פריזה הטמיעה מערכת פדגוגית בענן שלה עבור משרד החינוך; ההיקף: 750 אלף שקלים

מרכיבי המערכת משולבים זה בזה ויש ביניהם מודולים רבים ● היא פותחה באמצעות מחולל מערכות המידע של פריזה, ה-SysGenitor בסביבת ASP.NET, תוך שימוש במסד הנתונים SQL Server 2005/2008 ● המערכת תשמש את תוכנית מיל"ת, שפועלת בגני ילדים, בתי ספר יסודיים וחטיבות ביניים לטובת ילדים ממשפחות מוחלשות, וכוללת טיפול פרטני בילדים בעלי ליקויי למידה, קשיים רגשיים והתפתחותיים

פריזה מערכות מידע וטכנולוגיות הקימה בענן שלה מערכת לאיסוף, ניתוח, מדידה ותצוגה של מידע פדגוגי עבור מערך החינוך, במסגרת תוכנית מיל"ת. פרויקט ההקמה החל באוגוסט האחרון והסתיים בימים אלה. היקפו עומד על 750 אלף שקלים.

תוכנית מיל"ת (ר"ת מסגרות יום לימודיות ותכניות תוספתיות) מופעלת על ידי קרן רש"י והעמותה לתפנית בחינוך. התוכנית פועלת בגני ילדים, בתי ספר יסודיים וחטיבות ביניים שמשרד החינוך בוחר, לטובת ילדים ממשפחות מוחלשות, וכוללת טיפול פרטני בילדים בעלי ליקויי למידה, קשיים רגשיים והתפתחותיים.

המערכת, שמשמשת את משרד החינוך והעמותה כאחד, יושבת בענן של פריזה ומשרתת יותר מ-550 משתמשים, על פי רמות הרשאה שונות שנקבעות בהתאם למיקומם בהיררכיה. כמו כן, היא מתעדת מידע אודות יותר מ-1,000 מוסדות חינוך ויותר מ-37 אלף תלמידים.

מרכיבי המערכת משולבים זה בזה ויש ביניהם מודולים רבים, כגון: מערכת ניהול אנשי הוראה, כולל כרטיס אישי לכל מורה; מערכת ניהול תלמידים בהתאמה לפורמט המנב"ס של משרד החינוך; מערכת לניהול מערכת שעות מתוכננת, שכוללת תהליך בנייה יעיל; מערכת לניהול מוסדות לימוד, על פרטיהם ופרטי אנשי הקשר; ניהול נושאי לימוד; ניהול פרויקטים תקופתיים אליהם משויכים מורים, תלמידים ואנשי קשר; תיעוד מיפוי פדגוגי; הזמנות עבודה; תוכנית שנתית; מערכת ניהול להזמנות עבודה; מערכת לניהול ומעקב אחרי החלטות של ועדות היגוי; ומערכת לניהול אישורי הפעלה והתחייבויות. בנוסף, יש למערכת יכולת ייצוא וטעינת מידע לאזוריה השונים. בהיבט האבטחה, היא כוללת מערך הרשאות שמאפשר למרכזים אזוריים לנהל את הפעילויות במוסדות הרלוונטיים להם ומערכת ניהול משתמשים.

פיתוח המערכת נעשה באמצעות מחולל מערכות המידע של פריזה, ה-SysGenitor בסביבת ASP.NET, תוך שימוש במסד הנתונים SQL Server 2005/2008.

דן בלום, מנהל תפעול בתוכנית מיל"ת, ציין ש-"הצלחנו להטמיע בקלות יחסית את תהליך העבודה כולו, על כל שלביו".

טל כידן, מנכ"ל פריזה, אמר ש-"התמודדנו עם הצורך להטמיע את מערכת המידע ללא ביצוע של הדרכות פרונטליות עבור המשתמשים הפזורים ברחבי הארץ. לשם כך נדרשנו לייצר ממשק הזנת מידע שמחד ייתן מענה לדרישות המורכבות של תהליך השימוש במערכת על פי מחזור החיים השנתי ומאידך זכרנו בכל העת שבקצה ישנו רכז מוסד חינוכי שאינו אוריין מחשב במיוחד".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים