"יש שיאמרו שהטכנולוגיה כשלה – אבל אנחנו כשלנו, ולא היא"

"הטכנולוגיה איננה תחליף ללוחמים ולמקבלי ההחלטות", אמרה תא"ל יעל גרוסמן, מפקדת יחידת לוט''ם ● עם זאת, ציינה, "לא ניתן לדמיין את המלחמה בלי ההתקדמויות והמהפכות הטכנולוגיות שביצענו"

תא"ל יעל גרוסמן, מפקדת יחידת לוט''ם.

"אי אפשר שלא לחשוב על אירועי ה-7 באוקטובר – מחדל נוראי, שייזכר לדיראון עולם. המלחמה גובה מחיר כבד, מדי יום, אולם זהו הכרח. זו מלחמה קיומית, שנועדה לממש את השורה מתוך התקווה – 'להיות עם חופשי בארצנו'. לצורך כך, צה"ל משלב כוחות וזרועות עם טכנולוגיה", כך אמרה תא"ל יעל גרוסמן, מפקדת יחידת לוט"ם שבאגף התקשוב וההגנה בסייבר.

לדבריה, "יש שיאמרו שהטכנולוגיה כשלה, אבל אנחנו כשלנו – ולא הטכנולוגיה. מדובר בתשתית ושירותים, כאשר הטכנולוגיה מספקת נתונים, מנגישה אותם למשתמשים ומסייעת להם לקבל החלטות מטוייבות, מבוססות דאטה, עם חלופות – וכל זאת במהירות. אולם, הטכנולוגיה איננה תחליף ללוחמים, והיא לא מחליפה את מקבלי ההחלטות".

תא"ל גרוסמן דיברה בפתח הכנס השנתי של עמותת בוגרי ממר"ם, שנערך היום (ה') באקספו בתל אביב. בכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, השתתפו 2,000 בוגרי היחידה, והנחתה אותו מורינה סרנה, מנהלת קהילת ממר"מניקיות בעמותה. האירוע עמד בסימן הקמת היחידה לפני 65 שנים.

צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין

לדברי תא"ל גרוסמן, "65 שנות תנופה טכנולוגית עם הישגים החלו עם הכנסת המחשב הראשון לצה"ל, שהיה גם המחשב השני בישראל, לאחר מכון וייצמן. בהתבוננות במנהרת הזמן, הייתה זו החלטה גורלית ואמיצה להקים את ממר"ם. הכול החל בין כותלי הקמפוס הראשון ברמת גן, והוא זה שסלל את הנתיב להפיכתה של ישראל לאומת הסטארט-אפ, עם צה"ל, שהוא צבא דיגיטלי מתקדם, חיבורים והישגים בעולמות האקדמיה והתעשייה. הקמת ממר"ם הייתה ההתחלה, שהמשכה הוא השתנות מתמדת במסע הדיגיטלי, שאנחנו נמצאים ונמצאות בעיצומו".

"השינוי הדיגיטלי הוא בבחינת מהפכה של ממש באופן שבו צה"ל נלחם", אמרה מפקדת לוט"ם. "הוא כולל את מהפכת הניידות, העננים, מרכזי הפיתוח, המובייל והנדסת המערכת המורכבת, שמאפשרת את הנגשת המידע – כל מה שנדרש, בכל זמן, מקום וצורך".

"החיים ב-'עמודים' נפרדים – זה לא עובד יותר"

תא"ל גרוסמן הוסיפה ש-"הסיפור המשמעותי כיום בצה"ל הוא שדבר לא קורה לבד. החיים ב-'עמודים' נפרדים – זה לא עובד יותר. השילובים קורים בתוך ובין היחידות, וגם מול התעשייה והאקדמיה. רבים, ביניהם גם אנשי מילואים רבים, נרתמו לעזור לנו ולמדינה עם פרוץ המלחמה. הייתה אנרגיה מדהימה, שהביאה לעשייה מדהימה. הכול זה אנשים-קשרים-חיבורים, כאשר המטרה מאחדת. הקשרים וההתגייסות סייעו לנו בחודשי הלחימה הראשונים. בחודשים הראשונים של השנה הנוכחית מימשנו, בתוך זמן קצר, תוכניות מחשוב ופיתוח של שנים. זה קרה רבות הודות לחיבורים לאנשי המילואים, לעמותת בוגרי ממר"ם ולתעשייה".

"לא ניתן לדמיין את המלחמה בלי כל ההתקדמויות והמהפכות הטכנולוגיות שביצענו", ציינה. "סייענו להנגשת יישומים רבים בכף היד של החיילים והחיילות – מיישומים מבוססי מידע גיאוגרפי לטובת הלוחמים, עבור באפליקציות לטובת משרתי המילואים וכלה ביישומים שסייעו לזיהוי חללים".

לסיכום אמרה תא"ל גרוסמן כי "הסיפור הגדול הוא להביט אל עבר העתיד – איך לשנות כל הזמן את המקצועות שנלמדים בבסמ"ח (בית הספר הצה"לי למקצועות המחשב – י"ה), לטובת התאמה לעתיד. אי אפשר לשקוט על השמרים. עלינו, בצבא, להשתמש בכלים מתקדמים, בשירותים, ביכולות עיבוד, בכל העננים ובאנליטיקה מתקדמת. אנחנו שואלים את עצמנו כל הזמן מהו הדבר הבא. נמשיך למצות את הטכנולוגיה ולגייס אותה לשירותנו".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים