אדם נוימן הגיש הצעה לרכישת WeWork ביותר מחצי מיליארד דולר
אם בדיקת הנאותות תעלה יפה, הסכום עשוי להגיע עד ל-900 מיליון דולר - כך לפי הוול סטריט ג'ורנל ● נוימן מעוניין להיות שוב הבעלים של החברה שהקים - ושאולץ לפרוש ממנה ב-2019
היזם הישראלי אדם נוימן, שהקים את WeWork, היה המנכ"ל שלה ואולץ להתפטר ממנה, הגיש הצעה לרכישת החברה מהבעלים הנוכחיים, סופטבנק, תמורת יותר מחצי מיליארד דולר – כך נחשף אמש (ב') בוול סטריט ג'ורנל. אם בדיקת הנאותות תעלה יפה, הסכום עשוי להגיע עד ל-900 מיליון.
הקשר בין נוימן ל-WeWork הוא ארוך שנים ורב תהפוכות: נוימן ייסד את החברה ב-2010 והצמיח אותה מטאורית להיות רשת חללי עבודה משותפים בעלת נוכחות ענפה במדינות רבות בעולם, ובמידה רבה גם בישראל. אלא שבהמשך היא נקלעה למשבר, שנחשף במלואו באוגוסט 2019, בתשקיף שהחברה פרסמה לקראת ההנפקה שהיא התכוונה לבצע – ושבסופו של דבר לא יצאה לפועל. בתשקיף נחשף שהחברה הפסידה 900 מיליון דולר במחצית הראשונה של אותה השנה, ונוימן הואשם בהתנהלות ראוותנית ובכך שהוא לקח אותה ליותר מדי כיוונים – למשל לחינוך ולנדל"ן למגורים, מעבר לפעילות המקורית שלה, של חללי עבודה משותפים. בספטמבר 2019 אולץ נוימן על ידי המשקיעה הגדולה ביותר ב-WeWork (ומי שלימים הפכה לבעלת השליטה בה), סופטבנק, להתפטר מתפקיד המנכ"ל. בהמשך הוא עזב גם את מועצת המנהלים של החברה, תמורת מצנח זהב גדול במיוחד, של 1.7 מיליארד דולר. העניינים אף הגיעו לתביעה של נוימן נגד סופטבנק, שהוסרה בהסכם עם החברה.
כעת, כאמור, נוימן מעוניין לשוב ולהשתלט על WeWork. הוא הגיש את ההצעה דרך חברת הנדל"ן שלו, Flow Global. עם זאת, כלל לא ברור ש-WeWork וסופטבנק ייענו להצעה בחיוב. זאת, עקב מה שקרה, מאחר שהחברה הגישה בקשה לפשיטת רגל לפי סעיף 11 לחוק האמריקני ומפני שלא ברור על מה נוימן מבסס את ההצעה שלו. סימן שאלה נוסף נסב סביב השאלה האם חברת ההשקעות של דן לואב, ת'רד פוינט, עומדת מאחורי ההצעה של נוימן, כפי שדווח בעבר, או לא, כפי שדיווחה CNBC אמש. רויטרס דיווחה בחודש שעבר שת'רד פוינט ניהלה עם נוימן מגעים מוקדמים בלבד.
מה אומרת WeWork עצמה?
החברה הגיבה לרויטרס באומרה ש-"WeWork היא חברה יוצאת דופן ולא מפתיע שצדדים שלישיים מתעניינים בנו על בסיס קבוע. מועצת המנהלים והיועצים שלנו בוחנים את ההצעות הללו במסלול הרגיל, על מנת להבטיח שתמיד נפעל לפי האינטרסים ארוכי הטווח של החברה".
בין אם הבעלים הנוכחיים של WeWork יקבלו את ההצעה של מייסדה ובין אם לאו, מדובר בהצעה ששווה הרבה פחות משוויה של החברה בשיא, שעמד על 47 מיליארד דולר. גם ההון של נוימן עצמו ירד מאוד בשנים האחרונות – מ-4.1 מיליארד דולר ב-2019 ל-2.2 מיליארד כיום.
תגובות
(0)