תקומת ה-IT של נירלט אחרי ה-7 באוקטובר

ערן ענו, מנהל תשתיות, תמיכה ואבטחת מידע במפעל הצבעים הדרומי, מספר כיצד המעבר ב-2019 לענן של ווי אנקור קיצר את משך ההתאוששות של החברה בעקבות השריפה שהמפעל של החברה בניר עוז ספג ביום הטבח הנורא

ערן ענו, מנהל תשתיות, תמיכה ואבטחת מידע במפעל נירלט בניר עוז.

בתחילת המלחמה ספג מפעל נירלט פגיעות קשות, שהובילו לנזק משמעותי במתקן הייצור הראשי של החברה. המתקן, שבקיבוץ ניר עוז בעוטף עזה, נפגע מירי רקטות ושריפות שהתלקחו בעקבות זאת. "בבוקר הארור של ה-7 באוקטובר לא ידענו את היקף הפגיעה בנו, רק שהייתה שריפה גדולה", אמר לאנשים ומחשבים ערן ענו, מנהל תשתיות, תמיכה ואבטחת מידע במפעל הצבעים הדרומי. "למזלנו, לא היו עובדים במפעל, שאינו עובד בשבת. ב-15 באוקטובר הותר לנו להיכנס, בפעם הראשונה, למה שנותר מהמפעל, והבחנו ש-70% מההיצע וכושר הייצור שלנו נפגעו. בחלוף שבועות, ועם פעולות שיקום רבות וסיוע, המפעל בעוטף עזה שב לפעול. זה היה אתגר עצום, אבל ידענו שאין לנו זמן להתאבל – היינו חייבים לחזור לייצר צבעים ולשמור על הפרנסה של מאות משפחות. כעת אנחנו מצויים בעיצומו של מהלך לבניית חלופות ולשיקום והשבה של כלל יכולות הייצור שלנו, ול-IT יש חלק משמעותי בכך".

נירלט היה המפעל הגדול שנפגע ביום הטבח – מבין כלל החברות בדרום: חלקים מהמפעל ניזוקו קשות, כולל מחסני חומרי גלם ופסי הייצור, והנזק השפיע ישירות על יכולת הייצור והאספקה של החברה. גם המרכז הלוגיסטי שנמצא ליד המפעל – נהרס.

בעלת השליטה בנירלט היא קבוצת אינרום תעשיות בנייה. הקבוצה עוסקת בייצור ושיווק של פתרונות בנייה ופיתוח סביבה ונוף, בהם בלוקים ומוצרי בטון, מוצרי גמר לבנייה, בהם טיח, דבקים וחומרי איטום, וכן צבעים לבנייה, שיפוצים ותעשייה ומערכות צנרת אינסטלציה. נירלט, שעוסקת בתחום הצבעים, היא אחת החברות הבנות של אינרום, כשהאחרות הן יצרנית הבלוקים איטונג, יצרנית מוצרי הגמר לבנייה מיסטר פיקס ויצרנית מערכות האינסטלציה SP.

200 עובדים בניר עוז

ענו אמר כי "נירלט הוקמה בניר עוז ב-1982, כמפעל לייצור מוצרי איטום, ובהמשך ייצרה צבעים לבניין. לחברה שני אתרים מרכזיים לייצור ולהפצת מוצרים – בניר עוז ובאזור התעשייה של נתניה, עם כושר ייצור של כ-80 מיליון ליטרים צבע בשנה".

החברה מעסיקה כ-400 עובדים, 200 מהם בניר עוז, ויש לה מחזור מכירות שנתי של כחצי מיליארד שקלים. המפעל נמצא כשני ק"מ מהגבול בין ישראל לרצות עזה, והוא המפעל המרכזי של נירלט. הוא משתרע על כ-51 דונם ובו מיוצרים מרבית מוצרי החברה, בכללם צבעים, ציפויים, עזרי צביעה, חומרי איטום ועוד.

"בשנים האחרונות חווינו צמיחה שנתית בשיעור של 5.2%", אמר ענו. "הצמיחה נבעה מהשקעה משמעותית שלנו בחדשנות וביכולות מיכון שהביאו להגדלת כושר הייצור".

ה-IT של נירלט

מערכות המידע של נירלט פועלות בענן של ווי אנקור (WeCloud) מקבוצת חילן. הענן מספק לנירלט מגוון שירותים, לרבות שרתים וירטואליים עתירי ביצועים, שירותי גיבוי והגנה מכופרות, שירותי אבטחת מידע, קישוריות לאינטרנט והתאוששות מאסון. שירותי הענן ממוקמים במרכז הארץ ובצפונה, במתקנים מאובטחים, תת קרקעיים, ועומדים בסטנדרטים גבוהים.

"למזלנו, בסוף העשור הקודם עברנו לענן מנוהל של ווי אנקור, וכך מערכות המידע שלנו שבענן – לא נפגעו, וסיפקו לנו יכולת ותשתיות להמשך הפעילות. לו גם השרתים היו נשרפים – היינו נמצאים במצב גרוע יותר", ציין ענו. "מיד אחרי ה-7 באוקטובר התמקדנו במפעל סולבנט, שלא נפגע יותר מדי, חיברנו אותו מחדש בזריזות לענן ובמקביל, סיפקנו מענה מאובטח ל-80 עובדים שעבדו מהבית".

הוא ציין כי "בעקבות השריפה, התחלנו להרים אתרים חלופיים, באשקלון ובנתיבות: הרמנו מרכז לוגיסטי זמני ולצידו הקמנו מחסן חומרי גלם, עם תקשורת נפרדת. במקביל, העברנו חלק מקווי הייצור למפעל שלנו בצפון".

"בשלב השני", ציין, "שכרנו מתחם שלם בעמק שרה בבאר שבע, והקמנו סביבת ייצור לחומרי מרק ו-'שליכטים'. הרמנו סביבת IT חדשה והקמנו סביבת OT נפרדת לידה. לאחר מכן שכרנו עוד מבנים בעמק שרה בבאר שבע והקמנו סביבת משרדים – כדי להשיב את העובדים שעבדו מהבית".

ענו הוסיף ש-"הענן של ווי אנקור סייע לנו להקל על מצוקת כוח אדם. חלק מאנשיי היו במילואים והצלחתי לנהל את האירוע עם עובד אחד בלבד נוסף".

רועי ברקאי, סמנכ"ל חטיבת ענן בווי אנקור.

רועי ברקאי, סמנכ"ל חטיבת ענן בווי אנקור. צילום: רועי כרמי

רועי ברקאי, סמנכ"ל חטיבת ענן בווי אנקור, ציין כי "השימוש של נירלט בשירותי ענן מנוהלים אפשר לה לשמור על המשכיות עסקית מלאה. מערכות המידע, הייצור והלוגיסטיקה נותרו זמינות ומתפקדות – מה שאפשר לה להמשיך בפעילותה, גם בזמן המשבר. רתמנו את הענן שלנו לטובת מסע השיקום של נירלט".

לסיכום אמר ענו כי "ההחלטה לעבור לענן המנוהל של ווי אנקור הסתברה כמצוינת. אחרי שחווינו אסון, חלק ניכר מעבודת השיקום נחסך בשל המעבר לענן. אנחנו מצויים בעיצומו של פרויקט תקומה לנירלט, ולטובתו גייסנו חמישה מהנדסים. נעתיק את חדר המחשב שהיה בניר עוז למפעל סולבנט. נבנה מפעל מתקדם, חדש, לצד מרכז לוגיסטי ומשרדים חדשים, ונסיים את הבנייה עד סוף העשור. החזרנו את הצבע לחברה – ולשוק".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים