מומחה לדיני עבודה מציע: להקים "בית דין מהיר" למפוטרים

"מעסיקים רבים מנצלים את המיתון ומפטרים - וצריך לעזור במהירות למובטלים החדשים, כדי שיוכלו להמשיך להתקיים בכבוד", אמר המומחה, עו"ד אביחי ברטונובסקי, בראיון לאנשים ומחשבים ● לדבריו, בית דין שכזה יזרז את ההליכים וידון בתביעות בסכומים גבוהים יותר מסכום התביעה המקסימלי הקיים כיום בהליכים מהירים ● בקשר לפיטורים בהיי-טק הוא אמר, כי הם "'הומניים יותר', ועובדי ההיי-טק מסודרים יותר משאר המשק"

יש להקים "בית דין מהיר" לעשרות אלפי המפוטרים שיש כיום במשק, ובתוכם – לאלפי מפוטרי ההיי-טק; כך אמר עו"ד אביחי ברטנובסקי, מומחה לדיני עבודה, בראיון לאנשים ומחשבים. לדבריו, המטרה בהקמת בית הדין היא לא לפגוע בזכויות הסוציאליות של המפוטרים ולאפשר להם להתקיים בכבוד גם כשיהיו מובטלים.

ברטנובסקי הוסיף, כי "מעסיקים רבים מנצלים את המיתון השורר כיום על מנת לפטר עובדים, תוך רמיסת זכויותיהם הסוציאליות הבסיסיות. הם יודעים שאפילו אם הם ייתבעו על ידי העובדים – ההליך המשפטי הארוך ייתן להם אורך נשימה. המעסיקים אינם מהססים לנצל עובדה זו".

לדבריו, "המיתון מאיים גם על יכולתם הפיננסית של מעסיקים במשק. עובדים עלולים להיקלע למצב שבו לא רק שיתמודדו עם כך שאין להם זכויות סוציאליות, אלא שגם כאשר הם יקבלו מבית המשפט את פסק הדין המיוחל, הם יימצאו בפני שוקת שבורה, כי מקום עבודתם התמוטט". כך, הוסיף, כל שייוותר להם לעשות כדי לגבות את המגיע להם יהיה לפנות לבית המשפט המחוזי ולהגיש בקשת פירוק או בקשה לפתיחה בהליכי פשיטת רגל נגד מעסיקיהם. זאת, כדי שיקבלו מהביטוח הלאומי חלק ממה שמגיע להם.

ברטנובסקי אמר, כי יש פתרון למצב: דיון מהיר בבית הדין לעבודה. אלא שהסכום המרבי לדיון בדרך זו עומד על 20,600 שקלים. במקרים רבים, אמר, סכום התביעה של המפוטרים נגד מקום עבודתם גבוה יותר, ולכן גם מועד קביעתו של הדיון מתעכב לעתים חודשים ארוכים.

בהתייחס לאלפי המפוטרים בהיי-טק, אמר ברטנובסקי, כי "מצבם טוב יותר יחסית מאלה של העובדים במפעלים עוף העמק, או פרי הגליל. בדרך כלל, הפיטורים של עובדי ההיי-טק 'הומניים' יותר. הם מסודרים יותר משאר המשק".

ההצעות של עו"ד ברטנובסקי: לזרז את ההליכים ולהעלות את סכום התביעה המקסימלי בדיונים מהירים
בעקבות העובדות הללו, מציע ברטנובסקי לפעול להקמת בית דין מהיר, שינהל את הדיונים וייתן את החלטותיו במתכונת מזורזת. כמו כן, הוא מציע להחיל בבית הדין החדש כמה שינויים לעומת ההליכים הקיימים: להגדיל את סכום התביעה ל-50 אלף שקלים; לקבוע דיון מזורז מבלי שיידרש מהמעביד להגיש כתב הגנה אלא טיעון בעל פה בלבד; לקבוע דיון לבירור, לא יאוחר מ-30 ימים לאחר הגשת כתב התביעה; ולחייב את השופטים לתת פסק דין בתוך חודש. הוא הסביר, כי "בדרך זו תחסוך המדינה כספים רבים המשולמים דרך המוסד לביטוח לאומי".

"הרעיון בהקמת בית הדין", סיכם ברטנובסקי, "הוא שאנשים לא יגיעו אל עברי פי פחת ושהתשלומים המגיעים להם אכן יגיעו תוך פרק זמן סביר, מבלי שהמעסיקים ינצלו לרעה את המצב".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים