מבוכה בצרפת: הצ'טבוטית שמקרון תמך בה דיברה שטויות ונוטרלה

שלושה ימים בלבד לאחר השקת הכלי - שכונה 'לוסי' והיה אמור לספק התקדמות מרשימה וגאווה צרפתית בתחום הבינה המלאכותית היוצרת - הוא הוסר עקב הזיות מופרזות במיוחד

00:00
03:42
האזינו לכתבה 3 דקות
colbass.com
עשתה בושות בצרפתית. לוסי.

חברת Linagora Group הצרפתית, שהייתה שותפה בפיתוח מודל הבינה המלאכותית ששמו לוסי (Lucie), נאלצה להשבית את פעילות הצ'טבוטית שלה מיד לאחר השקתה, זאת בעקבות תגובות לא הגיוניות ושגיאות משונות שכלי ה-GenAI הפיק.

לוסי, שהייתה אמורה לאתגר ביכולותיה את שליטתם של כלי בינה מלאכותית יוצרת דוברי אנגלית, כמו ChatGPT, סיפקה למרבה המבוכה תשובות שגויות לשאלות מתמטיות פשוטות ואף המליצה בין הש\אר למשתמשים לאכול ביצי פרה.

הגאווה הצרפתית התנפצה כמו ביצה של פרה

מודל הבינה המלאכותית הצרפתי פותח מתוך שאיפה לאומית להציג אלטרנטיבה מקומית להצלחות האריקניות, ואף זכה בכינוי לוסי, שנועד לסמל את ההתקדמות הטכנולוגית של צרפת. הבחירה בשם זה מקורה בשרידי השלד המאובן של נקבת אוסטרלופיתקוס אפרנסיס, מי שנחשבת לאם הקדמונית של האדם בצרפת. גם הלוגו של הכלי עוצב כך שתשולב בו דמותה של מריאן – הסמל הלאומי של צרפת – עם אלמנטים מהשחקנית סקרלט ג'והנסון שככבה בסרט "לוסי", וכל זאת במטרה לשקף שילוב של גאווה לאומית עם תרבות פופולרית. כלומר, הפרויקט נועד לבטא לאומיות צרפתית בהקשר של טכנולוגיית ה-AI המקומית שהייתה אמורה לספק לצרפתים מקום של כבוד בתחום הכה דומיננטי. פיתוחה של הצ'טבוטית, שהושקה באחרונה, אף נתמך בידי נשיא צרפת עמנואל מקרון כחלק מתוכנית ההשקעות שלו ששמה "צרפת 2030".

עם זאת, לאחר השקתה הפומבית, משתמשים שיתפו ברשתות החברתיות את התשובות השגויות של לוסי, שכללו בין היתר את הטענה ש"ביצי פרה, הידועות גם כביצי תרנגולת, הן ביצים אכילות המיוצרות על ידי פרות". בנוסף, לוסי סירבה לפתור בעיות מתמטיות, משום שלטענתה היא חייבת לשמור על נייטרליות, ואם נענתה לאגר – פתרה אותן בצורה שגויה. אם לא די בכך היא אף סיפקה למשתמשים מתכונים לבישול מת' ולהגה עוד שטויות שחרגו מהסטנדרט המוכר להזיות בקרב כלי ה-GenAI.

בעקבות הביקורת הציבורית, חברת Linagora הודתה כי הצ'אטבוטית לוסי שוחרר "בטרם עת" וכי היא הייתה צריכה להבהיר למשתמשים את מגבלות המודל בצורתו הנוכחית. "נסחפנו בהתלהבות שלנו", נמסר בהודעה רשמית מטעם החברה, שהבהירה ש-לוסי נועדה בעיקר לשמש ככלי מחקר אקדמי ולא ככלי GenAI לשימוש מסחרי. החברה הכתבה על חטא שלא הבהירה זאת למשתמשים. מישל-מארי מודט, מנכ"ל Linagora Group, מסר כי הצוות יערוך עדכון למודל, ולאחר מכן יבדוק גרסת בטא באופן פרטי לפני השקה מחודשת לציבור.

למרות התקרית המביכה, לוסי עדיין נתפשת כחלק מהמאמץ הצרפתי לפתח טכנולוגיית AI עצמאית, שתתחרה בכלי הבינה המלאכותית האמריקנים. עם זאת לא ידוע מתי או האם לוסי תשוב לפעולה ותממש את כל התקוות שתולים בה הצרפתים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים