"יש להזריק חדשנות וטכנולוגיה לענף הנדל"ן השמרני"
"הסינרגיה בין ההיי-טק והנדל"ן מהווה כר פורה לצמיחה של יזמים ויזמויות, שבקרוב לא נוכל להבין איך חיינו בלעדיהם עד היום", כך אמרה יוליה כץ, מנכ"לית CityR ישראל
"יש להזריק חדשנות וטכנולוגיה לענף הנדל"ן השמרני. החדשנות בתחום הנדל"ן היא צורך מתבקש – הן בתחום התשתיות והבניה והן במודל המסחר, שחייב להפוך לדיגיטלי, נגיש וידידותי למשתמש. הסינרגיה בין ההיי-טק והנדל"ן מהווה כר פורה לצמיחה של יזמים ויזמויות, שבקרוב לא נוכל להבין איך חיינו בלעדיהם עד היום", כך אמרה יוליה כץ, מנכ"לית CityR ישראל.
CityR, בהובלת היזמים אורי פריש ורועי מרציאנו, עסקה בעבר בהשקעה במתחמי מולטי-פמילי (נכסים שכוללים מספר רב של יחידות דיור להשכרה – י"ה), ומ-2017 מתמקדת בהשקעה בתשתיות בארצות הברית. כץ מונתה לנהל את השלוחה הישראלית של החברה לפני חודשים אחדים, לאחר ששימשה סמנכ"לית המכירות שלה. לדבריה, "בין היעדים שהצבתי לעצמי, אני רוצה להנגיש את תחום ההשקעה בתשתיות לקהל המשקיעים על ידי אבזור 'ארגז הכלים' העסקי של החברה בכלים טכנולוגיים. כך, בימים אלה אני מנהלת פרויקט של בניית פורטל חדש, שיסייע למשקיעים להיות מעודכנים במצב תיק ההשקעות שלהם".
אגורה להשקעות נדל"ן
כץ סיפרה כי באחרונה החברה עובדת עם הסטארט-אפ אגורה, שפיתח פלטפורמה לניהול השקעות נדל"ן, על ידי הטמעת פרויקט "אזור משקיעים" למשקיעי החברה. "המטרה", אמרה, "היא לאפשר גישה פשוטה ונוחה למשקיע, ולהציג לו את מערך ההשקעות שלו בכל רגע נתון, לרבות דו"חות פיננסיים, תקבולים, חוזים ורווחיות בכל מסלול השקעה".
"ענף הנדל"ן טומן בחובו הזדמנות גדולה ופתרונות טכנולוגיים, כמו זה של אגורה, יכולים לשפר אותו פלאים, לייצר תחושת ביטחון אצל החברות המנהלות והמשקיעים, ולהניב צמיחה משמעותית", הוסיפה כץ. "הפורטל שבנינו מביא לשקיפות, 'עושה סדר' בתיק ההשקעות של המשקיע, ומציג את הביצועים בכל פרויקט. המענה הדיגיטלי גם מקטין את העבודה הביורוקרטית והתפעולית במחלקות קשרי הלקוחות של החברה". עוד היא אמרה כי "החברה שמנהלת את ההשקעה צריכה פלטפורמת IT שתעשה זאת, בצורה נוחה ויעילה, כשכל המידע מרוכז במקום אחד – ובצורה מאובטחת. כמו כן, פורטל המשקיעים מאפשר, בין השאר, הזדמנויות השקעה חדשות".
"העתיד – בחברות הפרופ-טק"
כץ הוסיפה כי "בצד הטמעת כלי IT חדשים, אני מלווה גם סטארט-אפים שפועלים בזירת הפרופ-טק (ר"ת Property Technology) כמנטורית עסקית. כך, אני פועלת מול ועם חברת הפרופטק BReal של היזם ירון בנשטרית, שעוסקת במסחר בנדל"ן ו-'משדכת' בין אנשים לנכסים. האפליקציה שלה נועדה להפוך את עולם שיווק הנדל"ן לדיגיטלי, ישיר ושקוף, עם חוויית משתמש חדשנית, הדומה לזו של גט בענף המוניות. Breal פיתחה פלטפורמה מבוססת BI, שמחברת לקוחות פוטנציאליים עם נכסים למכירה או להשכרה".
לדבריה, "יש רצון להרחיב את השירותים והיכולות הדיגיטליים בתחומי הבניה והנדל"ן. התחזיות מצביעות שישראל, הממוצבת כחממה טכנולוגית בתחומים הללו, תמשיך לפתח טכנולוגיות שישפיעו על תעשיית הנדל"ן העולמית". היא הוסיפה כי "הקורונה היוותה זרז נוסף, שדחף קדימה סטארט-אפים שמציעים פתרונות מקוונים לרכישות או השקעות בנדל"ן. ההשקעות בתחום עולות ככל שמתרחב הביקוש לביקורים וירטואליים בנכסים ולסגירת עסקאות מרחוק, בלי לבקר בנכס. Breal מספקת מעטפת שירות, שכוללת את פרסום פרטי העסקה, תהליך איתור הקונים או השוכרים, ליווי מקצועי של העסקה והשלמת הליכי החתימה הנדרשים".
לסיכום ציינה כץ כי "תחום הפרופ-טק, לניהול ותחזוקת נדל"ן – הוא הדבר החם בעולם היזמות. בשל היותו תחום מאוד שמרני, השילוב בין היי-טק ונדל"ן הוא בעל פוטנציאל צמיחה גדול. אנחנו רק בתחילת המהפכה, ולכן, המבחן האמיתי הוא לדעת לזהות כיום את החברות שישנו את המחר".
תגובות
(0)