מי השמות ש"מככבים" בחיפוש אחרי מנכ"ל חדש לאינטל?
התפטורות/פיטורי של פט גלסינגר, שאחז במושכות החברה כארבע שנים, מייצרים הדים בהיי-טק העולמי - עיסוק בעזיבה הדרמטית, במצב החברה ובשאלות מי יחליפו את הבוס לשעבר וגם עם כמה כסף גלסינגר נוטש את אינטל החבולה
לאחר כהונה של כמעט ארבע שנים, פט גלסינגר, מנכ"ל אינטל, הודיע על פרישתו מהתפקיד השבוע (ב'). גלסינגר, שחזר לאינטל ב-2021 לאחר שנים ב-VMware, היה אמור להוביל את החברה להתאוששות לאחר שנים של איבוד נתח שוק לטובת AMD. אולם, אינטל תחת ניהולו פספסה את מהפכת הבינה המלאכותית, והותירה את השוק המשגשג לחברות כמו אנבידיה (Nvidia) ו-AMD. בנוסף, ההשקעות העצומות שבוצעו תחת גלסינגר בניסיון להתחרות ב-TSMC, לא הניבו את התוצאות המיוחלות. כתוצאה מכך, ערך החברה צנח בכ-60% במהלך כהונתו, וגלסינגר הועזב/עזב את אינטל כשהיא בתקופה קשה ומתמודדת עם ירידה בהכנסות ופיטורי עובדים רבים. אל הצרות הללו הצטרף כעת כאב ראש חדש בדמות מציאת מחליף למנכ"ל היוצא.
בורסת שמות מועמדים להנהגת החברה ושיקומה
אינטל, שהייתה כידוע יצרנית השבבים השולטת בעבר, נמצא כעת בעמדה מעורפלת, מול תחרות עזה מצד יריבות כמו TSMC וסמסונג ומה שמסתמן כאבדן דרך, לפחות זמני. כעת, כחלק ממשבר המנהיגות, החלו עולים וצצים שמות של מועמדים פוטנציאליים להחזיר את החברה לתפארתה.
בין הדמויות המובילות בבורסת השמות הללו נכלל ג'וני סרוג'י, מדען המחשב הישראלי, שמכהן כאדריכל יחידת השבבים אשר פיתחה אפל. הרקורד המרשים של סרוג'י ב-אפל – שם פיקח על פיתוח שבבי M2 החדשניים, שהצליחו לעקוף את המוצרים של אינטל ונחשבים כהצלחה גדולה – הופך אותו למועמד עם סיכויים גבוהים במיוחד. עם זאת, שכירת שירותיו יכולה להיות משימה מאתגרת עבור אינטל, משום ש-אפל צפויה להילחם קשה כדי לשמור עליו בשורותיה.
מתמודד פוטנציאלי נוסף הוא מאט מרפי, מנכ"ל מארוול (Marvell Technology). מרפי הוא מנהל ותיק עם הבנה עמוקה בתעשיית המוליכים למחצה. הניסיון שלו בהובלת חברת שבבים מצליחה עשוי להיות בעל ערך עבור אינטל, המבקשת להחזיר אליה את היתרון התחרותי שלה. עם זאת, כמה אנליסטים הציפו את התהייה האם למרפי יש את החזון והחוש האסטרטגי להחיות חברה גדולה ומורכבת כמו אינטל.
ליפ-בו טאן, חבר דירקטוריון אינטל לשעבר ומנכ"ל Cadence Design Systems, הוא עוד שם של מועמד לתפקיד. ל-טאן יש היסטוריה ארוכה עם אינטל והוא נחשב כדמות מוערכת בתעשייה. עם זאת, גילו המתקדם (65) ועזיבתו האחרונה את מועצת המנהלים של אינטל עקב חילוקי דעות עם גלסינגר עלולים לעורר חששות לגבי יכולתו להוביל את החברה אל עתיד מוצלח באמת.
Why do some fired CEO’s never get it? Since Feb 2021, the S&P 500 has gained 52.5%, while Intel under @PGelsinger has lost 61.7% ($61.81 to $23.65). The market rewards execution, not excuses. $INTC shareholders are most glad to see you go. Bye Felicia 👋 pic.twitter.com/erlJBkVZtd
— Jim Osman (@EdgeCGroup) December 4, 2024
עם כמה כסף הולך הביתה גלסינגר?
בזמן שהחיפוש אחר מנכ"ל חדש מתנהל, שאלת חבילת תגמולי העזיבה של גלזינגר מעסיקה אף היא רבים. כאחד המנכ"לים בעלי השכר הגבוה ביותר בתעשיית הטכנולוגיה, גלסינגר אמור לקבל חבילת פיצויים משמעותית במיוחד, שעל פי ההערכות תסתכם בכ-10 מיליון דולר או יותר.
לפי דיווח ב-CNN, חבילת הפיצויים של מנכ"ל אינטל לשעבר גלסינגר צפויה לכלול 18 חודשי שכר בסיס שנתי, שעומד על 1.25 מיליון דולר, וזאת בנוסף ל-פי 1.5 הבונוס השנתי שלו, שעומד על כ-3.4 מיליון דולר. בנוסף לכך, הוא יהיה זכאי ל-11/12 מהבונוס שלו לשנת 2024, מכיוון שעזב את החברה ביום הראשון של דצמבר. לפיכך סכום הפיצויים הכולל צפוי, כאמור, לעמוד לפחות 10 מיליון דולר.
יצוין כי גלסינגר גם מחזיק בכ-646,000 מניות של אינטל, ששוות כיום יותר מ-14.5 מיליון דולר.
ככל שהחיפוש אחר מנכ"ל חדש מתעצם, מומחים בתעשייה עוקבים מקרוב אחר כל צעד של אינטל, בעיקר משום שלתוצאות משחק השחמט הארגוני הזה עתידות להיות השלכות מרחיקות לכת על עתיד תעשיית המוליכים למחצה.
תגובות
(0)