ד"ר סטיב הרוד, VMware: "אם אתה גרוע ב-IT – תהיה גרוע גם בווירטואליזציה"

"הסיבה לכך היא שהתחום דורש יכולות שליטה, ניהול וטיפול בהיבטי אבטחת מידע", אמר ד"ר הרוד, סגן נשיא בכיר ו-CTO ב-VMware העולמית ● לדבריו, "הקו בין עננים פרטיים וציבוריים הולך ונהיה מטושטש יותר ויותר; עננים בני כלאיים כבר אינם נושא לדיון בארגונים שאותם אני פוקד אלא מציאות הולכת ומתרחבת"

"הווירטואליזציה כבר מזמן עברה את שלב ה-'האם'. כיום, השאלות לגביה הן 'מתי' ו-'באיזה היקף'. אם אתה גרוע ב-IT, סביר להניח שגם פרויקט הווירטואליזציה שלך לא יצלח, כיוון שהתחום דורש יכולות שליטה, ניהול וטיפול בהיבטי אבטחת מידע. היעד כיום הוא ניהול הענן", כך אמר ד"ר סטיב הרוד, סגן נשיא בכיר ו-CTO ב-VMware העולמית.

ד"ר הרוד, הפועל בתחום הווירטואליזציה כבר שני עשורים, היה דובר המפתח בכנס המשתמשים של VMware בישראל, VMUG. האירוע, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ד') במלון שרתון בתל אביב, בהשתתפות כ-200 משתמשים.

הוא הוסיף, כי "הקו בין עננים פרטיים וציבוריים הולך ונהיה מטושטש יותר ויותר. עננים בני כלאיים כבר אינם נושא לדיון בארגונים שאותם אני פוקד אלא מציאות הולכת ומתרחבת". "בשנה שעברה הפצנו גרסה חופשית של vCloud Connector, שמאפשרת ללקוחות להציג, להעתיק ולתפעל את משאבי המיחשוב שלהם בתוך הענן הפרטי", ציין ד"ר הרוד. "אני מעריך שמגמה זו תימשך גם השנה".

"מרכיב הניהול הופך להיות חשוב יותר ויותר, הן מאחר שחלק ממשאבי המיחשוב בארגונים הם בענן וחלקם פיזיים והן מאחר שתשתיות ה-IT הן הטרוגניות", אמר. "vCloud Director שלנו יודע להעביר עבודות מיחשוב לביצוע בין מרכזי נתונים וירטואליים וגם בין עננים שונים". לדבריו, "העתיד הוא בפתרון של VMware. המתחרים אינם מציעים מעבר, אלא נעילה. כיום, 75% מהעוברים לענן יעשו זאת בעזרת VCloud Director שלנו, שמאפשר ניהול תשתית הענן כשירות (IaaS) ומעבר בין עננים פרטיים ומעורבים".


צילום ועריכת וידיאו: עדי רמלר

מגמה נוספת שמהווה אתגר עבור המנמ"רים הארגוניים, אמר ד"ר הרוד, היא העולם הנייד וכניסת רכיבים ניידים אישיים של עובדים למיחשוב הארגונים, BYOD (ר"ת Bring Your Own Device). היעד בשדה זה, לדבריו, הוא לספק תשתית מיחשוב ארגונית שתוכל לבצע הקצאות של היישומים הללו, כמו גם לפתח יישומים חדשים. "אנחנו מציעים פלטפורמה פתוחה כשירות (PaaS) לפיתוח יישומים בענן, איתם המנמ"ר יכול לעבור מענן לענן", אמר ד"ר הרוד. "מדובר ב-Cloud Foundry שלנו ברישיון Apache 2.0, שנכתב במסגרת Ruby. כך, מי שמפתח ב-Cloud Foundry, ולא בדוט.נט או בג'אווה (Java), יכול לנוע עם היישום שלו בין עננים שונים ולא 'להיתקע'". הוא צופה עלייה בצריכה של לקוחות ארגוניים את ה-PaaS, בשל התועלות הטמונות בפלטפורמה זו.

האתגר הבא הניצב בפני המנמ"רים, סיים ד"ר הרוד, הוא התמודדות עם העולם שלאחר עידן המחשב האישי: "נדרש יהיה לחבר בין יישומים חלונאיים ושאינם כאלה, בין יישומים ניידים במגוון צורותיהם, בין המידע המצוי במערכות IT שהן מבוזרות, ובין המשתמשים המצויים בכל מקום – בעבודה, בבית ובכלי הרכב. דרושה התייחסות שונה מהעבר, אז המיקוד היה רק על המחשב האישי בעבודה. אנו ניצבים בפתחה של תקופה מרתקת, הטומנת בחובה עבורנו הזדמנויות רבות".

לרגל האירוע השיקה VMware ישראל בלוג וחשבון טוויטר (Twitter), שם ניתן להתעדכן בעוד חדשות ולקבל פרטים נוספים

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים