"דל ואינטל מזהות הזדמנויות קדימה"
כך אמר עמית ויסוצקי, מנהל שיווק באינטל ישראל, בכנס הלקוחות הגדול של דל שנערך השבוע ● "ישראל היא עדיין מדינה טכנולוגית מאוד - היינו ונשארנו סטארט-אפ ניישן שמספקת המון טכנולוגיות חדשות, כולל ב-AI", ציין
"אינטל (Intel) נכנסת ל-2025 לאחר הרבה תהפוכות שעברה בשנה החולפת, ועם כל זאת השקנו מעבדי AI PC חדשים ועוצמתיים – Lunar Lake ו-Arrow Lake – ובמהלך הדרך הזו שיתפנו פעולה עם יצרניות מחשבים רבות וגם עם בתי תוכנה שונים, כדי להביא לצרכנים ולמשתמשי הקצה את המוצר שהכי מתאים לצרכים שלהם בימים אלו, עם הרבה אלגוריתמים והרבה תכונות של בינה מלאכותית, בין אם מדובר בצרכנים ביתיים ובין אם מדובר בעולם העסקי", סיפר עמית ויסוצקי, מנהל שיווק באינטל ישראל.
ויסוצקי היה אחד הדוברים בכנס הלקוחות הגדול של דל טכנולוגיות ישראל, Next Start Now, שנערך השבוע בתל אביב, בשיתוף אינטל ואנבידיה (Nvidia), ובהפקת אנשים ומחשבים.
עד 2030 – 80% מהמחשבים בשוק כבר יהיו מחשבי AI
"וזה לא רק מחשבים אישיים כמובן", הזכיר. "השקנו גם מעבדי Xeon חדשים עם תכונות רבות של AI, כי אינטל הבינה, שנים לפני שהתחיל עידן הבינה המלאכותית בפועל בשנתיים-שלוש האחרונות, כי זה הולך להיות העתיד של עידן המחשוב – ושיתופי הפעולה שלנו, וכפי שציינתי מדובר ביצרניות ובבתי התוכנה הגדולים ביותר, אפשרו לנו להכין את הקרקע לשימושים שכבר נעשים היום, וגם לעתיד".
לדבריו, באינטל כאמור צפו את המגמה הזו, וכיום היא מעריכה וצופה שעד 2030 כבר 80% מהמחשבים בשוק יהיו מחשבי בינה מלאכותית. "ובהיבט שלנו, זה יעשה כמו עכשיו בשלוש רמות של עוצמת מחשוב שזמינה לטובת ה-AI במוצר אחד: ה-CPU, ה-GPU וה-NPU", סיפר.
על שיתף הפעולה עם דל ציין ויסוצקי כי מדובר באחת השותפות הגדולות של אינטל, באופן גלובלי וגם כאן בארץ, "אם זה בעבודה על מחשבים אישיים, ובין אם זה עבודה על שרתים, וגם על מכשירי קצה. בסופו של דבר הלקוחות של דל הינם הלקוחות שלנו. הם השגרירים שלנו ואנחנו השגרירים שלהם, והעבודה המשותפת תאפשר יותר שיתופי פעולה. זה גם ולא רק ברמת המכר והשיווק, אלא גם ברמת הפיתוח, בשיח שיאפשר לנו להביא את המוצרים העתידיים שלנו, וגם לספק מעבר לפתרונות, תובנות לטובת הלקוחות. זה ימשיך להתעצם בשנה הזו וגם בשנים שיבואו לאחר מכן".
דל ואינטל הולכות ידי ביד ומתוות את הדרך לעתיד של הלקוחות שלנו עם AI"
"גם בתחום השרתים שיתוף הפעולה ביננו הולך וגדל. הלקוחות והחברות שעובדות מול דל ואינטל מבקשות פתרונות לתוכנות ולתכונות הבינה המלאכותית שמוצעות כיום, ולמה שהם רוצים לפתח כדי לקדם את הארגון", הוא הוסיף. "שיתוף הפעולה בין דל לאינטל הוא קריטי בהיבט הזה – כי כאמור זה ברמת הפיתוח לצד רמת המחשוב של המכשירים שאנחנו משווקים ללקוחות. דל ואינטל הולכות ידי ביד ומתוות את הדרך לעתיד של הלקוחות שלנו עם AI".
ויסוצקי התייחס גם לרמה המקומית ואמר כי "השנה האחרונה הייתה קשה, זה ברור, אבל דל ואינטל כן מזהות הזדמנויות, גם בגלל העלייה בביקוש מצד חברות ביטחוניות שגדלות באופן מובן בגלל המלחמה, וכמובן עקב איומי הסייבר ההולכים וגוברים, שמשפיעים בדרכם שלהם על כל השוק. גם עולם הבריאות מתקדם מאוד לאחרונה עם השילוב של ה-AI, שגם עוזר מאוד במחקר רפואי, וזה אומר שגם כאן זקוקים לפתרונות המחשוב המתקדמים שאנחנו מציעים".
"ישראל היא עדיין מדינה טכנולוגית מאוד. היינו ונשארנו סטארט-אפ ניישן, שמספקת המון טכנולוגיות חדשות. המון חברות קמות ומפתחות כאן בישראל (וזה כך גם בתחום ה-AI), ואחר כך יוצאות החוצה לחברות שעושות לזה אסקלציה. בנוסף, ישראל נותרה מדינה שהיא מעל הממוצע באימוץ טכנולוגיות, גם ברמה המסחרית, ורמת החדירה של פתרונות AI לשוק המקומי גבוהה כמו במקומות אחרים בעולם".
"כמעט כל אחד משתמש כיום באיזשהו אלמנט של בינה מלאכותית. וכמובן, החברות בישראל, אם מדור בבנקים, גופים ביטחוניים ורפואיים וכדומה, חייבות הרי לעמוד בקצב של העולם, ולו רק בגלל איומי הסייבר. אני מעריך שהכלכלה הישראלית תמשיך להיות איתנה, והחברות יצטרכו לאמץ טכנולוגיות ומחשוב חדש כדי לעמוד בקצב של שאר החברות הגלובליות, ובכלל בעולם הטכנולוגי", הוא סיכם.
תגובות
(0)