שלוש חברות ישראליות ישתתפו בגמר תחרות ה-EdTech העולמית
תחרות GESAwards של MindCet מבית מטח היא התחרות הגדולה בעולם בתחום האד-טק ● אלה שלוש החברות הישראליות שזכו בגמר הישראלי וייצגו את ישראל בגמר העולמי, שיתקיים בחודש הבא בלונדון
MindCET מבית מטח בהובלת אבי ורשבסקי יזמה ב-2014 את תחרות GESA (ר"ת Global EdTech Startups Award), שהיא התחרות הגדולה בעולם בתחום האד-טק, המתפרשת על פני 6 יבשות ו-134 מדינות ומייצרת קהילה של מעל 6,000 סטארט-אפים בתחום האד-טק. יוזמה זו נועדה ליצור קהילת יזמות אד-טק בינלאומית והיא מאפשרת לסטארט-אפים להציג את המוצר שלהם לקהל גלובלי, לבנות שותפויות חדשות ולייצר קשרים עסקיים.
אלה שלוש החברות הישראליות שזכו בגמר הישראלי וייצגו את ישראל בגמר העולמי, שיתקיים בחודש הבא בלונדון:
הסיפור של Storywizard
לפני שנה בדיוק אופיר קרקר (40), מומחה בינה מלאכותית והנדסת נתונים, יחד עם שותפו, נדב ירון (45), מעצב ומומחה חוויית משתמש, יצרו פלטפורמת AI חכמה ואישית, שבאמצעותה יכולים הורים וילדים ליצור בעצמם סיפורים לפני השינה.
אולם, מהר מאוד התברר הפוטנציאל של Storywizard בעולמות החינוך ובתי הספר, כאשר שני היזמים הבחינו בהמוני מורים מרחבי העולם שהחלו להשתמש בפלטפורמה בשיעורים שלהם. השניים פיתחו כלים עבור מורים ובתי ספר, וכיום המוצר נמצא בשימוש ביותר מ-1,500 בתי ספר בעולם. "הפלטפורמה מאפשרת לתלמידים ליצור סיפורים שלמים, בתחומי העניין שלהם, ובהתאם למסגרת הלימודית המוגדרת על ידי המורה. הירתמות התלמידים גדלה באופן ניכר ונוצרת מעורבות גדולה מאוד מצידם כי הלכה למעשה הילדים יוצרים את חומר הלימוד שלהם בעצמם", אומר קרקר.
המוצר, שהושק רק לפני שנה, הספיק לצבור תאוצה ונמצא בשימוש באלפי בתי ספר. במהלך הקיץ האחרון אף זכה במכרז התוכן הדיגיטלי של משרד החינוך בישראל, ומאז חודש ספטמבר 2023 כבר נמצא בשימוש במאות בתי ספר בישראל, והיד עוד נטויה.
Plingo – לדבר אחרת
בשנת 2008 הקים גיא זסלבסקי את חברת האד-טק שלו מינדוג'ו (Mindojo), המפתחת הוראה פרטנית ואדפטיבית תוך שימוש בטכנולוגיות בינה מלאכותית. במהרה גייסה החברה 2 מיליון דולר, יצרה שותפויות בינ"ל והפכה רווחית. כשהגיעה הקורונה, הבין זסלבדקי מה חסר בה. "כשהילדים שלי ישבו בבית וטיפסו על הקירות רציתי שלפחות בינתיים הם יוכלו ללמוד משהו. התברר לי שיש לא מעט אתרים ויישומים נהדרים ללמידת מתמטיקה, אבל בכל מה שנוגע ללמידת אנגלית כשפה שנייה לילדים (בני 5-12) – אין אף פתרון טוב".
וכך מתוך הצורך, עלה הרעיון, והפתרון, שנקרא Plingo, הושק לראשונה לפני שנה, ובינתיים צבר כשני מיליון הורדות עד כה. "למעשה מדובר באפליקציית one stop shop ללימוד אנגלית כשפה שנייה לילדים, והכל באמצעות משחקים", מסביר זסלבסקי. "היא מלמדת אותך מיומנויות שיחה, כתיבה, אוצר מילים, דקדוק ופועלת אפילו באמצעים של זיהוי קולי כדי ללמד הגייה נכונה. לא אהסס לומר שפתרנו בעיה של כמיליארד ילדים, וכעת אנו בדרך להטמיע את Plingo במערכות חינוך בעולם."
Zoog – כשסבא וסבתא הופכים ליוצרי תוכן ויראלי
"בתקופת הקורונה העולם כולו עבר לתקשר באופן כמעט מוחלט דרך מסכים – שיחות וידיאו בוואטסאפ, בזום ובטלפון. הדבר הראשון ששמתי לב אליו הוא בשיחות עם המשפחה, לדוגמה עם סבא וסבתא, הילדים הקטנים מאבדים קשב תוך רגעים ספורים לתוך השיחה", מספר יואב אורן. כדי לענות על הצורך הזה, הבין אורן שצריך להפוך את האינטראקציה לאטרקטיבית יותר עבור הילדים, וכך נולד Zoog.
אורן הקים את זוג יחד עם מתן גוטמן, מייסד שותף ו-סמנכ"ל הטכנולוגיות של החברה, וכיום מתגורר עם אישתו ושלושת ילדיו באבן יהודה. האפליקציה מציעה תכנים רבים עם אפקטים של סאונד ותפאורת רקע בטכנולוגיה של מציאות רבודה, שניתנים להקלטה, שליחה ושמירה. "עבור הילדים האפליקציה הזאת אינטראקטיבית ומבוססת על העולמות שהם מכירים, וכך מרתקת את הקשב שלהם", מסביר אורן. בימים אלה האפליקציה הפכה לוויראלית ומבוקשת מאוד בעיקר בארה"ב, שם, על פי המחקרים נמצא קהל היעד העיקרי שלה, "לאחרונה מגיעות יותר ויותר בקשות לשפות נוספות, ואנחנו צופים להרחיב את השוק בזמן הקרוב", מוסיף אורן.
ורשבסקי מציין, כי "תחרות GESA תחגוג בשנה הבאה עשור. בפרספקטיבה של כמעט עשר שנים, קבוצת המיזמים שעלתה לחצי הגמר הישראלי היא כנראה האיכותית ביותר שראינו עד כה, הבחירה הייתה קשה, וגם מיזמים שלא העפילו לגמר כנראה יככבו בנוף החינוך העולמי. שוק האד-טק הישראלי יוצר כיום מיזמים עם פוטנציאל השפעה גלובלית ונקודות מבט חדשניות. לתחום הלמידה והחינוך יש את כל התנאים להפוך ל'סייבר הבא' בסצינת הסטארט-אפים הישראלית".
את פלינגו הכרתי , הבת שלי וחברות שלה משחקות בזה ואוהבות ננסה גם את האחרים