מיקרוסופט תשקיע 80 מיליארד ד' בדאטה סנטרים ל-AI השנה

ההשקעה מתמקדת בבניית מרכזי נתונים חדשניים - מחציתם בארה"ב - שיוכלו לאמן ולפרוס מודלים של בינה מלאכותית, וכן להפעיל יישומים מבוססי ענן

תשקיע 80 מיליארד ד' בדאטה סנטרים ל-AI ב-2025. מיקרוסופט.

מיקרוסופט מתכננת להשקיע השנה כ-80 מיליארד דולר בדאטה סנטרים המותאמים לבינה מלאכותית. ההשקעה העצומה הזו מגיעה כחלק ממאמציה של החברה להרחיב את תשתית הבינה המלאכותית שלה ולספק מענה לביקוש הגובר לטכנולוגיות אלה, ולצריכות הארגטיות והאחרות שכרוכות בפעילותו באופן מוצלח.

לפי הפרסום שמקורו במיקרוסופט עצמה, יותר ממחצית מהסכום המדובר יושקע במרכזי נתונים בארצות הברית. ההשקעה מתמקדת בבניית דאטה סנטרים שיוכלו לאמן ולפרוס מודלים של בינה מלאכותית, וכן להפעיל יישומים מבוססי ענן. החברה הבהירה כי לתפישתה התקדמות בתחום ה-AI אינה אפשרית עוד, ללא השקעות מאסיביות בתשתיות.

בראד סמית', נשיא מיקרוסופט.

בראד סמית', נשיא מיקרוסופט. צילום: יח"צ

"הבינה המלאכותית עתידה להיות טכנולוגיה משנה עולם"

נשיא מיקרוסופט, בראד סמית', ציין בפוסט שהוא חתום עליו – שעלה בסוף השבוע לבלוג החברה תחת הכותרת "הזדמנות הזהב עבור AI אמריקני" (The Golden Opportunity for American AI) – כי "הבינה המלאכותית עתידה להיות טכנולוגיה משנה עולם".

עוד הוסיף סמית' כי "ארה"ב מובילה במרוץ ה-AI הגלובלי, הודות להשקעות של הון פרטי וחדשנות של חברות אמריקניות". לטענתו, שיתוף פעולה בין הממשל, המגזר הפרטי, מוסדות חינוך וארגונים ללא כוונת רווח הוא קריטי להצלחה בתחום ולהמשך מובילות אמריקני בו.

סטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט, שיתף את הפוסט של סמית' ברשת X וציין בתוספת כי "כל טכנולוגיה למטרות כלליות יוצרת הזדמנויות חדשות ברחבי הכלכלה. אבל זה מחייב חברות ומדינות להשקיע בתשתיות חדשות ולצייד אנשים עם הכישורים הנכונים. וזה מה שאנחנו עושים בעידן ה-AI הזה, החל בארה"ב".

סמית', אגב, הודה שה-AI עלולה "לשבש את הכלכלה ולהוביל לאובדן מקומות עבודה", אך הביע במקביל אופטימיות ש-"היא תיצור הזדמנויות חדשות שיעלו על האתגרים העומדים בפנינו". נשיא ענקית הטק מרדמונד הדגיש את החשיבות של הכשרת עובדים אמריקנים להשתמש בבינה מלאכותית ככלי בעבודתם.

לפי הפוסט, מיקרוסופט שואפת גם לקדם את ייצוא הבינה המלאכותית מארה"ב לעולם, וסמית' ציין כי הוא מאמין שהמרוץ בין ארה"ב לסין בתחום "יוכרע על ידי המוביל המהיר ביותר". בנוסף, אנליסטים מעריכים כי ההוצאה הכוללת של מיקרוסופט בשנת 2025 על הדאטה סנטרים, כולל חכירות הון, תגיע בסופו של דבר ל-84.24 מיליארד דולר. כבר ברבעון הראשון של שנת הכספים 2025, ההוצאות של החברה גדלו ב-5.3% והגיעו ל-20 מיליארד דולר.

הפכו לשותפות GenAI מנצחות. מיקרוסופט ו-OpenAI.

הפכו לשותפות GenAI מנצחות. מיקרוסופט ו-OpenAI. צילום: עיבוד ממוחשב כאילוסטרציה.

כידוע, מיקרוסופט נחשבת כיום כמובילה בתחום ה-GenAI – הבינה מלאכותית היוצרת שהיא האבולוציה של ה-AI שהכרנו קודם לכן. הצלחתה כרוכה בין היתר בשיתוף הפעולה שלה עם OpenAI, מעבדת הבינה המלאכותית שהביאה לעולם את הכלי המדובר . שיתוף פעולה זה היה כרוך, מן הסתם, בהשקעת ענק ב-OpenAI, במטרה לחזק את מעמדה של מיקרוסופט בתחום על אף שבוששה לפתח מודלי שפה גדולה משלה. למרות שלא ידוע מהו סכום ההשקעה המדויק של מיקרוסופט ב-OpenAI, ענקית הטק השקיעה מיליארדים במפתחת המצליחה, וכן בהרחבת תשתית ה-AI שלה ובחיזוק רשת מרכזי הנתונים שבבעלותה. ההשקעה ב-OpenAI מאפשרת למיקרוסופט להנות מהביקוש הגובר לשילוב בינה מלאכותית במוצרים ובשירותים, תוך שהיא מנצלת את היתרון התחרותי שלה כחברה מובילה בתחום הטק.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים