דירוג סיני: חמש אוניברסיטאות ישראליות – בין מאה הטובות בעולם בתחום המיחשוב

חמשת המוסדות הטובים ביותר בישראל בתחום הם, על פי הרשימה, מכון ויצמן, הטכניון, האוניברסיטה העברית והאוניברסיטאות תל אביב ובר אילן ● האוניברסיטה הטובה ביותר בעולם בלימודי מקצועות המיחשוב היא MIT ● בתחום ההנדסה, ממוקם הטכניון 38 בעולם - וראשון בישראל ● נשיא הטכניון, פרופסור פרץ לביא: "אם לא יחול שינוי מיידי במדיניות הממשלה - נידרדר אל מחוץ לרשימת האוניברסיטאות המובילות"

חמש אוניברסיטאות ישראליות דורגו בין 100 המוסדות האקדמיים הטובים בעולם בתחום המיחשוב במסגרת דירוג שמבוצע מדי שנה על ידי אוניברסיטת שנחאי ג'יאוטונג שבסין. הראשון מבין המוסדות הישראליים הוא מכון ויצמן, שהגיע למקום ה-12. אחריו ניצבים הטכניון (מקום 15), האוניברסיטה העברית (21), אוניברסיטת תל אביב (31) ואוניברסיטת בר אילן (קבוצת המקומות 76-100). במקום הראשון ברשימת האוניברסיטאות הטכנולוגיות הטובות ביותר בעולם נמצא המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT), ולאחריו האוניברסיטאות סטנפורד וברקלי.

הדירוג שמבצעת האוניברסיטה הסינית מחולק לשלוש קבוצות: בקבוצה הראשונה – מקומות 1-50 – מדורגים המוסדות במיקומים מדויקים, ואילו במקומות ה-51-75 וה-76-100 נרשמים שמותיהם – אולם ללא דירוג מדויק.

בין הקריטריונים המרכזיים הקובעים את הדירוג נמנים מספר הפרסומים המדעיים של האוניברסיטה ואיכותם, וכן מספר המדענים המובילים בתחום ההתמחות. מידי שנה נבדקות כ-2000 אוניברסיטאות, ורק אלף מתוכן מצליחות להיכנס לדירוג. השנה בולטות נוכחותן של האוניברסיטאות היפניות ואוניברסיטאות סינגפור והונג קונג.

עוד עולה מהנתונים, כי בתחום ההנדסה, הגיע הטכניון למקום ה-38, ואוניברסיטת תל אביב מדורגת בקבוצת המקומות 76-100. ברשימת האוניברסיטאות המדעיות-מתמטיות ניתן למצוא בקבוצת המקומות 51-75 את הטכניון והאוניברסיטה העברית, ובמקומות 76-100 – את אוניברסיטת תל אביב. אוניברסיטה זו אף הגיעה למקום ה-26 בתחום המתמטיקה (ללא מדעי המחשב). הטכניון והאוניברסיטה העברית נמצאות בין המקומות 51-75. בפיזיקה אנו מוצאים את האוניברסיטה העברית ומכון ויצמן (51-75) וכן את אוניברסיטת תל אביב (76-100).

האוניברסיטאות המובילות בישראל בתחום הכימיה הן, על פי הדירוג, הטכניון ומכון ויצמן, שהגיעו למקומות 51-75, וברשימת המוסדות המובילים בכלכלה ובמינהל עסקים ניתן למצוא את האוניברסיטה העברית (במקום ה-44) ואת אוניברסיטת תל אביב (בין המקומות 76-100).

אוניברסיטת שנחאי ג'יאוטונג אף מדרגת את המוסדות האקדמיים באופן כללי, לאחר שקלול כל התחומים. האוניברסיטה העברית הגיעה ראשונה מבין המוסדות הישראליים, ומדורגת במקום ה-72 בעולם. מדובר בירידה של שמונה שלבים, לאחר שבשנה שעברה היא הגיעה למקום ה-64. במקומות 2-4 בישראל (101-150 בדירוג העולמי) נמצאים הטכניון, אוניברסיטת תל אביב ומכון ויצמן. אחריהן (מקומות 5-6 בישראל ו-301-400 בעולם) הגיעו האוניברסיטאות בר אילן ובן גוריון. חותמת את הרשימה אוניברסיטת חיפה, שמדורגת בין המקומות 401 ל-500 ברשימה הכללית.

האוניברסיטה הטובה ביותר בעולם, על פי הדירוג, היא אוניברסיטת הרווארד. אחריה הגיעו אוניברסיטת קליפורניה בברקלי, סטנפורד, MIT, אוניברסיטת קיימברידג' בבריטניה, המכון הטכנולוגי של קליפורניה, והאוניברסיטאות פרינסטון, קולומביה, שיקגו, אוקספורד (בבריטניה), ייל וקורנל.

נשיא הטכניון, פרופסור פרץ לביא, אמר, כי "אנחנו מתייחסים אך ורק למיקומנו בצמרת האוניברסיטאות ההנדסיות-טכנולוגיות ולא לדירוג הכללי, שהרי אין להשוות אוניברסיטה טכנולוגית-הנדסית לאוניברסיטה המלמדת גם מדעי הרוח והחברה".

לדבריו, "הגענו למעמד הנכבד למרות הקיצוצים החדים בתקציבים שנותנת הממשלה לטכניון בפרט ולהשכלה הגבוהה בכלל. עשינו זאת בעיקר הודות לידידי הטכניון ברחבי העולם, ובמיוחד בארצות הברית. בעזרת תמיכתם הנדיבה הצלחנו בשנים האחרונות לגייס חברי סגל צעירים, מוכשרים ומבטיחים, להקים את מרכז ראסל ברי למחקר בננו-טכנולוגיה, לחנוך את מרכז זיסאפל למחקר בננו-אלקטרוניקה, את המרכז הבינתחומי למדעי החיים וההנדסה על שם לורי לוקי ואת המרכז על שם סטיב גרנד למחקרי אנרגיה. כמו כן, הקמנו כפר משתלמים עם 215 דירות מרווחות, ללומדים לתארים מתקדמים ולבני משפחותיהם. עם זאת, יש לזכור, כי הדירוג משקף בעיקר את הישגי העבר, ואם לא יחול שינוי מיידי במדיניות הממשלה – נידרדר אל מחוץ לרשימת האוניברסיטאות המובילות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים