סייברסיקסגיל הישראלית נמכרת לחברת סייבר אמריקנית ב-130 מ' ד'

ביטסייט, שפועלת בעולם ניהול סיכוני הסייבר, הודיעה היום (ה') על רכישת החברה, שעוסקת במודיעין איומי סייבר ● המייסד, שרון וגנר, לא עונה למודל ה-"טיפוסי" של עושה אקזיט - הוא שירת בגולני ולא בממר"ם או 8200

שרון וגנר, מייסד ומנכ''ל סייברסיקסגיל.

ביטסייט (Bitsight) האמריקנית, שפועלת בעולם ניהול סיכוני הסייבר, הודיעה היום (ה') כי תרכוש את סייברסיקסגיל (Cybersixgill) הישראלית, שעוסקת במודיעין איומי סייבר. היקף הרכישה עומד על 130 מיליון דולר.

על פי ביטסייט, "הרכישה תעניק לארגונים נראות משופרת של משטח התקיפה החיצוני שלהם, וכן של שרשראות האספקה הארגוניות והאיומים הממוקדים בהן. זה יאפשר למנהלי אבטחת מידע לזהות, לתעדף ולצמצם סיכונים בצורה יזומה – הן בתוך הארגון והן בעבודה מול ארגוני צד שלישי. בעידן שבו מתקפות הסייבר הולכות ומתרבות, מודיעין סייבר הופך חיוני מתמיד. מנגד, השימוש במודיעין איומי סייבר כחלק מניהול משטח התקיפה של הארגון או של שרשרת האספקה שלו נותר מורכב, יקר וגוזל זמן".

הרכישה תאפשר למנהלי אבטחת מידע לקבל תובנות רלוונטיות בהקשר הייחודי של הארגון והאיומים עליו, נמסר מהרוכשת. כך, מנהלי אבטחת מידע יקבלו יכולת לזהות במהירות איומים מתהווים, כחלק מפלטפורמה אחודה אחת.

להתאים פתרונות לאיומים לפני שהם מתפתחים למתקפות

סייברסיקסגיל הוקמה ב-2014 ולה לקוחות במגוון תחומים ותעשיות, בין היתר חברות פורצ'ן 500, מוסדות פיננסיים, וגופי ממשל ואכיפת חוק. מטה החברה ממוקם בישראל והיא מונה יותר מ-80 עובדים ברחבי העולם. היא גייסה עד כה כ-50 מיליון דולר, כשהגיוס האחרון, ב-2021, היה של 30 מיליון. ביטסייט תמשיך להשקיע בפעילותה של החברה הנרכשת בישראל.

הפתרון של סייברסיקסגיל אוסף וחושף באופן מתמשך את הסימנים המוקדמים ביותר לסיכון מצד גורמי איומי סייבר, מיד עם הופעתם ברשת הפתוחה, העמוקה או האפלה. מאגרי המידע של החברה מורכבים ממיליוני מקורות, והם מעובדים, מקושרים ומועשרים באמצעות אוטומציה ויכולות בינה מלאכותית. כך, היא יכולה לזהות, לעבד ולהתריע לצוותי אבטחת מידע על איומים מתפתחים, טקטיקות וטכניקות תקיפה, אינדיקטורים לתקיפה וסיכוני חשיפה שונים. זאת, בהתאם למשטח התקיפה המלא של הארגון וההקשר הייחודי שלו. באופן זה יכולים לקוחותיה להתאים פתרונות מוקדמים לאיומים שונים, לפני שהם מתפתחים לכדי מתקפות.

המטה של ביטסייט ממוקם בבוסטון, היא מונה כ-800 עובדים ויש לה הכנסות שנתיות של כ-220 מיליון דולר. החברה מתכננת לבצע הנפקה בשנים הקרובות. על פי החברה, היא משנה את הדרך שבה ארגונים מנהלים חשיפה, ביצועים וסיכונים, לעצמם ולארגוני צד שלישי. היא מספקת להם כלים לתעדף את ההשקעות שלהם בתחום הגנת הסייבר.

לוחם גולני שעושה אקזיט שני

"הרכישה היא צעד חשוב במימוש החזון שלנו, ותאפשר לנו להציע תובנות בנוגע לחשיפה ולסיכונים שקיימים במשטח התקיפה המורחב של הארגון", אמר סטיב הארווי, מנכ"ל ביטסייט. "הצוות והטכנולוגיה של הנרכשת יאפשרו לנו להעניק ללקוחות שלנו הבנה מעמיקה הרבה יותר בנוגע לאיומים המדויקים והייחודיים לתשתית הארגונית שלהם".

לדברי שרון וגנר, מייסד ומנכ"ל סייברסיקסגיל, "איחוד הכוחות עם ביטסייט יאפשר לנו להרחיב ולפתח את פתרונות מודיעין האיומים שלנו, ולאפשר ללקוחות שלנו גישה לאנליטיקות מתקדמות ומקיפות של איומי סייבר, דוגמת התובנות שהרוכשת מספקת על סיכוני ספקים".

זהו האקזיט השני של וגנר, שעובד מזה 13 שנים עם קרן ההשקעות אלרון, שהשקיעה בחברה שלו: לפני כשבע שנים הוא מכר את קלאודין למיקרוסופט תמורת 50 מיליון דולר. וגנר אינו עושה האקזיט ה-"טיפוסי" – אין לו רקע מודיעיני או סייברי מצה"ל, שם שירת כלוחם גולני.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים