שר האוצר האמריקני לשעבר בונה קבוצת משקיעים לרכישת טיקטוק
השר לשעבר סטיב מנוצ'ין מקים קבוצת משקיעים אמריקניים, לאחר שעבר בבית הנבחרים חוק שיאסור על טיקטוק לפעול בארה"ב אם היא לא תצא מידיים סיניות ● וגם: טיקטוקרים אמריקנים מתנגדים לחוק, מחשש לאיבוד הפרנסה
סטיב מנוצ'ין, שהיה שר האוצר האמריקני בממשל של דונלד טראמפ, מארגן בימים אלה קבוצת משקיעים אמריקניים, על מנת לרכוש את טיקטוק – כך הוא אמר היום (ה'). זאת, לאחר שבית הנבחרים בוושינגטון העביר אתמול חוק, שלפיו אם הרשת החברתית הסינית לא תימכר לגורמים לא סיניים, היא תיאסר לשימוש בארצות הברית. החוק עדיין צריך להיות מאושר בסנאט ונשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, צריך לחתום עליו – דבר שהוא כבר הודיע שיעשה.
מנוצ'ין, שמוביל את חברת ההשקעות ליברטי סטרטג'יק קפיטל, הביע תמיכה בהעברת החוק, ואמר ל-CNBC כי "הוא צריך לעבור וטיקטוק צריכה להימכר. זה עסק טוב ואני עומד להקים קבוצה כדי לרכוש את טיקטוק. היא צריכה להיות בבעלות עסק אמריקני".
הדבר המשותף לחברה האם של טיקטוק ולחברה של מנוצ'ין
יצוין שיש דבר משותף לליברטי סטרטג'יק קפיטל לבייטדאנס, החברה האם של טיקטוק: סופטבנק ויז'ן פאנד השקיעה בבייטדאנס לפני כשש שנים והיא גם שותף מוגבל בחברה שמנוצ'ין עומד בראשה.
החוק נגד טיקטוק הושג בתמיכת שתי המפלגות – מה שקרוי בפוליטיקה האמריקנית Bipartisan, ועבר ברוב ענק – 325 תומכים מול 65 מתנגדים בלבד, בהם רק 15 רפובליקנים. זאת, על אף שהמועמד של הרפובליקנים בבחירות לנשיאות ארצות הברית, דונלד טראמפ, הביע התנגדות לחוק (אחרי שלפני כן תמך בו), בטענה שהוא יעצים את כוחה של "אויבת העם" פייסבוק. החוק נהגה לאחר שנים של דיונים בארצות הברית ומתוך חשש שהשלטון הסיני ישתמשו במידע על אזרחים אמריקניים שמצוי במאגרים של טיקטוק, ושמדובר בסכנה לביטחון הלאומי של ארצות הברית. החוק בסין מחייב את החברה להיענות לדרישות מעין אלה של השלטונות.
החקיקה מעוררת התנגדות בקרב טיקטוקרים אמריקניים, שקוראים לסנאט שלא לאשר אותה. הם חוששים שאם היא תעבור סופית – הם יאבדו את מקור פרנסתם. רבים מהם מביעים את הזעם שלהם בסרטונים שהם מעלים לטיקטוק. היו אף משתמשים בטיקטוק שהתנגדו לחוק בהומור – בממים שהעלו בעת הדיון על החוק ולאחר קבלתו בבית הנבחרים.
תגובות
(0)