EMC השיקה את פלטפורמת ViPR לניהול תשתיות מידע
ההכרזה החשובה בכנס הגיעה כבר ביום הראשון: השקת פלטפורמת ViPR, המאפשרת את ניהול התשתיות והמידע עליהן תוך השגת שיפורים באוטומציה ● הפלטפורמה החדשה מתוכננת לסביבת ענן ומאפשרת למחלקות IT להשתמש במידע המאוחסן לביצוע פעולות אנליטיות בכמויות אדירות של נתונים - בלי הצורך לשנע אותם בתוך הרשת ● אמיטאב סריוואסטאבה, נשיא חטיבת האחסון המתקדם: "זה משנה את כללי המשחק בנושא האחסון"
EMC השיקה היום (ג') בכנס EMC World 2013 המתקיים בלאס וגאס את פלטפורמת ViPR שלה. ענקית ניהול המידע הקדישה לנושא את מליאת הפתיחה של הכנס והן את מפגש העיתונאים – עדות לכך שמדובר בהכרזה החשובה ביותר של EMC בכנס. אפילו ג'ו טוצ'י, מנכ"ל החברה שבדרך כלל נוהג לפתוח את הכנס במליאת הפתיחה הראשונה, קבע את הופעתו ליום השני של הכנס. מהפכנותה של הפלטפורמה החדשה מתבטאת בכך שהיא פלטפורמת תוכנה בלבד, שמתאימה לכל חומרות האחסון של מרבית היצרניות, לרבות של המתחרות.
פלטפורמת ViPR היא הראשונה בעולם, על פי החברה, המוגדרת כתוכנה, כאמור. היא הוכרזה היום לאחר שנתיים של עבודה ובדיקות בקרב חברות גדולות. מרכזי הנתונים של ספקי שירותים וארגונים גדולים צומחים לעשרות ומאות של פטה-בייט, והעלות והמורכבות הקשורות בניהולם יוצרות אי-ודאות. פלטפורמת ViPR מאפשרת לנהל הן את תשתיות המידע והן את המידע השוכן בתשתיות הללו, תוך השגת שיפורים באוטומציה. לצד אלו, ניתן להקים ארכיטקטורה חדשנית לצורך פרישת יישומים עתידית. הן ספקים והן מחלקות IT יכולים בעזרת הפלטפורמה החדשה לנוע לכיוון מודל תפעולי של דטה סנטרים שניתנים לשינוי ולצמיחה – מבלי לשכור אלפי מומחים טכניים, ולבנות סביבה שמתאימה לצורכיהם.
פלטפורמת התוכנה החדשה תואמת, כמובן, את שלושת הצירים שעליהם מתבססת EMC – מיחשוב ענן, ביג דאטה וביטחון – ומתוכננת לסביבת ענן, ובמיוחד לספקי שירותים. מכל מקום, היא מתאימה גם למחלקות IT של ארגונים גדולים, שמשנות היום את מודל העבודה שלהן ל-IT כשירות ובונות ענן ארגוני. בכך, מאפשרת הפלטפורמה למחלקות IT להשתמש במידע המאוחסן לביצוע פעולות אנליטיות בכמויות אדירות של נתונים בלי הצורך לשנע אותם בתוך הרשת. פלטפורמת ViPR יכולה להתרחב ולצמוח יחד עם הגידול בנתונים ובמתקנים ומספקת סביבה ניתנת לניהול עצמי, ללא שום נקודות כשל.
ייחודה של הפלטפורמה, כפי שהוצגה על ידי ג'רמי ברטון, סגן נשיא לתפעול מוצרים ושיווק, ואמיטאב סריוואסטאבה, נשיא חטיבת האחסון המתקדם בחברה, מתבטא בכמה היבטים. ראשית, הפלטפורמה מאפשרת, כאמור, לנהל הן את תשתיות האחסון – רכיב בפלטפורמה שנקרא Control Plane, והן את הנתונים האגורים בתוכה – באמצעות רכיב שנקרא Data Plane. הפרדת הרכיבים זה מזה מאפשרת שימוש בשניהם או רק ב-Control Plane כדי לנהל את מערכי האחסון באמצעות אוטומציה מבוססת מדיניות. בנוסף, הפלטפורמה מאפשרת לצפות בעצמים כאילו הם קבצים ובכך מספקת ביצועים טובים בגישה לקבצים ומונעת את האטיות הכרוכה באחסון עצמים. יתרון נוסף של הפלטפורמה הוא העובדה שזוהי תוכנה שמתאימה לחומרה של כל היצרנים, לאו דווקא לזו של EMC.
"האתגרים בנושא הטיפול בנתונים", אמר ברטון, "הם שעומסי עבודה שונים דורשים תשתיות שונות, ולכן האתגר הוא ליצור אוטומציה בכמויות גדולות של נתונים. עומסים חדשים מטופלים בארכיטקטורה שונה, והמשמעות היא גם חומרה חדשה וגם גישה פשוטה יותר בגלל הכמויות הגדולות של הנתונים. אתגר נוסף הוא הבעייתיות שיש בשינוע כמויות גדולות כל כך של נתונים בתוך הארגון או בין ארגונים. באמצעות מוצר ה-ViPR פתרנו את הבעיות האלה".
"בנייה של דטה סנטרים ניתנים להרחבה היא קריטית לספקי שירותים ולארגונים גדולים", אמר סריוואסטאבה. "דטה סנטרים מוגדרי תוכנה הם צעד פורץ דרך לקראת אספקה של יכולות ניהול וביצועים, הדרושות לצורך הגנה ומינוף הנתונים. רק על ידי הפרדת הדטה סנטר מן החומרה, יכולים ספקים או מחלקות IT לספק את המשאבים כשירותים מותאמים ולפי הצורך (On demand). פלטפורמת ViPR מסוגלת לתמוך בשירותי IT בסביבת אחסון הטרוגנית, תוך שימור והרחבת הערך של מערכי האחסון הקיימים. זה משנה את כללי המשחק בנושא האחסון".
הכותבת היא שליחת אנשים ומחשבים לארצות הברית
תגובות
(0)