בנק ישראל פרסם מסמך המלצות לרגולציה על מטבעות דיגיטליים
על פי המסמך, מנפיק של מטבעות וירטואליים יכסה 100% מהתחייבויותיו כלפי מחזיקי המטבעות ● המסמך קובע אילו גופים יהוו הרגולטורים של המנפיקים, ומציע הקמת מנגנון לתיאום ביניהם
בנק ישראל פרסם היום (ד') מסמך המלצות להטלת רגולציה על הפעילות בארץ בתחום המטבעות הדיגיטליים. ההמלצות הן פרי עבודה של צוות שהבנק הקים, בראשותו של אנדרו אביר, המשנה לנגיד בנק ישראל.
הבנק המרכזי נמצא בימים האחרונים במוקד הסערה סביב העלאת הריבית ושאלת המעמד העצמאי שלו, אולם הוא ממשיך בפעילותו גם בתחומים אחרים, וכאמור, פרסם היום את ההמלצות, שנוסחו לאחר עבודה של מספר חודשים. אלה חלות על מנפיקים של מטבעות דיגיטליים יציבים ועל הרשויות הרגולטריות.
הצוות מציע שגוף שיוגדר כמנפיק של מטבע יציב יכסה 100% מהתחייבויותיו כלפי מחזיקי המטבעות – מה שלדבריו יפחית את הסיכון ליציבות בפעילות במטבעות דיגיטליים. כמו כן, המסמך מחלק את המטבעות הדיגיטליים לכאלה שיש להם חשיבות ליציבות ולכאלה שלא, וקובע שהראשונים יהיו נתונים לרגולציה של רשות שוק ההון והאחרונים – לרגולציה של הפיקוח על הבנקים. עוד הוא מציע שמטבעות יציבים שהוכרזו כמערכות תשלומים מבוקרות יפוקחו על ידי הפיקוח על מערכות התשלומים בבנק ישראל, ושיוקם מנגונים לתיאום בין הרגולטורים השונים, על מנת לייעל את הפיקוח.
בבנק ישראל אומרים כי פרסום המסמך הוא חלק מהפעילות שלו לשמירה על היציבות הפיננסית במדינה, וכי "תפקידו של הבנק, כפי שהוא מוגדר בחוק, מחייב את הרגולציה ואת הפיקוח שלו על פעילות אמצעי התשלום. מסמך העקרונות מתייחס לאסדרת הפעילות במטבעות יציבים בישראל. מטרת האסדרה היא לאפשר פעילות במטבעות יציבים תוך ניהול הסיכונים הכרוכים בשימוש בהם, והתאמת ההגנות הצרכניות והדרישות היציבותיות לפעילות ייחודית זו".
הבנק פרסם את המסמך להערות הציבור, שניתן להעביר אותן עד ל-15 במרץ.
תגובות
(0)