משינסקי – הישראלי מייסד צלזיוס – הודה שביצע הונאת קריפטו
הוא הואשם במקור בהטעיית משקיעים, ניצול כספי לקוחות ומניפולציה במחיר המטבע הדיגיטלי של צלזיוס, והודה רק בשניים מהסעיפים ● הודאתו הגיעה אחרי סקנדלי הונאה נוספים בשוק הקריפטו, בהם פרשיות FTX ובינאנס
אלכס משינסקי, המייסד והמנכ"ל לשעבר של בורסת הקריפטו צלזיוס (Celsius), הודה השבוע בבית משפט פדרלי בניו יורק באשמתו בעבירות של ייזום והוצאה לפועל של תוכניות הונאה ובמניפולציות פיננסיות במטבעות דיגיטליים, שהניבו לו מיליארדי דולרים.
כזכור, משינסקי הישראלי – שנחשב בעבר לאחת הדמויות הבולטות בתעשיית הקריפטו – נעצר ביולי 2023 בארה"ב והואשם בתכנונה והפקתה של תוכנית מרמה רחבת היקף שפגעה באלפי משקיעים. לפי הודעת משרד המשפטים האמריקני, משינסקי הציג מצגי שווא למשקיעים בנוגע למצבה הפיננסי של צלזיוס, תוך שניצל את כספי הלקוחות להגדלת רווחיו האישיים
Celsius founder Alex Mashinsky finally pleaded guilty to two counts of fraud and now faces a maximum 30-year prison sentence. However, it was obvious to me that he was a fraudster based on a single conversation. Why did it take authorities so long to figure out the obvious? pic.twitter.com/sxWpXffcPq
— Peter Schiff (@PeterSchiff) December 4, 2024
"משינסקי תזמר אחת ההונאות הגדולות ביותר בתעשיית הקריפטו"
"אלכס משינסקי תזמר אחת ההונאות הגדולות ביותר בתעשיית הקריפטו", אמר התובע הפדרלי הראשי של המחוז הדרומי של ניו יורק, דמיאן וויליאמס, בהתייחסו למקרה. "הוא פיתה משקיעי קריפטו מן השורה להשקיע מיליארדי דולרים ב-צלזיוס תוך הבטחות שווא שהשקעותיהם הן בסיכון נמוך… במציאות, צלזיוס מעולם לא הייתה רווחית", הוסיף התובע.
כתב האישום המקורי נגד משינסקי כלל שבעה סעיפי אישום, אך הוא הודה לבסוף רק בשניים מהאישומים. על אף שלא הודה בהאשמות הנוספות, לפי הדיווחים, הוא הסכים לענישה מקסימלית של 360 חודשי מאסר, או 30 שנות מאסר. במסגרת ההודאה, הסכים משינסקי להחזיר כקנס יותר מ-48 מיליון דולר, שמהווים חלק מהרווחים שהפיק מהונאת הקריפטו.
כעת ידוע כבר כי ההונאה בוצעה בשני שלבים: בראשון, משינסקי הטעה לקוחות בנוגע למצבה הפיננסי של צלזיוס, רווחיה, וקיימותה של החברה. הוא השתמש בכספי הלקוחות להימורים פיננסיים מסוכנים, תוך הסתרת ההפסדים מהמשקיעים. בשלב השני משינסקי פעל למניפולציה במחיר המטבע הדיגיטלי של צלזיוס, CEL, על ידי רכישת כמויות גדולות של המטבע בשוק הפתוח. רכישות אלו גרמו לעלייה מלאכותית במחיר המטבע, מה שסייע לו למכור את החזקותיו ב-CEL ברווחים עצומים.
במהלך משפטו, משינסקי הודה כי שיקר למשקיעים וטען כי צלזיוס קיבלה אישור מרגולטורים, למרות שהמצב לא היה כזה. בנוסף, המנכ"ל לשעבר הודה כי שיקר בנוגע למכירת אסימוני ה-CEL שלו.
ההונאה והשחיתות פשו בתעשיית הקריפטו
נזכיר כי פרשת משינסקי התלוותה לעוד פרשיות שחיתות הונאה בפרופיל גבוה ש"כיכבו" בשוק הקריפטו וחוללו בו טלטלות קשות. פרשיות אלו, שכללו את מעצר ותביעת מייסד בורסת הקריפטו FTX, סם בנקמן-פריד, שנתבע על ידי ה-SEC שטענה נגדו כי הוא עסק ב"הונאה מסיבית לאורך שנים"; וכן את ההונאה של לקוחות בינאנס (Binance) – בורסת המטבעות הקריפטו הגדולה בעולם – שבה הואשם מנכ"לה, צ'אנגפנג ז'או. משפטו של סב"פ, שהתכחש למעלליו, הסתיים בשליחתו לכלא ל-25 שנות מאסר, ואילו במשפט של ז'או התוצאות היו שונות משום שהוא הודה באשמה (בהלבנ כספים) וריצה עונש מאסר של ארבעה חודשים בלבד. בשני המקרים הענישה כללה החזרת כסף גדול מההון הגנוב, אבל לא היו אלו סכומי שבאמת פיצחו את הלקוחות הגזולים.
עקב פרשיות אלו, כולל המקרה של משינסקי וצלזיוס, החלה מגמה רחבה של קריאות לחיזוק הרגולציה על תעשיית הקריפטו ברחבי העולם.
תגובות
(0)