רב-שיח: בעידן הפיתוח האג'ילי רמת הבודקים חייבת להיות גבוהה ולהשתוות לזו של המפתחים

זו המסקנה אליה הגיעו חברי ועדת ההיגוי של הוועידה הבינלאומית השנתית, SQAT 2010 ● משה בירנשטוק, HP: "יותר ויותר ארגונים ישראלים המאמצים אג'ייל" ● ד"ר רון בר נהור, אג'ייל-ספארקס: "אנחנו מנסים לקדם מודעות למושג שנקרא 'מהנדס בדיקות'. אנשים מבינים שבעידן האג'יליות - בודק זה מהנדס" ● רם יוניש, מטריקס: "צריך שיהיה הרבה יותר קשר בין הפיתוח לבדיקות"

"תחום האג'ייל (Agile) הולך ותופס תאוצה. לאחרונה אנו נתקלים ביותר ויותר ארגונים ישראליים שבחרו לאמץ את המתודולוגיה", אמר משה בירנשטוק, ארכיטקט פתרונות בכיר ב-HP, ברב-שיח שנערך בבית אנשים ומחשבים לקראת הוועידה הבינלאומית השנתית SQUAT 2010 (ר"ת Software Quality Testing & Assurance). לדבריו, "המעבר למתודולוגיה זו לא פשוט, מאחר והוא דורש מעורבות של כמה ארגונים מלבד הפיתוח, והתאמה של כלי העבודה והגישה".

בירנשטוק הסביר, כי "מרכיב חשוב ביותר במעבר לאג'ייל הוא היכולת לשלב בו-זמנית גם שימוש במתודולוגיות שונות – למשל אג'ייל ו-waterfall. מאוד נפוץ, במיוחד בארגונים גדולים יותר, שקבוצות מסוימות יעבדו במתודולוגיה אחת, בעוד שאחרות יעבדו באחרת. היכולת לתמוך בשיטות השונות באותם כלים ואותם סטנדרטיים היא קריטית להצלחה".

משתתפים נוספים ברב-שיח היו רם יוניש – מהנדס QA בטאקט מקבוצת מטריקס, אביטל ויינברג – סמנכ"ל השיווק במכון התקנים הישראלי, ניר לוי – נשיא וסמנכ"ל התפעול בטסקום, אייל זילברמן – מנכ"ל קווליטסט (Qualitest); נדב אריכא – יועץ אבטחת מידע מחברת NA Security, אילן זייתון – מנכ"ל VISION BI, נאוה אושרי – מטמיעה באומניסיס, רוית דניאלי – מנהלת תחום בדיקות תוכנה בכלנית, ליאור דולזה – מנהל שיווק בכלנית, ארז טצ'ר וד"ר רון בר נהור אג'ייל-ספארקס, ואוהד קריסטל – מנכ"ל TOP QUA (לשעבר אקווה תוכנה). את רב-השיח הנחה יהודה קונפורטס, העורך הראשי באנשים ומחשבים.

מרבית הדוברים הסכימו שבמיוחד היום, בשל המעבר לתהליכי פיתוח ובדיקות זריזים וגמישים, רמת הבודקים חייבת להיות גבוהה ולהשתוות לזו של המפתחים. עם זאת, בקרב חלק מהדוברים ניכר, כי בתקופת המעבר הזו שבין שיטות מפל המים (כלומר קודם פיתוח התוכנה כולה ואחר כך שלב הבדיקות) לבין השימוש בגישה האג'ילית, צריכים הארגונים לבחור מה טוב להם.

משמאל: אביטל וינברג, מכון התקנים; אילן זייתון, VISION BI; אבי בליזובסקי, אנשים ומחשבים; ניר לוי, טסקום; ארז טאצ'ר ורון בר נהור, אג'ייל-ספארקס

לדברי רוית דניאלי מכלנית, "יש בעיה למצוא אנשי QA בגלל התדמית הנמוכה של התפקיד, אבל המצב משתנה וכגוף הכשרה – אנחנו מגבירים את רף הסינון. אם רוצים מוצר תוכנה איכותי, צריך שאנשים איכותיים יבצעו את העבודה. כך, רמת הבודקים היא קריטית ובמיוחד כשעוברים לפיתוח אג'ילי, המחבר בין שלבי הפיתוח והבדיקות".

ד"ר רון בר נהור מאג'ייל-ספארקס אמר, כי "אנחנו מנסים לקדם מודעות למושג שנקרא 'מהנדס בדיקות'. אנשים מבינים שבעידן האג'יליות – בודק זה מהנדס. הוא צריך להבין בארכיטקטורה, עיצוב וסיסטם. זו עוד מהפכה שהאג'ייל מביא עימו – שהבודק הופך להיות יד ימינו של מנהל המוצר. הוא חלק מהצוות מההתחלה ולכן אלו שעוברים לפיתוח ובדיקות אג'יליות דורשים היום אנשי QA עם פרופיל של מהנדסים ואוטומציה מהיום הראשון".

נאוה אושרי מאומניסיס מסכימה, כי תחום הבדיקות בכלל והאוטומציה של הבדיקות מושפעים מהמעבר לפיתוח אג'ילי. לדבריה, "מעט מאוד ארגונים מגיעים לאחוזי אוטומציה גבוהים, ואלו בדרך כלל הארגונים הגדולים. קיים חוסר אמון בין אנשי האוטומציה והבדיקות הידניות, ולכן עושים בדיקות כפולות. צריך לפשט את כלי האוטומציה כדי להרחיב השימוש בהם. גם הביזור הנובע מהעבודה בפיתוח אג'ילי, גורם לכך שמשתמשים פחות באוטומציה".

משמאל: נאווה אושרי, אומניסיס; רוית דניאלי וליאור דולזה, כלנית; נדב אריכא, NA Security; ואייל זילברמן, קווליטסט

רם יוניש מטאקט סיפר על מיזם חדש: "אני מנסה לקדם את V-GILE – מתודולוגית בדיקות המתבססת על מודל ה-V המסורתי, אבל משלבת את המרכיבים של האג'ייל כדי לקבל גמישות לשינויים. צריך שיהיה הרבה יותר קשר בין הפיתוח לבדיקות – בין אם בצוותים אחודים ובין אם בקשרים אחרים".

הסיקור המלא של רב-השיח יופיע בגיליון InformationWorld של חודש ספטמבר.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים