דובי פרנסס הוביל סבב של 13 מיליון דולר בברידג'ווייז

החברה, שנקראה עד כה דשא אנליטיקס, מציעה ניתוח דו"חות כספיים של חברות בורסאיות באמצעות בינה מלאכותית

דובי פרנסס.

שמו של היזם דובי פרנסס היה בימים האחרונים בכותרות לאחר שהביע התנגדות להחלטה של מנכ"לית פאפאיה גלובל, עינת גז, להוציא את הכספים של הקרן מישראל. פרנסס משקיע בפאפאיה ומשקיף בבורד שלה, וגז קיבלה את ההחלטה על רקע התוכנית המשפטית מעוררת המחלוקת של הממשלה. היום (ג') חוזר שמו של פרנסס לככב בשטח המוכר שלו, כמשקיע.

פרנסס הוביל, באמצעות קרן Group11 שלו, סבב סיד בסך של 13 מיליון דולר בסטארט-אפ הישראלי ברידג'ווייז, שעד כה נקרא דשא אנליטיקס. החברה מנתחת נתונים פיננסיים משווקי ההון ומייצרת מחקרים מבוססי AI אודותיהם. יחד עם פרנסס ו-Group11 השתתפו בסבב זרוע ההשקעות של הבורסה הברזילאית (L4VB); קרן מנגרוב קפיטל; ג'פרי קיל, לשעבר נשיא בנק נשיונל ריפבליק, שהבעלים שלו הוא איש העסקים אדמונד ספרא; הווארד מורגן, מייסד קרן הגידור רנסנס טכנולוג'יס; ודיוויד מג'רמן, מנהל ההשקעות הכמותיות של קרן זו.

ברידג'ווייז, או דשא אנליטיקס, הוקמה ב-2019 על ידי גבריאל דיאמנט (המנכ"ל), האחים התאומים דור אליגולא (מנהל העסקים הראשי) ואור אליגולא (סמנכ"ל התפעול), ומור חזן (סמנכ"ל המוצר). החברה מעסיקה 35 עובדים, 25 מתוכם במטה ובמרכז הפיתוח שלה במתחם הבורסה ברמת גן, והשאר בארמניה ובברזיל. על לקוחותיה נמנים בנקים, בתי השקעות ופלטפורמות מסחר, ובהם בנק הפועלים, הבנק הבינלאומי, פסגות, אקסלנס, מיטב דש, IBI ואינטרקאטיב. ההון שגויס ישמש לחדירה לשווקים נוספים, לפיתוח מוצרים חדשים ולהעמקת יכולות השפה של המוצר הקיים של החברה.

הטכנולוגיה של ברידג'ווייז מבצעת ניתוח עמוק ויום יומי של נתוני הדו"חות הכספיים של כלל המניות בעולם, ובעזרת בינה מלאכותית, מודלים אקדמיים וטכניקות למידת מכונה מדרגת את ההסתברות של כל חברה לספק תשואה עודפת על פני קבוצת הייחוס שלה. כלי זה מספק, בלחיצת כפתור, אנליזה פשוטה לקריאה על כל מנייה, בשפות מגוונות. בהודעת ברידג'ווייז נכתב כי "כך, כל משקיע בעולם יכול להבין לעומק את האופציות השונות בשווקים בצורה מהירה, ולבצע החלטות מושכלות בהתאם".

עובדי ברידג'ווייז בישראל.

עובדי ברידג'ווייז בישראל. צילום: יח"צ

דיאמנט אמר כי "בשווקים הפיננסיים, ידע הוא כוח. בשנים האחרונות, עם צמיחת עולם ההשקעות, אנחנו רואים הצטברות של יותר ויותר מידע גולמי. מנגד, היכולת של המשקיעים השונים – הן הפרטיים והן המוסדיים – לעבד ולנתח את הנתונים השונים לא מצליחה לעלות בסדר גודל דומה. בשנה האחרונה ראינו שמי שהצליח לנתח בצורה עמוקה ונכונה את ביצועי החברות השונות ידע לנתב את ההשקעות ולשפר משמעותית את התוצאות. הפלטפורמה שלנו מאפשרת לכל משקיע להפוך ל-'סופר משקיע' עם יכולות אנליזה מוגברות, והיא משדרגת את הדרך בה משקיעים מקבלים החלטות בשוק. היכולת לנתח כל חברה, שוק או מגמה בצורה מהירה ומובנת, בשפת האם של הקורא, בלחיצת כפתור וללא כל הטיה או משוא פנים נראתה כמדע בדיוני עד לפני כמה שנים, וכיום הופכת ליומיומית".

פרנסס ציין כי "הפלטפורמה הטכנולוגית שברידג'ווייז פיתחה הוכיחה את עצמה בשנה החולפת כחסרת תחליף עבור כל מוסד פיננסי שמעוניין בטובת לקוחותיו, בין אם מדובר בשיפור היכולות של מחלקת המחקר או בקפיצת מדרגה אסטרונומית בכל הקשור במתן כלים שמאפשרים ללקוחותיהם בכל מדינה שהיא לקבל החלטות השקעה מושכלות. נתוני מכשירי ההשקעה שהטמיעו את הטכנולוגיה של ברידג'ווייז מציגים תמונה ברורה של פתרון מגדיר קטגוריה בתחום ניתוח המניות. יהיה מעניין לראות את ההשפעה של ברידג׳ווייז על התעשיה הזו בעתיד הנראה לעין".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים