הודו: AirPods Pro 2 נפרצו – כדי שהסבתא תיהנה מהתכונה החסומה
אוזניות אפל השתדרגו החודש בתכונת מכשיר שמיעה חדשנית, אבל הגבר ההודי שרכש אותן בדיוק לשם כך עבור סבתו גילה שהתכונה חסומה בארצו - אז הוא עשה "מבצע סבתא", כדי להפעיל את היכולת בניגוד לכוונת החברה
מוקדם יותר החודש הכריזה אפל כי שדרגה את אוזניות AirPods Pro 2 שלה עם תכונה שהופכת אותם למעין עזרי שמע, המסייעים למשתמשים עם לקויות שמיעה. אלא שגבר הודי שמיהר לרכוש עבור סבתו כבדת השמיעה את המכשיר, גילה לאחר הקנייה כי התכונה החדשנית חסומה בארצו.
ריתוויק ג'יאסימהה, חובב טכנולוגיה מהודו, סיפר בגילוי לב כי רכש זוג אוזניות AirPods Pro 2 עבור הסבתא שלו, הסובלת מליקוי שמיעה. לדבריו, הוא קיווה להשתמש באוזניות כתחליף למכשירי שמיעה. מכשירי שמיעה בהודו הם עניין יקר מאוד, כשטווח המחירים שלהם נע בין 600 ל-9,500 דולר(!). לעומת זאת, אוזניות AirPods Pro 2 עולות בהודו כ-300 דולר – מחצית ממחירו של מכשיר השמיעה הזול ביותר בשוק.
זו הייתה הסיבה שכשג'יאסימהה גילה לתדהמתו שתכונת השמיעה של אפל חסומה גיאוגרפית בהודו הוא בחר שלא להרים ידיים. ג'יאסימהה חבר לגילדת חובבי הטכנולוגיה Lagrange Point ויחד הם פיתחו פתרון יצירתי ששילב כלוב פאראדיי ואותות מיקרוגל, במטרה לזייף את מיקום האוזניות ולפתוח את תכונת השמיעה בהודו.
Apple released a hearing aids feature for the AirPods Pro a while ago. I bought a pair for grandma, but then realized that the feature was geoblocked in India
So we at @_lagrangepoint decided to unblock it. It ended up involving a leaky microwave and building a Faraday cage: pic.twitter.com/G7E3Bl6f7W
— Rithwik Jayasimha (@thel3l) November 12, 2024
איך משנים את זיהוי המיקום?
למרות שהציוד של ג'יאסימהה עמד בדרישות התוכנה והחומרה של אפל (מערכת הפעלה iOS או iPadOS 18.1 ומעלה, אוזניות AirPods Pro 2 עם גרסת קושחה 7B19 ומעלה), מיקומו הגיאוגרפי הוא שגרם לכך שהתכונה לא תהיה זמינה עבורו. למעשה אפילו לאחר שינוי כתובת ה-IP ושפת המכשיר, ה-iPad ששימש להגדרת האוזניות זיהה את מיקומו.
לפיכך האתגר שעמד בפני ג'יאסימהה וחבריו מהגילדה היה משמעותי, כשאת הפריצה הגיאוגרפית הם הצילחו להשיג למעשה רק בזכות ניצול חולשה במנגנון זיהוי המיקום של ה-iPad. המכשיר, כך לפי הדיווחים במדיה העולמית, משתמש ב-SSID ובכתובות MAC של נתבים בסביבה כדי לקבוע את מיקומו, אפילו ללא חיבור סלולרי או GPS פעיל. כדי להתגבר על המכשול, ג'יאסימהה אלתרו כלוב פאראדיי מקופסת קרטון וציפו אותו בנייר אלומיניום. בתוך הכלוב הונח ה-iPad יחד עם לוח ESP32, שתפקידו להחליף בין מאה SSID שונים השייכים לרשתות Wi-Fi בקליפורניה. בנוסף, על מנת לחסום לחלוטין כל אות Wi-Fi בסביבה, הכלוב הוצב על גבי מיקרוגל שפעל בעוצמה מלאה.
Our hacky proof of concept was a Faraday cage built of aluminum foil, placed right above to the jammer–microwave that was turned on at full power
It was literally as sketch as it looked: pic.twitter.com/61QRGFJNMA
— Rithwik Jayasimha (@thel3l) November 12, 2024
לאחר ניסיונות כושלים רבים, כוונון הכלוב, מספר הפעלות מחדש והמתנה של שלוש שעות, הצליח הצוות הנחוש להערים על ה-iPad ו"לשכנע" אותו שהוא ממוקם בארצות הברית. ההצלחה אושרה כאשר קונסולת ה-Mac דיווחה על מיקומו החדש של ה-iPad, וג'יאסימהה הצליח להתחבר לאוזניות ולהפעיל תכונת השמיעה.
לאחר שהוכיחו את היתכנות הפריצה, ג'יאסימהה וחבריו בנו כלוב פאראדיי יציב יותר וחזרו על התהליך מספר פעמים. במטרה להנגיש את הפתרון לקהל רחב יותר, הם אף הקימו מחנה "פתיחת מכשירי שמיעה" במשרדי Lagrange Point בבנגלור שבהודו. במקום הם מסייעים לתושבי העיר ליהנות גם כן מתכונת השמיעה באוזניות AirPods Pro 2.
נכון למועד כתיבת שורות אלו, על אף הדיווחים בתקשורת – אפל לא הגיבה על הפריצה המתוקשרת. יתכן שבחברה חוקרים את העניין, וכן אפשר שבענקית הטק מקופרטינו כבר שוקדים על צעדים כדי למנוע פריצות דומות בעתיד.
אומנם מוצרים איכותיים ומתקדמים, אבל הרצון שלה להרוויח כמה שיותר ולתת כמה שפחות גוברים על כל שיקול אחר.
בישראל כמו בהודו גורם המכשול ברישוי הוא משרד הבריאות ולא אפל. הסידור הטכני הוא האק יפה אך מסורבל. כרגיל המדינה בידי אינטראסנטים מושחתים שלא פועלים לטןבת הציבור
מעניין ומרתק רק לא ברור לי למה מההתחלה אפל חסמו את התכונה הזאת בהודו?