"קריסת בנקי ההיי-טק בארה"ב מחייבת אותנו להיערך לסיוע"

"אנחנו בודקים כמה דרכי פעולה לסיוע - אם יידרש" בעקבות קריסת הבנקים האמריקניים SVB ו-Signature, אמר שר החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אופיר אקוניס, בישיבה הראשונה של ועדת השרים למדע ולחדשנות

שר החדשנות, המדע והטכנולוגיה הפורש, אופיר אקוניס.

"קריסת הבנקים להשקעות בהיי-טק ובקריפטו בארצות הברית הדליקה אצלנו נורת אזהרה, שמחייבת אותנו להיערך לסיוע לחברות שנפגעו ועוד ייפגעו מכך, ואף, חלילה, למצב של קריסת בנקים בישראל. אנחנו בודקים כמה דרכי פעולה לסיוע – אם יידרש", כך אמר שר החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אופיר אקוניס. השר דיבר בישיבה הראשונה של ועדת השרים למדע ולחדשנות, שהתקיימה אתמול (ב').

דבריו של אקוניס נאמרו על רקע קריסת "בנק ההשקעות של ההיי-טק" SVB ו-"בנק הקריפטו" Signature, שקרסו בימים האחרונים ונסגרו על ידי הרשויות האמריקניות. SVB הוא בנק שהתמקד בסקטור ההיי-טק והיו בו פיקדונות של חברות רבות, כולל מישראל. דבריו של אקוניס מצטרפים להצהרות דומות, שהשמיעו מתחילת השבוע ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושר האוצר, בצלאל סמוטריץ', במטרה להרגיע את החששות של החברות והמשקיעים מישראל בבנקים הללו ולמנוע זליגה של המשבר לארץ, וכן בהמשך לדבריו של נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, שגם הוא ניסה להרגיע.

בתוך כך, מתחזקת ההערכה שמרבית החברות הישראליות שהפקידו כספים בבנקים שקרסו הצליחו להציל אותם. האתגר הנוכחי של הממשלה הוא למצוא פתרונות חלופיים בעיקר לחברות הסטארט-אפ הישראליות שהכספים שלהן או המיועדים אליהן "שכבו" בבנק SVB.

באילו נושאים הוועדה תתמקד?

בנוסף לאקוניס, השרים החברים בוועדה הם שר החינוך, יואב קיש; שר החקלאות ופיתוח הכפר, אבי דיכטר; והשרה להגנת הסביבה, עידית סילמן.

במהלך הישיבה הציג אקוניס את המלצותיו לדיון לגבי מדיניות העדיפות הלאומית בתחומי המדע והטכנולוגיה, שאם וכאשר יתקבלו בוועדת השרים יובאו לאישור הממשלה. התחומים הללו הם מחשוב קוואנטי, בינה מלאכותית ומדע הנתונים, Bio-Convergence, הים כמשאב לאומי, פודטק, אנרגיות מתחדשות ואגירת אנרגיה, ותעשייה אזרחית בחלל.

"אנחנו נדרשים להחליט מהם התחומים שעל הממשלה להעלות לראש סדר העדיפות הלאומי", אמר אקוניס. "נקבל את ההחלטה אחרי התייעצות רחבה עם הגופים המקצועיים שעוסקים במדע ובחדשנות, והדבר יחייב הקצאת משאבים ותקציבים מיוחדים".

במהלך הישיבה הוצגו בפני השרים סקירות של פרופ' פרץ לביא, יו"ר המולמו"פ (המועצה הלאומית למחקר ופיתוח); פרופ' אבי דומב, המדען הראשי של משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, וראש פורום המדענים הראשיים בממשלה; ויו"ר רשות החדשנות, ד"ר עמי אפלבאום.

תגובות

(3)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. דוד

    מה עם יוקר המחיה ועזרה לעניים בישראל?

  2. עיני

    הכל טוב, לא צריכים את הממשלה הזו. הבנק חזר לעבוד באופן מלא. עוד פוליטיקה בגרוש של אנשים שלא עבדו בחיים

  3. איתן

    הלקוחות כבר קיבלו סיוע מלא על ידי האמריקים בלבד. מה אתה משחק אותה...

אירועים קרובים