כבר לא מיקרוסופט: באיזו חברת טק הכי טוב לעבוד בארץ?
אחרי חמש שנים, מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח היא כבר לא חברת הטק שהכי טוב לעבוד בה בישראל, אם כי היא רשמה ירידה רק של מקום אחד בדירוג דן אנד ברדסטריט ● איזו חברה כבשה את הפסגה?
מיקרוסופט – או, יותר נכון, חברת המו"פ המקומית שלה – היא כבר לא חברת ההיי-טק שהכי טוב לעבוד בה בארץ, לפחות לפי הדירוג השנתי של דן אנד ברדסטריט. אחרי חמש שנים בצמרת, מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח ירדה למקום השני, והחברה שכבשה את הפסגה במקומה היא אנבידיה ישראל, שעלתה מהמקום השמיני.
זוהי השנה העשירית שבה דן אנד ברדסטריט מפרסמת את הרשימה. כדי להרכיב אותה, אנשי החברה ערכו מחקר בקרב עובדים.ות ומנהלי.ות משאבי אנוש. בין השאר, הם שאלו אותם.ן על השפעת המלחמה על פעילות החברה ועל תחושת הביטחון של העובדים. שתי השאלות על האתגרים האלה של השנה הנוכחית הצטרפו לשאלות שנכונות לכל שנה, על איכות סביבת העבודה, תנאי ההעסקה, פיתוח קריירה ושימור עובדים, יכולת השפעה על הארגון, תרומה לקהילה, יציבות תעסוקתית ואיזון בין הבית לעבודה.
אחרי אנבידיה ומיקרוסופט, במקום השלישי, נמצאת מאנדיי – ששמרה על מעמדה מהשנה שעברה. פאלו אלטו נמצאת במקום הרביעי, לאחר שירדה שני שלבים, וסיילספורס הגיעה למקום החמישי והתחלפה במקומות עם מרכז המו"פ של סאפ בישראל. שביעית בדירוג נמצאת פאנאיה עם עלייה של שלושה שלבים, ולאחר מכן אוטודסק עם עלייה של ארבעה שלבים, אפספלייר, שנשארה במקום התשיעי, וסייברארק, שבשנה שעברה לא הייתה מדורגת והשנה היא סוגרת את העשירייה הראשונה.
מה עם הסטארט-אפים?
דירוג נוסף שדן אנד ברדסטריט פרסמה מתמקד בחברות הסטארט-אפ בנות 100 עובדים ויותר שכדאי לעבוד בהן. מבין עשרת החברות במקומות הראשונים ברשימה, ארבע הן חברות סייבר, כולל זו שנמצאת במקום הראשון – סילברפורט. על פי הדירוג, סטארט-אפ זה "פועל מתוך אמונה חזקה באנשים ובעבודת צוות בתור הגורמים המרכזיים להצלחתו". "העובדים", צוין, "מקבלים אחריות אמיתית והזדמנות להשפיע ולצמוח, ויש דגש על שיתוף פעולה וכבוד בין אנשים בכל מקום ותפקיד בחברה. הצמיחה המהירה של סילברפורט, ההצלחה העסקית ואחוזי העזיבה האפסיים מעידים על כוחה של גישה זו".
במקום השני ברשימת הסטארט-אפים נמצאת חברת סייבר נוספת, פנטרה, כאשר במקום השלישי מדורגת חברת טכנולוגיה לעולם החינוך – סימפלי. רביעית מדורגת אפווינד – עוד חברה בתחום הסייבר, ואת החמישייה הראשונה סוגרת חברת ה-AI נו טראפיק. חברת הסייבר סימולייט נמצאת במקום השישי, ואחריה, לפי הסדר, האניבוק, קרביין, דאזז ו-At-Bay.
הסטארט-אפ הקטן (עד 100 עובדים) שהכי כדאי לעבוד בו הוא לוקס, שפיתח פלטפורמת Social Proof לשיווק דרך לקוחות קיימים. אחריו ברשימה נמצאת חברת ה-AI לתחום הרפואה Theator IL, וקודם, שמספקת פתרון לניתוח התנהגות יישומים לטובת זיהוי סיכונים, מדורגת שלישית.
בדן אנד ברדסטריט מצביעים על עליות בולטות במספר חברות פיתוח התוכנה והסייבר שכלולות ברשימות השונות. אלה מהוות 24% ו-20% מהחברות המדורגות, בהתאמה. בהיבט השלילי, ניכרים חוסר האיזון שיש, לדעת העובדים, בין הבית לעבודה, ותחושתם שאפשרויות הקידום שלהם מצומצמות.
תגובות
(0)