ההכנסות של פורמולה: ירידה ברבעון, תוצאת שיא בשנה כולה

חברת האחזקות מסכמת רבעון עם ירידה בהכנסות ועלייה קלה ברווח הנקי, ושנה עם גידול בהכנסות וקיטון ברווחיות

גיא ברנשטיין, מנכ"ל פורמולה.

תוצאות מעורבות לפורמולה: מהדו"חות הכספיים של החברה, שאותם היא פרסמה היום (ג'), עולה כי ההכנסות השנתיות שלה אמנם רשמו תוצאת שיא, אך ברבעון האחרון הן קטנו. לעומת זאת, הרווח הנקי הרבעוני הציג עלייה קלה, וזה השנתי – ירד.

הנתונים השנתיים מראים שב-2023, ההכנסות של פורמולה עלו ב-1.9% והגיעו לשיא שנתי של יותר מ-2.6 מיליארד דולר. בנטרול השפעת השינויים בשערי החליפין, הן היו עולות ב-8.4% לכמעט 2.8 מיליארד.

הרווח הנקי השנתי רשם ירידה של 17% ל-165.7 מיליון דולר והרווח המיוחס לבעלי המניות קטן ב-21.4% ל-64 מיליון דולר. נתון זה נפגע מגידול בהוצאות בגלל עליות בשערי הריבית. הרווח התפעולי השנתי הציג ירידה של 13.5% ל-239.4 מיליון דולר. יש לציין שהרווח התפעולי ב-2022 כלל רווח הון בסך של 44.3 מיליון דולר בשל מכירת מרבית המניות של חברה בת של מטריקס, ובנטרול השפעה זו, הוא עלה ב-2023 ב-3%. בנטרול הן שלה והן של השפעת השינויים בשערי החליפין, הרווח התפעולי של פורמולה היה עולה ב-6.5% ל-247.4 מיליון דולר.

נתוני הרבעון האחרון של השנה מצביעים על ירידה של 2.6% בהכנסות ל-640.3 מיליון דולר ועלייה של 1.5% ברווח הנקי ל-40.6 מיליון. הרווח התפעולי הרבעוני נותר כמעט ללא שינוי ועמד על 60.3 מיליון דולר.

במקביל לדו"חות, דירקטוריון פורמולה אישר חלוקת דיבידנד בגובה של 2.3 שקלים למניה (63 סנט) ובהיקף כספי כולל של 35.3 מיליון שקלים (10 מיליון דולר).

מהו תמהיל האחזקות של פורמולה?

פורמולה היא חברת אחזקות, ונכון לסוף השנה החולפת, היא מחזיקה ב-48.21% ממניות מטריקס, 43.63% ממניות סאפיינס, 46.71% מאלה של מג'יק, 90.1% ממניות אינסינק סטאפינג סולושנס, 80% מאופק צילומי אוויר, חצי מהבעלות על TSG IT, ובעלות מלאה על מיכפל, זאפ גרופ ושמרד אלקטרוניקה. סך המזומנים, שווי מזומנים, פיקדונות והשקעות בניירות ערך סחירים של הקבוצה ירד מ-569.1 מיליון דולר בסוף 2022 ל-528.6 מיליון ב-31 בדצמבר אשתקד. סך ההון העצמי שלה עלה בשנה האחרונה מכ-1.2 מיליארד דולר לכ-1.3 מיליארד.

גיא ברנשטיין, מנכ"ל פורמולה, אמר כי "התוצאות החזקות של הקבוצה מהוות עדות ליסודות האיתנים שלה. תחומי הפעילות הרבים והמגוונים של הקבוצה, יחד עם התנהלות עסקית גמישה ואחראית, מסייעים לה לפעול בהצלחה רבה, ואף להמשיך ולצמוח, גם בזמן שהעולם נמצא בסערה של שינויים כלכליים וגיאו-פוליטיים, כמו אלה שאנחנו חווים כיום".

ברנשטיין התייחס למלחמה ואמר כי "מדינת ישראל חוותה בחודש אוקטובר מתקפה קשה ואכזרית מאין כמותה על אזרחיה וחייליה. עם פרוץ המלחמה, חברות הקבוצה נערכו במהירות לקיום שגרת מלחמה ולהמשך עבודה במתכונת היברידית, וכיום הן ממשיכות לספק שירותים ומוצרים באופן סדיר ללקוחותיהן, שמרביתם ממשיכים בפעילות במתכונת רגילה. מתחילת הלחימה גויסו כ-1,100 מעובדי החברה בישראל, מתוך 22 אלף עובדיה בארץ ובחו"ל – דבר שהאט את קצב הצמיחה השנתי של פעילות החברה ברבעון הרביעי של השנה. אנחנו עדיין בעיצומה של המלחמה, שאין בידינו לחזות את משכה ואופן התפתחותה. אך נכנסנו למשבר כאשר חברות הקבוצה במצב עסקי ופיננסי מצוין ואיתן. משכך, אנחנו מעריכים שהפגיעה בעסקי פורמולה בתקופה הקרובה תמשיך להיות לא מהותית, ומבחינה זו, ההתנהלות שלנו היא כבימים רגילים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים