גוגל נדרשה להסיר לינקים המפנים למידע שהורידה בעבר

ענקית האינטרנט תצטרך להוריד מתוצאות החיפוש שלה הפניות לידיעות חדשותיות, שכוללות פרטים שכבר הורידה אודות פשע שביצע ילד בן עשר לפני כעשר שנים ● זאת, מאחר שמדובר במידע "לא רלוונטי ובעל השפעות שליליות"

זכות הציבור לדעת מול זכות הפרט להישכח. גוגל

גוגל (Google) התבקשה להסיר ממנוע החיפוש שלה הפניות לידיעות חדשותיות שבהן פרטי מידע על סיפור שכבר הסירה – כך קבע בשבוע שעבר ה-ICO (ר"ת Information Commissioner's Office), גוף בריטי הפועל מטעם משרד המשפטים בממלכה המאוחדת, בהתבסס על חוק הגנת המידע מ-1998. מדובר בתשעה לינקים שמפנים לאתרים ובהם מידע על עבירה שביצע אדם לפני עשר שנים, בעת שהיה בן 10.

ההחלטה מגיעה לאחר שהמתלונן ביקשה להסיר מידע על אודותיו, בהתאם לחוק זה, כאשר מחפשים את שמו במנוע החיפוש. גוגל הסירה את האפשרות להגיע לאותו מידע מתוך הנחה כי מדובר בפרטים העונים על אחד הקריטריונים הבאים: לא מדויק, לא רלוונטי או מפרט יתר על המידה בהתאם לחיפוש הנדרש. אלא שהסרת המידע הפכה לסיפור ואתרים נוספים פרסמו על המקרה, לרבות המידע הראשוני אותו ביקש המתלונן להסיר.

ענקית החיפוש סירבה לעשות כן בטענה כי המידע עדיין רלוונטי ומשרת את האינטרס הציבורי. ה-ICO, מנגד, קיבל טענה זו אולם הדגיש כי מדובר בהסרת ההפניות למידע ממנוע החיפוש של גוגל, ולא הסרת המידע כליל מאתרי החדשות, ועל כן קבלת אותן הפניות מחיפוש שמו של המתלונן תעלה "מידע לא רלוונטי ובעל השפעה שלילית" על המתלונן.

"בואו נהיה ברורים. אנחנו מבינים שקישורים שמוסרים כתוצאה מהחלטה של בית המשפט זה דבר שעיתונים רוצים לכתוב עליו. ואנחנו מבינים גם את שאנשים צריכים להיות מסוגלים למצוא את הסיפורים האלה באמצעות מנועי חיפוש כמו זה של גוגל. אבל זה לא אומר שהמידע הזה צריך להתגלה בכל פעם שמחפשים את שמו של המתלונן", אמר סגן נציב הוועדה, דיוויד סמית'.

גוגל נדרשה להסיר את הלינקים בתוך 35 יום. אם לא תעשה זאת היא צפויה לקבל קנס כספי גבוה. עם זאת, לענקית החיפוש שמורה זכות הערעור על ההחלטה.
במאי 2014 קבע בית הדין האירופי לצדק (ECJ) קבע כי לאנשים יש "הזכות להישכח" – היכולת להסיר מידע בעייתי מעברם ממנועי החיפוש ברשת. עיקר הפוקוס הוא על גוגל, שכן ענקית האינטרנט מחזיקה ברוב המוחלט של שוק החיפוש באירופה. הפסיקה, שחלה על תושבי האיחוד בלבד, מעוררת ויכוח בין מצדדי חופש הביטוי לאלו המבקשים להציב סייגים ברשת. גוגל הביעה לא פעם את התנגדותה ונאלצת לקבל בהכנעה בקשות על רקע "הזכות להישכח". יותר מ-200 אלף בקשות הוגשו לגוגל על רקע פסיקה זו.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים