרויקטים"
כך אמר משה יונה, נשיא PMI ישראל, שדיבר היום (ה') בכנס השנתי של העמותה לניהול פרויקטים בישראל, שנערך זו השנה ה-26, בראשון לציון בהשתתפות מאות מקצוענים.יות מהתחום
"חברות ששינו את התהליכים העסקיים שלהן כדי לעמוד בדרישות העולם הדיגיטלי, הצליחו להתחרות באופן קל יותר. הן פעלו מהר יותר, היו מכוונות לקוחות בצורה מדויקת יותר, ייצרו מוצרים טובים יותר וניצלו את הטכנולוגיה כדי לייעל כל תהליך עסקי. הטרנספורמציה הדיגיטלית נוגעת כמעט בכל פלח שוק, ובולטת יותר מכל בנגיעה שלה במקצוע ניהול הפרויקטים. מחקרים מעלים כי 68% מהארגונים נמצאים כבר בתחילתו או בעיצומו של מהלך של טרנספורמציה דיגיטלית – השינוי כבר כאן והוא טומן בחובו יתרונות ארגוניים רבים", כך אמר משה יונה, נשיא PMI ישראל, העמותה לניהול פרויקטים.
יונה דיבר היום (ה') בכנס השנתי של PMI. האירוע, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ה') באולם האירועים לאגו בראשון לציון, בהשתתפות מאות מקצוענים.יות מהתחום. הנושא של האירוע, שמתקיים זו השנה ה-26, הפעם היה "אתגרים בניהול פרויקטים".
צילום צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין
את הכנס הנחתה אילנית פרימן, מזכ"לית PMI ישראל. לדבריו, "הדיגיטל כבר מייצר יתרונות לכל ארגון, בכל גודל ומגזר – הגדלת נתח השוק וההכנסות, מעורבות מוגברת של לקוחות בערוצי הדיגיטל ושיפור של שביעות רצון העובדים והלקוחות".
יונה ציין כי "הגל הדיגיטלי נוגע בפעילות היומיומית של ניהול פרויקטים. מנהלי פרויקטים דיגיטליים, המאמצים חדשנות טכנולוגית וטכניקות דיגיטליות מתקדמות – מפתחים מבט מקיף יותר על מחזור החיים של ניהול הפרויקטים ומבינים כיצד למנף אנשים, תהליכים וטכנולוגיה – כדי לעזור לארגונים שלהם להשיג טרנספורמציה דיגיטלית. הסביבה משתנה במהירות, ומקצועני ניהול פרויקטים חייבים ללמוד להסתגל".
"העמותה היא בית למנהלי פרויקטים בארץ ובעולם"
"העמותה", אמר יונה, "היא בית למנהלי פרויקטים בארץ ובעולם. בעזרתה ניתן ללמוד, להתייעץ, לקבל הכשרה מקצועית, לשדרג את הקריירה והמיומנויות, ולהוות חלק מהקהילה מקצועית. מקצוע מנהל.ת פרויקטים מאפשר להגשים חלומות ולהפוך רעיונות למציאות".
"העמותה העולמית", סיפר, "נוסדה בשנות ה-60', בעקבות דרישת נאס"א לתהליכים מוסדרים ולניהול פרויקטים, נושא שלא היה קיים. העמותה השפיעה ומשפיעה על ארגונים לעבוד חכם יותר. יש לה 310 סניפים ב-214 מדינות וטריטוריות ברחבי העולם, היא מונה 600 אלף חברים, והנפיקה 1.8 מיליון הסמכות לתחום. עדות לחוזקה היא הכרזת נשיא ארה"ב לשעבר, ברק אובמה, ב-2013, לפיה רק בעלי הסמכת PMP יוכלו לעבוד מול הממשל הפדרלי".
"כל מנהל פרויקט", אמר יונה, "נתקל באתגר הגדול מכל – אי הוודאות. קהלת, החכם באדם, ייעץ כיצד להתמודד עם אי ודאות זו ואמר: 'שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל פְּנֵי הַמָּיִם כִּי בְרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ; תֶּן חֵלֶק לְשִׁבְעָה וְגַם לִשְׁמוֹנָה, כִּי לֹא תֵדַע מַה יִּהְיֶה רָעָה עַל הָאָרֶץ'. קהלת מציע דבר ראשון לעשות – ולא לחכות, כי אי אפשר לדעת מה צופן העתיד. אי הוודאות צריכה להובילנו לעשיה כפולה, ולא לשיתוק – יש לחשוב גם על דברים חדשים לעשות".
יונה ציין מפתח ערכי, הכולל כמה תחומים אותם העמותה תקדם ב-2023: "פעלו בקלות, אל תהיו כה קשוחים וצמודים למתודולוגיה; כוונו גבוה; היו נחמדים; חבקו את הסקרנות; עבדו יחדיו – כי ככה תקבלו תוצאות טובות יותר".
"נדרש להגדיל את המיומנות של מחוללי השינוי", סיכם יונה. "לפי מחקר של מקינזי, ניהול פרויקטים הוא אחת מתשע המיומנויות החשובות לשינויים. כל מחולל שינוי נדרש לכמה יכולות: פתרון בעיות מורכבות, יכולת לגרום לדברים לעבוד, מוכנות לשינוי וזריזות ברמת הצוות. המענה להתמודדות עם העולם החדש מחד, ואי הוודאות מאידך, צריך להיות משולב עם כלי ש-PMI מציעה".
ארז קוטנר, חבר הנהלת PMI, הכריז על הזוכים בפרסי הפרויקטים המצטיינים ל-2022. בוועדה שבחרה את הזוכים השתתפו יונה, פרימן וקוטנר. במסלול תקשוב בשירות, זכתה במקום הראשון הפניקס, על פרויקט שירות לקוחות. במסלול ביטחון, זכה במקום הראשון חיל האוויר, על פרויקט BDI – חימוש מתוחכם. ובמסלול חדשנות טכנולוגית, הזוכה הייתה קופת חולים מאוחדת – בשל פרויקט טייטו היברידי.
תגובות
(0)