גוגל נגד הרגולטור: נאבקת נגד פיקוח על שירותי התשלום שלה

הרשות להגנת הצרכן של ארה"ב הודיעה ביום ו' האחרון כי זרוע התשלומים של גוגל תעבור פיקוח פדרלי ● בתגובה, גוגל הגישה תביעה בכוונה לחסום את המהלך

מסתכסכות משפטית. CFPB ו-גוגל.

בסוף השבוע (ו') הודיעה הרשות להגנת הצרכן של ארה"ב, ה-CFPB (ר"ת Consumer Financial Protection Bureau), כי החליטה להטיל פיקוח פדרלי על Google Payment Corp – זרוע התשלומים של ענקית הטכנולוגיה גוגל. בתגובה הגישה גוגל תביעה נגד הגוף הפדרלי שתפקידו להגן על הצרכנים בשוק הפיננסי, בטענה שהרשות פועלת בחריגה מסמכותה.

ההחלטה להתחלת הפיקוח על פעילות Google Payment Corp מקורה, כך דווח, בתלונות רבות מצרכנים שהתקבלו ברשות בנוגע לטיפול החברה בהעברות כספים. התלונות התמקדו בעיקר בפלטפורמת התשלומים הישירה (peer-to-peer) של גוגל, שכבר אינה פעילה, ונטען בהן בין השאר כי גוגל לא חקרה כראוי טענות להונאות או עסקאות לא מורשות. למעשה ה-CFPB טענה כי קיבלה כמעט 300 תלונות צרכנים, רבות מהן התייחסו לדיווחים על הונאות, הונאות ועסקאות לא מורשות שפשוט הוזנחו, לכאורה, בידי הענקית ממאונטיין וויו.

לא סימן לעבירה – רק סימן שהחברה מהווה "סיכונים לצרכן"

גוגל, מצידה, טוענת שה-CFPB מסתמכת על "מספר קטן של תלונות צרכנים בלתי מבוססות" וכי "מוצר שכבר אינו קיים אינו יכול להוות סיכון". דובר החברה, חוזה קסטניידה, הדגיש כי גוגל מחויבת לבטיחות המשתמשים וטען כי הרגולציה המתהדקת עליה בתחום – מיותרת.

התביעה שהגישה גוגל טוענת שה-CFPB קבעה רף נמוך מדי למה נחשב סיכון צרכני משמעותי. גוגל אף ציינה כי "זהו מקרה ברור של חריגה ממשלתית הכרוכה בתשלומי peer-to-peer של Google Pay, שכבר אינם מסופקים בארה"ב, ואנו נתנגד לכך בבית המשפט". ה-CFPB ציינה מנגד כי הצבת חברה תחת פיקוח "אינה מהווה ממצאים שהחברה עסקה בעבירה", אך היא כן מעידה שהחברה מהווה "סיכונים לצרכן".

המאבק המשפטי הזה משקף את המתח הגובר בין חברות טכנולוגיה גדולות לבין גופי פיקוח ממשלתיים. בעוד שחברות כמו אפל וסמסונג מרחבות אף הן את פעילותן בתחום הפיננסי, עולה השאלה האם מסגרות הפיקוח המוכרות והוותיקות מתקשות לעמוד בקצב החדשנות.

רוהיט צ'ופרה, מנהל ה-CFPB.

רוהיט צ'ופרה, מנהל ה-CFPB. צילום: ויקיפדיה

רוהיט צ'ופרה, מנהל ה-CFPB, אמר בעבר: "סמכות זו נותנת לנו את הזריזות להגיב במהירות לשינויים בשוק. בכוונתנו לבדוק מקרוב מוסדות פיננסיים מסורבלים, כדי למנוע נזק לפני שהוא מתפשט". הצהרה זו מעידה על נכונות לפעול כנגד כל גוף, גדול או קטן, אם עקב התנהלותו בטיחות הצרכנים נתפשת כמאוימת.

כדאי לציין כי בהקשר לתביעה כמו גם להחלטה על הפיקוח שגרר אותה יש לקחת בחשבון את השינוי בממשל הצפוי בארה"ב – עם חזרת דונלד טראמפ לבית הלבן בינואר, ייתכן שההחלטה של ה-CFPB תבוטל, בגין חילופי המנהיגות ותפישות העולם שמשתנות יחד איתה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים