VMware הכריזה על vCloud Request Manager לניהול מרכזי נתונים וירטואליים בעידן הענן

הפתרון מאפשר לארגונים ליצור מאגדים של משאבים וירטואליים של תשתיות פיזיות, המנפקים יישומים ומדיניות שימוש מנוהלת ● המרכזים נמצאים בעננים פרטיים או ציבוריים וניתן להעבירם לסביבות IT שונות, בהתאם לצרכי ה-IT ודרישות המשתמשים

13/10/2010 16:08

לאחר חמישה עשורים של מיחשוב ארגוני, השקף האולטימטיבי שעולה בכל מצגת של מנהל בכיר בתעשייה הוא זה המחלק את התקופה לעידנים שונים – עשור לכל עידן.

העידן הראשון הוא שנות ה-60' וה-70' – עת שלט בכיפה המחשב המרכזי, המיינפריים כפי שהוא נקרא בז'רגון המקצועי. זה היה עידן שלטונה המוחלט של יבמ (IBM), הענק הכחול. עם המצאת ה-PC, על ידי יבמ עצמה, עבר מרכז הכובד של פיתוח היישומים לפלטפורמת wintel – מעבדי אינטל (Intel) עם מערכת ההפעלה חלונות (Windows) של מיקרוסופט (Microsoft). כך, שלטה ענקית התוכנה מרדמונד בשנות ה-80' וה-90' של המאה הקודמת.

השלב הבא היה עידן הרשת העולמית, כאשר כיום מיליארדי משתמשים מחוברים אליה 24 על 7. עתה, הגיע העידן החדש – עידן הענן, בו ה-IT המנהל את המיחשוב ברשת הארגוני עובר למודל החדש של וירטואליזציה מלאה של תשתיות המיחשוב במרכזי נתונים אדירים. עכשיו מרכז הכובד נוטה דווקא לכיוונה של חברת VMware – חלוצת הווירטואליזציה על מעבדי x86 של אינטל, מעין מודל חדש שייתכן שיזכה למושג vmtel. אם לשפוט על פי דבריו של מנכ"ל החברה, פול מריץ, לשם VMware מכוונת במלוא העוצמה.

המשמעות העסקית בעיני ההנהלה של IT כשירות

עתיד המיחשוב הארגוני הוא באוטומציה מלאה של תשתיות התיקשוב במרכזי הנתונים החדשים שייבנו כבר במודל הענן ובסופו של תהליך יגשימו למשתמשים את חזון המיחשוב כשירות. אוטומציה מלאה של תשתיות ה-IT המבוססת על וירטואליזציה, כמובן, תאפשר למשתמשים ניפוק עצמי של יישומים מתוך שילוב של מערך עננים, פרטי, ציבורי והיברידי. זה העתיד של המיחשוב לפי פול מריץ – מנכ"ל ונשיא VMware, כפי שהציג אותו במליאת הפתיחה של הכנס השנתי של משתמשי החברה באזור EMEA, שנערך השבוע בקופנהגן, דנמרק.

לדבריו, השאלה אינה עוד האם הווירטואליזציה היא הכיוון במיחשוב הארגוני – אלא מתי, כיצד ועד כמה תעמיק. הרי עד עתה הווירטואליזציה נתפסה בעיקר כהורדת עלויות החומרה במרכז הנתונים capex (ההשקעות ההוניות), אך מעתה המטרה המרכזית היא הורדת עלויות התפעול opex.

פול פריץ מציג את עוצמת צמיחתה של VMware במונחי משתמשים, מקצוענים ושותפים בעולם

עלויות תפעול יפחתו שיותר תהליכים ניהוליים יעברו לאוטומציה מלאה, לדברי מריץ, הרואה לנגד עיניו בעידן הענן הנמצא כבר כאן, "מחשב ענק" שהוא למעשה תפירה של שרתים, מערכי אחסון ורישות על ידי מוצרי VMware, כמובן. המחשב הענק הזה מנוהל באוטומציה מלאה ומנפק מיחשוב רזה לפי דרישה לכל המשתמשים באשר הם, היישר למכשיר שהם משתמשים בו ובאבטחת מידע מלאה. זאת, כמובן, כבר עם שותפיה של VMware.

המוצר אותו הציג מריץ הוא vCloud Director המאפשר לארגונים ליצור מאגדים (pools) של משאבים וירטואליים של תשתיות פיזיות – מה ש-VMware מכנה מרכזי נתונים וירטואליים, המנפקים יישומים ומדיניות שימוש מנוהלת. מרכזים וירטואליים אלה נמצאים בעננים פרטיים או ציבוריים וניתן להעבירם לסביבות IT שונות, בהתאם לצרכי ה-IT ודרישות המשתמשים. מעל מרכזי הנתונים הווירטואליים, המשתמשים יוכלו לנפק לעצמם את התוכנה המתאימה להם מתוך חנויות היישומים – App Stores בלשון העולם הצרכני וחברת אפל (Apple), או קטלוגים של שירותים – בלשון ענף ה-IT ו-VMware.

כדי להעניק למחלקת ה-IT שליטה טובה יותר בעידן הענן החדש ההולך ומסתבך, פנימית-ניהולית, למרות שהוא מפשט את הניהול למשתמשים, VMware הכריזה על vCloud Request Manager. מודול מנהל הדרישות בענן, יאפשר ליחידות ה-IT לעקוב אחר רישיונות התוכנה, לנהל הרשאות הגישה של המשתמשים ליישומים השונים ועוד.

המוצר המוכרז - vCloud Director

ניהול ניפוק מיחשוב, אחסון ושאר משאבי IT, ככל הוא נעשה גמיש יותר, כך הוא נעשה מורכב עד מסובך יותר וחייבים לנטר אותו אוטומטית (אי-אפשר לעשות זאת ידנית), כדי לגלות את מידת יעילותו ולשפר בהתאם. כך, VMware הכריזה על הגירסה המעודכנת vCenter CapacityIQ המאפשרת אנליטיקת חיזוי של שימוש באחסון.

שני המוצרים האחרונים, vCloud Request Manager ו-vCenter CapacityIQ 1.5 יהיו זמינים מהרבעון הרביעי השנה ויחויבו לפי כל מכונה וירטואלית בשימוש.

שיא חדש של משתתפים - מעל 7,000, כמו גם 160 מציגים בתערוכה

הכותב הוא שליח אנשים ומחשבים לדנמרק

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים