מיצג "מזכרון לתקווה": להנצחת הנרצחים ושחרור החטופים
את הייצג המרגש בנו היי-טקיסטים, עובדי חברת קלטורה, לציון שנה לאירועי השבת השחורה, ה-7 באוקטובר
עובדי חברת ההיי-טק קלטורה (Kaltura) יצרו את מיצג "מזכרון לתקווה", לציון שנה לארועי ה-7 באוקטובר. המשלב בין קריאה לשחרור החטופים וסיפורי גבורה אזרחיים וצבאיים שהתגלו, ואשר מונצחים בו סיפוריהם של בני משפחה וחברים של עובדי החברה שנרצחו ונפלו במלחמה – ביניהם: עינב אלקיים-לוי ז"ל, עובדת חברת קלטורה שנרצחה במסיבת נובה, ובן זוגה אור לוי שעדין חטוף בעזה.
במיצג משולב חדר וידיאו שכל קירותיו כוסו במסכים. אחד הקירות מוקדש לקטעי וידיאו מחייהם של עינב ז"ל ואור לוי לפני החטיפה. בחדר החשוך מושמעים קולות של נשימות ודפיקות לב. מוקרנים בו גם תמונות וסרטים מחייהם של 101 החטופים שעדיין נמצאים בשבי בעזה.
במיצג משולב אזור עיון בספרות עם הכותר "מה הקשר", שנכתב על ידי עובד קלטורה, חננאל זילברברג, סרן במיל', העוסק בסיפורו האישי כקצין הקשר של חפ"ק המח"ט בחטיבה 7. בספרו הוא מתאר את אירועי ה-7 באוקטובר ממבט עיניו, את ההקפצה והכניסה ללחימה בעזה, את מראה אחד הטנקים הראשונים שנכנסו לעזה במלחמה ומה חווה כשירו עליו טיל נ"ט.
המיצג האינטראקטיבי מספר גם את סיפור השבת השחורה על ציר הזמן, לפי אירועים ביישובים השונים, במסיבת נובה, בכבישים ובשדות.
בחלל המיצג משולבים סיפורי גבורה והשראה של אזרחים גיבורים ולוחמים שפעלו באותה שבת, המגיעים מרקעים ומגדרים שונים בחברה הישראלית.
קיר נוסף במיצג עוצב מכותרות העיתונים מישראל ומרחבי העולם, שפורסמו ביום שלאחר המתקפה ולאורך השבועות הראשונים. בחלל המיצג משולב שעון עצר המונה את הזמן שעבר מ-7 באוקטובר – התקופה שבה החטופים נמצאים בעזה, עם קריאה Every second count.
ניתן לצפות בחדר הצמוד בווידיאו מתוך מפגש שנערך לעובדי קלטורה עם אופיר אמיר, מיזמי ומפיקי הנובה, שהוא גם בעלה של ליאור בוקשפן, עובדת קלטורה. אופיר שיתף את העובדים בסיפורו האישי מהנובה כאחד ממפיקי האירוע. הוא נורה ברגליו, אך הצליח לשרוד ולהיחלץ מהתופת.
המיצג יישאר בחברה גם לאחר ה-7 באוקטובר, חלק ממנו נתרם למטה החטופים והוצב בכיכר החטופים.
מי שמובילה את היוזמה בקלטורה היא ליטל אלקיים, SVP HR, בשיתוף עם צוות ה-HR בחברה. יחד הם מובילים גם את כל היוזמות והתמיכה בעובדים מאז ה-7/10. אלקיים גם היא איבדה חבר במלחמה – אלי גינסברג ז"ל, אותו הכירה מהשירות ביחידת שייטת 13. היא שילבה את גיסברג ז"ל בקיר ההנצחה ליקירי עובדי החברה.
בתחילת המלחמה: פעילות לטובת הסברה ישראלית ויזמות
בחודשי המלחמה הראשונים רתמו עובדי קלטורה את הפלטפורמה של החברה לטובת יוזמות הסברה. הם הקימו את פלטפורמת ההסברה https://stand4israel.net, בשיתוף ארגונים ומתנדבים רבים, במטרה להציג תיעוד אמין של הטבח.
הפלטפורמה כוללת כיום אלפי תכנים וזמינה בעשרות שפות, כדי להנגיש את המידע למיליארדי אנשים בעולם בשפת האם שלהם.
מיזם נוסף "בעיניים שלנו – iwitness 7/10" מעניק לתקשורת הבינלאומית גישה חופשית לכל החומרים שמתעדים את הטבח, על מנת לא לאפשר לקבוע נרטיב שקרי על ידי שונאי ישראל.
תגובות
(0)