בניגוד לרוח טראמפ: בעלי מניות אפל סירבו לסיום תוכניות הגיוון וההכללה
ההחלטה התקבלה אתמול (ג) בישיבת המשקיעים השנתית, על רקע סערה ציבורית ומשפטית סביב סוגיית ה-DEI בארה"ב ● למרות ההתנגדות, המנכ"ל קוק הזהיר כי אפשר שאפל תיאלץ לבצע שינויים במדיניותה בכל זאת

בעלי המניות של חברת אפל הצביעו אתמול (ג') נגד הצעה לסגת ממדיניות הגיוון, השוויון וההכללה (DEI) של החברה, זאת על אף שהענקית מקופרטינו אותתה להם כי היא כנראה תצטרך לשנות את מדיניות ה-DEI שלה, קקב שינויים בסביבה המשפטית בארה"ב.
ההצעה, שהוגשה לאפל על ידי המרכז הלאומי למדיניות ציבורית, ה-NCPPR, טענה כי תוכניות גיוון עלולות להוביל לאפליה ולסיכוני תאימות – משמע, סיכונים משפטיים שאפל עלולה להיות חשופה אליהם עקב אי ציות לחוקים, תקנות, מדיניות או סטנדרטים רלוונטיים.
למעשה, אפל המליצה לבעלי המניות להצביע נגד ההצעה, וטענה כי היא מנסה "לנהל במיקרו-ניהול" את פעילותה העסקית. הדירקטוריון הוסיף כי הוא וההנהלה "מקיימים פיקוח פעיל על סיכונים משפטיים ורגולטוריים ותאימות".

טים קוק, מנכ"ל אפל. צילום: ShutterStock
קוק: "באפל אנשים מרקע ונקודות מבט מגוונות מתאחדים"
בישיבת בעלי המניות השנתית של החברה, הודה מנכ"ל החברה, טים קוק, כי ייתכן שיהיה צורך לבצע התאמות במאמצי הגיוון וההכללה של אפל, תוך התחשבות בשינויים האחרונים בסביבה המשפטית בארה"ב. עם זאת, קוק – המשתייך לקהילה הגאה בעצמו – הביע תמיכה במאמצי הגיוון של אפל, באומרו כי "החוזק של החברה תמיד נבע מהעסקת האנשים הטובים ביותר, ולאחר מכן מתן תרבות של שיתוף פעולה, שבה אנשים מרקע ונקודות מבט מגוונות מתאחדים כדי לחדש וליצור משהו קסום עבור המשתמשים שלנו".
לדבריו, "ככל שהנוף המשפטי סביב הנושא הזה יתפתח, ייתכן שנצטרך לבצע כמה שינויים כדי לציית, אבל כוכב הצפון שלנו, של כבוד והערכה לכולם, והעבודה שלנו למען מטרה זו – לעולם לא יתערערו".
ההחלטה של בעלי המניות של אפל מהווה ניצחון קטן לעתיד תוכניות ה-DEI, והגיעה ימים ספורים לאחר ששופט בבית משפט מחוזי בארה"ב חסם כמה מצווי ה-DEI של ממשל טראמפ, תוך ציון חששות חוקתיים.
בנוסף ה-NCPPR הפסיד בהצבעה דומה במהלך ישיבת בעלי המניות של רשת קוסטקו בינואר, כאשר 98% מבעלי המניות הצביעו בעד המשך קיום תוכניות ה-DEI גם במקרה זה.
מתי החלה מדיניות הגיוון וההכללה ולמה היא משתנה?
תוכניות DEI החלו לצבור תאוצה בארצות הברית לאחר חקיקת חוק זכויות האזרח עוד ב-1964, במטרה לתקן אפליה היסטורית ולקדם את סיכוייהם של מי שיש להם ייצוג במיעוט בתעשייה – נשים, שחורים, אסיאתים והיספאנים, חברי קהילת הלהט"ב, ואחרים.
בעשור האחרון חברות רבות, בהובלת ענקיות הטק האמריקניות כולל גוגל, מטא ואחרות, הציבו לעצמן יעדים שאפתניים לגיוון מגדרי ואתני. אפל עצמה יישמה מספר יוזמות ממוקדות גיוון והכללה, אפילו כולל תוכנית גיוון ספקים, המוקדשת לעבודה עם ספקים מקהילות שבעבר לא יוצגו מספיק. אפל מציינת באתר האינטרנט שלה כי יש לה "הכללה וגיוון הנחשבים לחלק מכל סקירת ביצועים, לכל אדם, בכל רמה", לצורך "יצירת חוויית עובד שוויונית יותר". אלא שבאחרונה הלך הרוח בארצות הברית – משתנה.
BREAKING: Apple Just Rejected President Donald Trump's allies calls for end to DEI.
Apple is sticking to their DEI policies.
Apple Shareholders Just Rejected Ban On Diversity Initiatives. pic.twitter.com/kRj4Hzwaz0
— PoliticsVideoChannel (@politvidchannel) February 25, 2025
תגובת חברות הטק לשינויים במדיניות הממשל
ההצבעה ב-אפל מגיעה על רקע גל של שינויים במדיניות הגיוון וההכללה של חברות הטק הגדולות בארה"ב, כפי שדיווחנו, בעקבות לחץ מצד ממשל נשיא ארה"ב החדש/ישן, והביקורת הגוברת על תוכניות ה-DEI שמשמיעים טראמפ, אנשיו ותומכיו. מטא, גוגל ואמזון לא התלבטו וכבר נקטו בצעדים לצמצום או ביטול תוכניות ה-DEI שלהן.
לדברי גורמים בתעשייה, חברות הטק נכנעות לתכתיבי ממשל טראמפ, הטוען כי תוכניות אלו בזבזניות ויוצרות אפליה הפוכה. צווים נשיאותיים חדשים שהוצאו מבטלים חוקים שקידמו גיוון והכללה במוסדות הממשל, ומורים על הכנת תוכנית שתמנע מארגונים גדולים לקיים תוכניות שכאלו, משום שהן "מהוות אפליה או העדפה בלתי חוקית", כך נטען.
איל ויזם הטק אילון מאסק, שכידוע מקורב מאוד לנשיא טראמפ ולרפובליקנים, ואף מונה כיועץ להתייעלות לממשל ומנהל מחלקה חדשה וייעודית למשימתו זו, ה-DOGE, טען גם הוא ובקולניות נגד מדיניות הגיוון וההכללה, עד כדי כך שאמר שבגללה עובדים בעיריית לוס אנג'לס – שנבחרו לפי טענה זו רק בשל צורך בייצוג מיעוטים ולא בזכות כישרונם – כשלו בטיפול בשריפות החמורות שפרצו באזור.
מבקרי תוכניות ה-DEI טוענים כי עד כה הממשל התמקד בגיוון, שוויון והכללה, במקום להתמקד בביצועים ובמקצועיות. כך לדוגמה, צ'רלי קירק, מייסד ארגון Turning Point USA – הדוגל בגישה שמרנית ומקדם אותה בקמפוסים בתיכונים, קולג'ים ואוניברסיטאות – אמר כי כאשר הממשל מתמקד בנושאים כמו DEI ו"פרויקטים של להט"ב", הוא "מודאג מאבסטרקציות (דברים מופשטים ג"פ)" ולא עושה את הדברים הבסיסיים המוטלים עליו.
TARGET has lost over 15.7 billion dollars in revenue since ending DEI on January 24th. So everyone that has been boycotting them thank you and it’s definitely hitting them where it hurts! 💪👍👊🔥🎤👋💙 pic.twitter.com/19LeEpYute
— Suzie rizzio (@Suzierizzo1) February 22, 2025
יצוין כי בתגובה להלך רוח זה של השלטון החדש, יש גם רבים שמתקוממים ונלחמים בגישה החדשה לנושא הגיוון והכללה – כך למשל, ברשת X שותפה קריאה להחרמת תאגיד הקמעונאות הענק טארגט (Target) – וציוץ חדש שהעלתה גולשת אכפתית בסוף השבוע עדכן את המוחים כי "טארגט הפסידה יותר מ-15.7 מיליארד דולר בהכנסות מאז סיום ה-DEI ב-24 בינואר. אז כל מי שהחרים אותם – אני מודה לכם וזה בהחלט פוגע בהם איפה שכואב!"
תגובות
(0)